Paip Depan Rumah Pecah

Assalamualaikum...

Ya Allah lama sungguh tak update blog. Penyegan sungguh mak buyung nih kan...Sampaikan dapat job review pun tak dapat nak buat sebab mood M dah mai.

Hari nih gagahkan diri update entry dekat blog kesayangan yang dah bersawang nih.

Gambar kat bawah tuh paip pecah depan rumah Mimi. Air mengalir keluar dari bawah tiang besar tuh..Kat bawah tuh ada paip besar. Punca paip pecah tak dapat nak dikenal pasti. Risau jugak effect bil air tapi encik suami dah kol SAINS buat aduan dan tanya kalau effect bil air. Alhamdulillah jawapan daripada mereka tak effect pun sebab tuh paip besar tak menjejaskan bil air kita. Kalau paip dalam rumah pecah atau bocor baru effect bil air.

Tak pastilah SAINS dah ambil tindakan atau belum betulkan paip yang pecah tuh sebab Mimi takde kat rumah. Hopefully dah baiki lah kan. Rasa membazir pulak air terbuang macam tuh aje nak nak dalam keadaan musim panas sekarang nih kan.

2 comments:

  1. Assalamualaikum..
    Hai, Mimi.. lama nurul tak menjengah sini.. tetiba vit r kembali.. tengah pregnant ye.. tahniah.. ^_^

    BalasPadam
  2. Btl tu kak. Karang kata x jejas bil, tgk2 naik bilnya..

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan jejak korang kat sini. In shaa Allah saya akan balas jejak korang. Yang penting takmo komen yang bukan bukan ye..