Kursus Pengurusan Harta Dalam Islam di ILIM, Bangi

Assalamualaikum...

Hari Selasa lepas Mimi hadir kursus di ILIM, Bangi. Kursus Pengurusan Harta Dalam Islam ni Mimi mohon online di web ILIM. Kursus tamat Khamis lepas. Alhamdulillah bila hadir kursus ni banyak ilmu yang Mimi dapat. Peserta pun terdiri dari pelbagai agensi. Ada dari PDRM, Penjara, AADK dan lain lain lagi. Kursus ni memang terbuka kepada sesiapa saja nak join.

Antaranya penerangan secara terperinci mengenai zakat fitrah dan zakat harta. Zakat harta yang paling best. Penerangan mengenai zakat pendapatan/gaji, zakat kwsp,zakat simpanan, zakat emas dan macam macam lagi. Lepas tu, belajar mengenai tuntutan harta sepencarian yang masih ramai lagi kaum isteri tak tahu dan tak jelas lagi. Harta sepencarian bukan saja boleh tuntut jika kematian suami dan berlaku penceraian. Malah bila suami mohon poligami isteri berhak tuntut harta sepencarian. Selama ni Mimi tak tahu pun bila suami mohon poligami isteri boleh tuntut harta sepencarian...

Selain daripada tu, kursus ni pun ada terangkan mengenai faraid juga. Memang banyak ilmu baru yang Mimi pelajari sepanjang hadir kursus selama 3 hari di ILIM. Alhamdulillah selama 3 hari hadir kursus pengisian yang diberikan para penceramah memang sangat bermanfaat.

Nanti Mimi try tengok kat email ada tak urusetia kursus send slide..Kalau ada nanti Mimi share ye.


1 comments:

  1. bestnya. dapat pergi dan tambah ilmu.
    memang kene ambil tahu, kan !!

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan jejak korang kat sini. In shaa Allah saya akan balas jejak korang. Yang penting takmo komen yang bukan bukan ye..