Majlis Pertunangan Ika @ Syawal ke-2

Syawal kedua family saya agak sibuk..Selain layan tetamu yang datang beraya ada majlis pertunangan akan berlangsung kat rumah mak a.k.a nenek saya. Adik sepupu saya iaitu anak mak lang dan pak lang saya akan bertunang..Kalau korang masih ingat saya pernah up entry pasal metro keluarkan berita adik sepupu saya kemalangan yang menyebabkan dua orang meninggal tuh, hah dia lah yang bertunang...

Majlis pun serba ringkas..Takde hantaran bagai. Just perbincangan untuk tetapkan tarikh pernikahan dan sarung cincin saja. Mekap pun adik saya yang mekapkan..Saya pulak tukang pakaikan tudung dan veil halfmoon...Alhamdulillah tuan punya adik berpuas hati lah kan..Saya dengan adik saya bukanlah berseni sangat...Biasa biasa bolehlah..


Yang tukang mekap adik saya yang pakai shawl biru putih tuh...Saya pakaikan tudung untuk bakal pengantin..Ala ala Mawar Fareeda gitu..


Nih bakal mak mentua adik sepupu..Memang sempoi gila...Masa nih bakal mak mentua dia sarung cincin laju tau pastu kitorang yang tukang ambik gambar nih tak dapat nak snap..So,dengan selamba vadaknya bakal mak mentua dia pergi angkat tangan adik sepupu tinggi tinggi..Tuh yang dia ketawa malu..Malu lah kunun.....

In shaa Allah majlis akan berlangsung pada 12 dan 13 September di Semerah, Johor.Ikat pun tak lama sebulan lebih aje..

To pika semoga hubungan korang berkekalan hendaknya dan semoga semuanya dipermudahkan..Aamiin..

Kalendar 2015 - Banyak cuti hujung minggu

Betul ke tak saya tak pasti tapi nih saya share apa yang saya dapat. Best pulaa tengok sebab banyak cuti hujung minggu..Cuti tersepit pun tiga kali aje...Jimat cuti tahun depan..

Rezeki Menang 1st Giveaway An nisrin collections

Alhamdulillah rezeki menang giveway tempat pertama di facebook yang dianjurkan oleh An nisrin collections. In shaa Allah hadiah lepas raya baru dapat.




Resipi Lasagna Roti

Semalam teringin nak makan lasagna..Kalau beli kat luar mahalkan..Buat sendiri murah dan jimat...Boleh makan berulang...Disebabkan keinginan makan membuak buak saya buat lasagna guna roti aje tau..Sedap tau...


Cara nak buat pun senang tapi lasagna saya nih versi derhaka sebab saya guna aje apa yang ada dan asal boleh jadi kan...

Cara nak buat : Tumbuk bawang besar Holland. Tumis bawang...Pastu masukkan cili boh..Biar garing..Masuk isi ayam yang dicincang halus..Pastu masukkan sedikit garam dan serbuk perasa..Ketepikan...Guna loyang kek yang kecik panjang tau..Ala loyang kek yang size ala ala macam kek pisang tuh...Sapu loyang tuh dengan mentega..Kemudian celup roti yang dibelah dua dalam telur..Susun roti yang dicelup telur dalam loyang..Kemudian letak atas roti tuh isi ayam yang dimasak+cheese.Susun lapisan roti+isi ayam+cheese sampai habis...Atas sekali makesure lapisan cheese tau..Lepas tuh curahkan lebihan telur+susu segar. Bakar suhu 170-180 darjah celcius api atas bawah selama 20 minit...Dah siap boleh makan..Memang sedap...

#Suhu tuh korang boleh adjust nak kurangkan atau lebih..Suhu nih ikut pada kesesuaian oven saya..

#Resipi nih versi derhaka tau...Kalau nak versi asal rujuk nota bawah ye..

#Resipi Asal : Bawang Holland dicincang+Isi daging dikisar+Sos Cendawan Prego+6 keping roti Gardenia+Keju Mozarella+3 biji telur+susu segar..

#Cara nak buat sama macam cara saya bezanya bahan saja ye..Cuma tang cheese tuh resipi asal, guna mozarella dan ditabur atas isi daging dan dicurahkan telur+susu..(Saya guna cheese slice tuh)

Selfie di pagi 1 Syawal

Assalamualaikum...

Pagi raya agak lewat saya balik PD sebab bertugas pagi raya...Bila dah sampai agak lewat ermm mood nak bergambar sekeluarga dah ke laut, masing masing sibuk...Sempat bergambar dengan anak anak, tuh pun tak full gambar....In shaa Allah raya ke 6 baru nak ambik gambar sekeluarga pakai baju raya kot...Kalau ingatlah..Nama aje blogger tapi bab nak rakam momen indah memang saya culas..#maafsayamemangpelupa#bloggersuamsuamkukugajahmemangmacamnih..

On the way nak ke PD sempat ler berselfie dengan anak anak dalam kereta...Anak anak memang gemar bergambar...Nak nak si adik Auni...


Salam Aidilfitri buat kawan kawan alam maya semua..10 jari disusun mohon ampun dan maaf jika ada terkasar bahasa terlepas kata terlanjur komen..Harap dimaafkan #kosongkosong

Air Jambu Batu

Assalamualaikum....

Feveret air saya nih tau...Air jambu batu..Kordial jambu batu nih saya dapat free..Bos bagi..Ada byk jnis kordial tapi since memang meroyan benau dengan air jambu batu amik nih jela...


Walaupun rasa kordial nih tak sehebat air jambu batu yang dijual kat luar sana tapi bagi tekak saya bolehlah kan daripada takde...Dah lama kepingin sangatttt nak minum air jambu batu..Susah betul nak cari orang jual sekarang nih...


Lain macam pulak tengok kaler air jambu nih kan...Hehehe...Kaler hijau air nih cantik sebenarnya tapi nampak macam hijau lumut sebab nak dapat feel minum air jambu batu ai is letak serbuk asam dalam air..Barulah feel minum air jambu batu kan...

Siapa kat sini suka air jambu batu macam saya..Angkat tangan??

Isteri vs Suami

ENTRY AUTOPUBLISH


Beberapa kesalahan berhari raya


Senarai Semak Sebelum Memulakan Perjalanan



Pastikan kenderaan korang dalam keadaan yang baik dan selamat. Berhati hati di jalan raya...

Nota Kaki* Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin

Rezeki Auni dapat duit raya

Alhamdulillah rezeki Auni dapat duit raya daripada Kak Ina a.k.a blogger IntaNBerliaN...Duit raya pun kak Ina dah transfer semalam...



Iftar BAKA 2014

Malam tadi pejabat saya buat majlis Iftar untuk warga BAKA dan mabtan BAKA. Alhamdulillah ramai yang hadir...Penyelaras program malam tadi saya la...Bila bos dah amanahkan kena buat sehabis baik...Syukur..Selain tuh ada jugak penyampaian cenderahati untuk ustaz ustazah dan duit raya dan goodies bag untuk anak anak BAKA.

Korang tengok ajelah gambar gambar kat bawah nih...Meriahnya bila sesekali berkumpul dan pasangan serta anak anak ikut sekali...








Kad Raya part 2

Alhamdulillah terima kasih tak terhingga buat kawan kawan blogger sebab sudi mengirimkan kad raya untuk saya. Ada yang saya balas ada yang tak sempat nak balas..In shaa Allah tahun depan ada rezeki lebih saya cuba bagi semua kawan kawan kad raya..Tak payah segmen bagai...


Atas kiri daripada Sally, kanan daripada Zumal...Bawah kiri daripada Jijah dan bawah kanan daripada Syira Lokman...Sally dan Syira siap bagi name card lagi...Lepas nih kerja saya nak kumpul name card blogger plak....Boleh gitu...

4 mak dara pingitan

Masa nih kat depan surau..Tunggu ketibaan Datin dan Toh Puan untuk Program Solat Sunat Tasbih dan Khatam Al Quran anjuran BAKA.


Resipi Cream O Cheese Blueberry Chocolate

Assalamualaikim..

Semalam buat lagi cookies untuk raya..Macam biskut raya tapi rasa tak rangup macam biskut...Rasa lain daripada yang lain tau..Dah test semalam memang sedap tau....


Bahan bahan

3 bungkus (360g) Cream O Blueberry
375g Cream Cheese
Coklat masakan
2 sdb Susu Cair
2 sdb Susu Pekat
Manik berwarna

Cara cara

Hancurkan biskut cream o dengan krimnya sekali..Masukkan cream cheese..Pukul sampai sebati..Lepas tuh bulat bulatkan adunan tuh.Adunan doh nih memang lembut dan berminyak sikit tau. .Cairkan coklat masakan+susu cair+susu pekat..Curahkan atas doh tadi dan hiaskan dengan gula manik.Masukkan dalam fridge...Dah siap..

Memang sedap tau korang...Melting dalam mulut...Sedapnya tak tahu nak cakaplah...Tak payah bakar tau..Jimat masa.

Jubah di First Lady yang sangat murah dan cantik

Untuk raya pertama tema warna incik hubby saya yang pilih..Warna maroon dan saya buat baju kurung pahang...Untuk hari raya kedua takde tema warna. Lagipun raya kedua nanti adik sepupu saya bertunang so, saya dah plan awal awal nak pakai jubah masa majlis pertunangan dia nanti.

Mula mula recce jugak kat fb dan instagram.Memang cantik cantik design jubah yang dijual tapi tuhlah harga pulak RM150++.Saya bajet RM150 ke bawah. Ada yang saya berkenan design macam tak berapa longgar maksud saya ada ikut bentuk badan sikit lah..Ermm..Cari punya cari terus tak jadi beli online...Last last saya decide nak cari kat First Lady sebab adik saya beli jubah kat First Lady jugak.

Minggu lepas hari Selasa ajak incik hubby pergi First Lady kat Senawang. Alhamdulillah memang banyak sangat pilihan design dan corak jubah..Harga pun murah tau korang.Dah lah murah cantik cantik lak tuh..Ada yang saya berkenan, ambik size XL tapi ketat bahagian dada n punggung. So cari pulak yang lain..Sebenarnya saya memang pakai baju size L tapi sebab jubah size L nih macam ngam ngam aje saya decide ambik size XK...Cari punya cari alhamdulillah jumpa jugak jubah yang saya berkenan...


Jubah atas tuh nampak macam kaler purple pink kan tapi sebenarnya kaler lain tau korang..Nak kata pink bukan purple pun bukan..Yang bunga tuh memaag pink cuma warna tuh macam mana erk saya nak cakap...Saya pun tak reti nak cakap kaler apa tau..Tapi yang penting bukan purple pink..Entah apa nama kaler nih..Adoiii..

Yang bawah tuh kaler biru gelap + turqoise...Incik hubby suruh saya ambik kaler tuh sebab dia cakap cantik..Saya nak ambik kaler kelabu atau coklat tapi dia macam tak berkenan..Ikut ajelah kan...So total harga untuk dua helai jubah nih ialah RM128.00..

Oh ye lupa nak bagitahu First Lady bukan setakat jual jubah aje,baju kurung,peplum,anak tudung pun ada jual..Yang penting material berkualiti tinggi,design yang cantik dan yang pentingggg murahhh....

Lepas nih, nak tolak sikit bajet gaji untuk beli jubah..Sebab koleksi jubah tak banyak, banyak baju kurung aje..Jubah yang atas tuh pakai untukpergi majlis tertentu tapi jubah biru tuh boleh pakai time kerja sebab design tak berapa retis sangat...hahaha....Boleh pakai raya ketiga nanti..

Nota kaki* Raya ketiga saya dah kerja..Takde cuti raya pun...huhuhu. .

Menang Segmen Sally Nak Bagi Kad Raya

Hampir hampir takde rezeki saya...Terbaca post kat fb Sally umumkan pemenang..Tak sangka pulak saya menang. Cepat cepat send details..Alhamdulillah sempat hantar dan diterima Sally...



Nombor 29 tuh nombor bertuah saya...Nasib baik saya terbaca kat post fb kalau tak memang takde rezeki saya lah...Syukur Alhamdulillah...

Resipi Biskut Chocolate Marie Ball

Nak share dengan korang resipi biskut lagi...Sama jugak dengan semperit, saya buat semalam. Resipi nih senang aje tak perlu bakar.


Bahan bahan

2 cawan biskut Marie yang diblend halus
4 sdb mentega dicairkan
2 sdb serbuk koko
2 sdb serbuk Milo
5 sdb susu pekat
Chocokate rice

Cara cara buat

Gaulkan semua bahan sehingga jadi doh..Bulat bulatkan doh jadi bebola..Hiaskan dengan chocolate rice. Kemudian masukkan dalam fridge selama 30 minit.

Korang try la memang senang dan jimatkan masa. Tak fikir nak buat biskut yang susah..Sekarang banyak resipi biskut yang senang dan jimat masa...Selamat mencuba korang

Resipi Biskut Semperit Susu Yang Mudah dan Sedap

Assalamualaikum...

Alhamdulillah semalam sempat lah jugak buat 2 jenis biskut raya..Orang buat malam malam ahkak Jenab buat pagi pagi time puasa..Dah tak dapat rasa doh tuh okey ke tak..Harapkan kak nam dua orang tuh mana lah diorang tahu nak komplen kan..Yang diorang tahu "Ermmm..Dapnya Ummi." Tak tahulah betul betul sedap ke tak..Tawakal jela...Dah lah first time nak buat, sekali ofismate sorang nih dengar saya buat semperit susu terus nak order....Adehhh..Buat ajelah orang dah order...

Semalam buatlah semperit dalam keadaan yang redha dan tawakal ajelah...Apa rupa apa rasa ai is tawakal...Alhamdulillah,walaupun acuan semperit yang dibeli tuh murah tapi bolehlah kan..Jadi gak lah rupa semperit ahkak Jenab...Walaupun sehari suntuk menanggung sakit dan bisa bisa tangan akibat menekan acuan murah semperitku itu...Dah urut pun still sakit..Macam saya cakap awal awal tadi redha ajelah...

Okey membebel panjang lak..Meh meh nak share dengan korang resipi semperit susu yang mudah dan sedap nih...


Bahan bahan

250 g buttercup
1/2 tin @ 250ml susu pekat (saya guna 230ml aje..tak suka manis sangat)
600 g tepung jagung
Sedikit pewarna
Coklat chips

Cara cara buat :

Pukul sebati mentega+susu pekat..Sampai sebati ye bukan sampai kembang tau..Lepas tuh masukkan pewarna..Gaul sekejap kemudian masukkan tepung jagung sedikit demi sedikit sampai jadi doh..Lepas tuh masuklah doh dalam acuan semperit..Buatlah sampai habis..Hias lah semperit korang ikut suka..Saya guna coklat chips.

Bakar pada suhu 160 darjah celcius selama 10-15 minit...Macam oven saya, saya guna suhu 150 darjah celcius selama 15 mint.

Peringatan : Kalau doh korang lembik just tambah saja tepung jagung sampai jadi doh yang korang nak..Kalau doh terlalu keras just tambahkan mentega...

Walaupun semperit saya tuh tak secantik mana tapi alhamdulillah malam tadi try test makan semperit..Fuhh sedap puuuulakkkk semperit ai...Syukur...Kawan kawan leh try buat..Tambah lagi biskut raya yang ada..

Adab ditimpa musibah

Sekarang nih semua orang tahu negara kita digemparkan dengan berita yang betul betul hangat dan menyedihkan...Kejadian mengenai pesawat MAS MH17 yang ditembak dan terhempas...Ya Allah sedihnya..Saat Gaza diserang Israel kita terima lagi berita duka....Ya semua ini kehendak Allah SWT dan setiap musibah yang berlaku ada hikmahnya..

Sebagai hambaNya kita kena redha dan teeus tabah menerima ujian Allah. Jadi bila dilanda musibah ada adabnya perlu kita amalkan...Adab ditimpa musibah ialah :-


  • Memperbanyakkan istighfar - Selalu ucapkan astaghfirullah al azim


  • Sabar dan redha dengan dugaan Allah


  • Muhasabah diri - mungkim ini kafarah pd diri atas dosa dosa yang kita lakukan pada Allah tanpa disedari


  • Banyakkan berdoa dan tidak berprasangka buruk dgn Allah kerana setiap musibah ada hikmah disebaliknya


  • Tidak putus asa,berusaha dan bertawakal kepada Allah

Saya share demgan kawan kawan apa yang saya pelajari dan dapat dari rancangan Ya Ustaz..Semoga ilmu yang saya share ini memberi manfaat kepada kawan kawan.

Tukar Ads Preferences di akaun Nuffnang


Korang nampak kat gambar atas nihbahgaian ads preferences tuh...Sebelum nih saya pilih glibal cpc/cpa so sekejap tadi saya dah tukar ke charity ads..Semuanya gara gara saya terbaca entry Yana Yani pasal iklan 18sx yang muncul kat blog beliau.

So,untuk mengelakkan daripada perkara yang sama berlaku dan timbulnya fitnah serta hasil yang tidak berkat, saya laju laju log in nuffnang dan tukar ads preferences.

Hopefully lepas nih nuffnaag lebih alert bab bab iklan nih memandangkan majoriti blogger yang berdaftar dengan Nuffnang nih beragama Islam..Pihak Nuffnang kena fikirkan inisiatif untuk fikirkan cara lain untuk mengeluarkan iklan iklan...Krna lebih peka dan sensitif...So, untuk mengelakkan iklan iklan berunsurkan 18sx nih kawan kawan tukarlah bahagian ads preferences korang ye....

Kad Raya daripada kawan kawan blogger

Alhamdulillah so far setakat hari nih dah ada 5 kad raya daripada kawan blogger...Terima kasih sudi bagi ye...In shaa Allah tahun depan ada rezeki saya order kad raya lebih dan tak payah join segmen..Saya sendiri akan pos kat kawan kawan...


Kad raya atas kiri daripada Shida (duniashida.com)...Kanan atas pulak daripada Nor Farihan(coratcoretsibudaktembam.blogspot.com) Tengah daripada Irra (irrayyan.com)..Kanan bawah Nur Inani (cikmanissweet.blogspot.com) dan kiri bawah Farah (farahwahyda.blogspot.com)..

Oh ya,Farah ada bagi saya pin tudung sekali hadiah tip komentar blog dia..Kalau sebelum nih saya dapat kerongsang Chanel daripada blogger Cik An, kali nih saya dapat pin Chanel daripada Farah pulak...Tetiba aje saya dah jatuh cinta pulak dengan Chanel..Boleh gitu..hehehe.

Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com


Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com bermula pada hari ini sahaja, 19 Julai 2014, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

20 blogger yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan akan menerima kad raya dari Mia Liana. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 20 Julai 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Jangan tidur.....


Apa terjadi dengan tubuh badan bila kita berpuasa


Pengumuman ringkas

Saya nak maklum kat kawan kawan yang masih menunggu kad raya daripada saya. In shaa Allah Isnin nih saya akan poskan semua kad raya dan duit raya top pengomen dan juga peserta bertuah segmen kad raya yang saya anjurkan..

Maaf sangat sangat hari nih saya tak berkesempatan nak jejak blog dan balas konen kawan kawan. Saya busy sebab hari nih ada solat terawih dan program tadarus Al Quran bersama RTM secara siaranlansung di radio Negeri FM...

Saya cuba balas jejak kawan kawan slow slow ye..In shaa Allah makan masa sikit nak habis balas komen korang...

Sardin Pertima dijamin halal

Sebelum nih kan kecoh pasal halal haram sesuatu produk kan..Contoh macam sardin...Macam macam saya dengar...Jenama nih halal jenama nih tak...

Family saya memang suka sardin tau tapi taklah kerap makan..Dua bulan sekali baru makan kadang kadang tiga bulan sekali tengok pada tahap keteringinan tuhlah...

Baru baru nih saya pergi Mydin kat Terminal 2 Seremban nak beli barang barang untuk program kat pejabat...Niat memang nak cari sardin..Sekali saya nampak akak ofis saya nih ambik sardin jenama Pertima..Dia cakap dia memang guna sardin tuh sebab buatan Malaysia dan milik Melayu Islam..Tak silap saya akak ofis saya cakap pemilik dia bekas tentera...Nih apa yang akak tuh cakap...

Rasa kuah sardin dia taklah sesedap sarsin sardin yang berlemak berkrim tuh kaa tapi boleh lah kan..Saya masak pun bukan guna kuah sardin tuh..Just ambik ikan tuh aje...


View depan sardin Pertima...


Sebarang pertanyaan korang boleh hubungi nombor tertera yang kat tin tuh ye..Takpun terjah web diorang tuh.  Senang aje kan...

Ranking Alexa Blog Corat Coret Pink Ummi #6

Assalamualaikum...

Alhamdulillah semakin ada peningkatan...Target nak capai top 2000...Lepas tuh targer 1500 dan seterusnya sampailah ranking ratus ratus..huhuhu..in shaa Allah.



Baju Raya kedua dan tudung Aina Auni


Baju raya untuk hari kedua beraya...Baju untuk raya pertama ada dekat pakcik saya..Tak tahulah dah siap ke belum...


Yang nih pulak tudung kanak kanak yang saya beli semalam dekat MYDIN SEREMBAN TERMINAL 2.Sesuai lah dgn baju raya pertama diorang...Murah je tau korang..Sehelai RM9.90 aje...Tak banyak pilihan yang ada, nih aje saya berkenan...

Saya tak paksa anak anak pakai tudung tau. Sila jangan salah faham!!!Tapi diorang sendiri yang seronok nak pakai so why not saya ajar kan...Bila dah besar nanti diorang dah terbiasa berhijab. Tinggal nak cari tudung kaler purple dan coklat sama kaler dengan baju raya kedua diorang aje. .

Kad Raya dan kerongsang daripada blogger Dik An


Semalam saya dapat kad raya dan kerongsang untuk top komentar blog Dik An (Nor Farihan)

Kerongsang Chanel tuh cantik..hehee...Hari nih saya dah rasmi pakai kerongsang tuh...Terima kasih Dik An untuk kerongsang yang cantik dan bagi akak kad raya..

CPUV Fashion Pitch/Writers

Assalamualaikum...


Alhamdulillah syukur..Rezeki Allah beri...Thanks Nuffnang...Saya sendiri tak dapat nak tengok iklan nih sebab update entry guna fon aje..In shaa Allah ada rezeki nak pasang tmnet kat rumah..

CPUV #66 - FASHION PITCH/WRITERS

Undian baru : Peserta bertuah Segmen 24 Jam Kad Raya Pink Ummi

Okey disebabkan ada beberapa orang yang gagal menyerah diri seperti yang saya tetapkan saya umumkan peserta bertuah yang baru ye..

Peserta bertuah Kad Raya LE Pink Ummi

Mama Idlan Irsyad
Ayu Zan
Sis Vee
Cik Delima Merah
Athirah Farah
Sha Nissa
Hana Jalil

Peserta bertuah Kad Raya

Mar Mansor
Syahidah Fadilah
Miss Wawa

TAHNIAH KEPADA PESERTA BARU YANG BERTUAH..Diminta kerjasama korang beri nama dan alamat ke mimiazirah84@gmail.com selewat lewatnya Isnin jam 2359 ye..Saya nak pos cepat kad kad raya nih tak nak tangguh...


Komen peminat setia tentang episod akhir Kerana Terpaksa Aku Relakan

Serius tak puas hati dengan ending Kerana Terpaksa Aku Relakan...Bila tengok ending macam tuh terus feel macam aishhhh rasa nak aje tunjal dahi pengarah drama tuh...Lepas tuh nak tanya pengarah tuh kenapa kau sumbat semua babak kat ending..Should be ada 29 episod bukan 28...Rasa macam eh whatttheeefisshhh lah...Bukan saya seorang aje tau tak puas hati tapi ramai lagi peminat setia KTAR..Saya baca komen diorang memang sakit perut ketawa..Macam.macam komen keluar..hahaha...Penangan Kerana Terpaksa Aku Relakan...



Nama dan gambar yang terlibat saya highlight ka supaya tak timbul kontroversi...Saya nak korang fokus pada komen komen yang memang kelakar lah....hahahahadoiii...





Adoiii serius kelakar la...hahaha...Saya pun berhangeeennnnnn bila ending KTAR macam nih tau...Tergantung....Kot ye pun nak ubah sikit dari novel janganlah ketara sangatkan..Ending rushing sangat kan....

CPUV Waku Doki Campaign dan CPUV uMobile Prepaid Free Meal


Alhamdulillah hari nih saya check akaun Nuffnang ada dua cpuv baru menjelmakan diri..Waku Doki Campaign dan uMobile Prepaid Free Meal...Patah tumbuh hilang berganti kan..Sebelum nih dah credited dua cpuv digantikan dengan cpuv baru...

Terima kasih buat kawan kawan yang sudi jengah blog saya tinggalkan komen dan menyumbang trafik kat blog...

CPUV #64 WAKI DOKI CAMPAIGN & CPUV #65 UMOBILE PREPAID FEEL MEAL

Nota Kaki* Pelik dengan cpuv nih..Tetiba muncul yang baru dan credited terus...Kadang kadang jumlah cpuv berubah

Teka Teki Penghapus Penyimpan Duit


Semua keywords berkaitan dengan entry yang pernah saya publish KECUALI teka teki penghapus penyimoan duit...Apakah??Apa benda yang dicari agaknya tak faham lah kak Jenab...Nak gelak guling guling la...

Ok bye!!!

Salah faham

Rentetan dari entry pasal umur saya ada kawan kawan blogger yang dah salah faham...


Anyway thanks Siti Aisya Ibrahim, ros_reeza dan irrayyan sebab wish walaupun birthday saya dah laaamaaaa sangat lepas..

Actually korang saya buat entry nih sebab tak nak kawan kawan lain salah faham..Rasa bersalah pulak saya sebab maybe entry saya tuh mungkin sedikit keliru..Actually birthday saya 13/01 bukan 13/07...Saya saja update umur saya hari nih dalam tahun,bulan,minggu,hari,jam,minit dan saat..Saja suka suka nak tengok berapa lama saya daa bernafas di bumi Allah nih...

Maaf ye kawan kawan kalau entry tuh buat korang terkeliru...