Tiba tiba aje dah credited

Assalamualaikum..

Pelik betul betul pelik..Tiba tiba aje ada dua BE dan dah credited pun...huhuhu..Bilo maso ekau muncul nak oii!!!!!


CPUV #2 & #3 Xaxis #0135
Nota kaki* Hari nih sambung lagi terjah rumah kawan kawan

Jom tambah ilmu masakan dan parenting

Assalamualaikum...

Hari nih saya tak start kerja walapun belum sihat sepenuhnya...Bosan jugakkan duduk rumah...So, kerja jugaklah walaupun tak berapa sihat kan..

Hari nih saya nak share dengan korang buku buku yang saya beli Sabtu yang lepas...See..Beli hari Sabtu lepas hari nih baru nak update..Apa kejadahnya peram entry kan...Dah memang daku nih malas..Hahaha...Janji nak review novel pun tak review jugak...Review produk pun tertangguh jugak..Bila lah penyakit M nih nak pergikan...

Sebelum nih saya dah beli buku masakan Thai tapi tak banyak lah resipi dia kan...Sekali pergi Popular lagi nampak pulakk Kompilasi Masakan Thai nih...Resipi pun banyak harus daku grab...Sejak makan dekat restoran area rumah saya tuh dan masakannya memang masakan Thai terus jatuh hati tau nak belajar masak masakan Thai...Nak nak makanan feberet ahkak Telur Bistik ada dalam buku nih...Bahan bahan kat rumah pun kebanyakan ada..Cuma ada beberapa saja yang nak kena beli...Memang cadangnya nak buat Telur Bistik...Perghhh memang mabeles...


Hahhh..Buku nih memang WAAJIBBB lah saya beli sebab bagus nak tambah parenting skill...Saya nih bukanlah Ummi yang perfect sangat kan..Kadang kadang ada jugak kelemahan saya dalam mendidik anak anak...Memang saya cuba jugak terapkan rasa sabar melayan karenah anak anak yang bikin hottt...Kadang memang saya berjaya kawal amarah kadang terlepas jugak amarah tuh kan...Siaplah suara lepas ke jalan..Jadi tarzan..So, harapnya buku nih akan bantu dan sedarkan saya cara mendidik anak anak dengan betul...Saya tak nak anak anak terlalu manja dan pijak kepala saya dan suami bila dewasa nanti...Di sebalik kelembutan perlu ada ketegasan kan...


Nota kaki* Saya sedang berusaha jejak rumah korang ye...Banyak gila saya kena balas komen..Berpinar bijik mata..

Jemput makan semua


Puan blog tak sihat, so hari nih cuti

Assalamualaikum...

Hari nih saya cuti sebab tak sihat...Kepala sakit sangat sangat dan selsema..Dah la kena ulser...Allahurabbi....Memang dugaan...Time entry nih pun still baring lagi tau...

Hari nih saya janji akan terjah rumah kawan kawan ye...Pada yang tinggalkan komen tuh terima kasih banyak banyak.

Kemungkinan besar entry saya berkaitan dengan business aje. Saya tolong promote business kawan kawan saya..No commision pun tolong tolong kawan je...Tunggu eh...

Resipi : Ikan Kerisi Masak Masam Manis


Nih resipi dinner malam Ahad lepas....Selama nih duk pening fikir nak masak apa kan...Sekali bila dah beli buku masakan haruslah pratikkan...Resipi nih saya ambik dari buku masakan ikan incik hubby. Dia beriya nak beli nak belajar masak lauk lauk ikan katanya...Penyudahnya bini dia jugak yang masak hahaha...Tapi okeylah kan bini praktikkan ada jugak faedahnya..Nak jaga perut suami katakan...Eh perut anak anak jugak...

Okey saya nak share dengan korang resipi masam manis nih...Yang penting sedap...Incik hubby saya puji sedap tau..Meh cuba resipi nih....

Cara-caranya : 2 ekor ikan kerisi (ikut selera korang nak bubuh berapa ekor) ratakan dengan serbuk kunyit, garam...Goreng sampai masak pastu angkat...Pastu hiris 4 biji bawang merah, 3 ulas bawang putih, 1 inci halia. Tumis sampai garing..Lepas tuh masukkan 4 sudu sos tomato, 3 sudu sos cili dan 1/2 cawan air (kalau nak bubuh sos dan air lebih pun takpe ikut selera masing masing). Biarkan sampai kuah tuh mengelegak korang bubuh sedikit garam dan gula...Pastu masukkan ikan yang digoreng tadi...Last sekali masukkan tomato (dibelah 8), lada masak (dihiris) dan daun bawang yang dihiris2 panjang..Masak seminit dua..Dah boleh hidang dan makan..

Makan panas panas memang sedap tau korang...Resipi nih korang boleh pelbagaikan jugak..Contohnya ikan kerisi tuh korang boleh gantikan dengan ayam ke, telur ke, daging ke..Ikut seleralah kan...Saya memang nak masak ikan kerisi sama macam dalam buku...Lepas nih nak try resipi lain pulak....

Alhamdulillah rezeki menang di blog IntaNBerliaN


Alhamdulillah saya dapat baju Muslimah...Memang dah lama saya teringin tau nak baju Muslimah..Tak sangka menang dekat GA kak Ina...Terima kasih jugak blogger Sue a.k.a  Lobak Susu sebab inform kemenangan saya dekat IG.

Teaser : Menu dinner semalam


Dinner semalam...Alhamdulillah incik hubby puji sedappp...

Pizza Segera : Sunshine Hawaiian Chicken

Assalamualaikum..

Rabu lepas singgah Mydin Seremban 2 nak beli bahan buat kek kawan office order..Masa cari bahan buat kek saya ternampak instant pizza nih...Disebabkan tekak teringin nak makan so saya pun beli lah...Harga sekitak RM 10 ++  Saya tak ingat sen sen dia..Ada dua keping pizza tau dalam nih....Yang penting pastikan halal ye...


Nih rupa sebelum pizza nih saya bakar...Bakar dalam oven lebih kurang 15-20 minit aje..Suhu ikut suka lah janji masak..


Nih rupa pizza tuh sesudah masak...Walaupun tak seseeedappp Domino's tapi rasa piiza nih still lagi okeylah...Cuma nanti saya nak request bubuh cheese lebih lebih sikit untuk topping tuh boleh??hahahaMemang sengalll la...


Lepas nih nak makan pizza buat sendiri jelah kan...Buat sendiri lagi puas hati sebab topping boleh letak banyak melimpah ruah...

Okbai...Nanti saya update entry lain....Nak jenguk rumah korang...

Jana Pendapatan dengan H12 Media Advertising

Kawan kawan jom jana pendapatan dengan mendaftar H12 Media Advertising nak??Cara lain untuk tambah pendapatan korang selain dari Nuffnang...Sekarang nih kan Nuffnang macam sentapness aje dengan blogger blogger kan...Takde angin takde ribut tetiba iklan takde..Umpama hidup segan mati tak mahu..Memandangkan keadaan ekonomi sekarang yang semakin meningkat, ada baiknya kita cari jalan penyelesaian nak tambah duit poket. Salah satunya ialag daftar H12 Media Advertising.



Cuba korang baca penerangan tentang H12 Media Advertising nih...Saya kopi pasta dari web tuh sendiri..Baca dan fahamkan ye..

Premium on video banners for your any type of players
Use H12 Media's unique on video banners on your websites and monetize your video content.
Do you have external iframe or flash players on your website? Our on video banners compatiable with them.
Highest CPM rate, because on video banners providing best click rates.
Able to set splash time-out or overlay time-out.
Able to set frequency capping for on-video banners. (1,2,3 or unlimited impressions per user/day)

Sliding banners for your websites
Use industry standard banners as sliding on your websites.
Get better click rates and CPM rate by using them.
Sliding from bottom, right, left or central... Just choose from control panel and get codes.
You can also set frequency capping for each sliding banner. (1,2,3 or unlimited impressions per user/day)

Payment limit 5 USD to Paypal
Every day your account balance updates according your previous day's revenues.
Reach 5 USD and request a payment. We'll make it within 24 hours.

Bank Wire Transfers
Reach 500 USD and request a payment to your bank account. We'll make it within 24 hours. And you will see money in your bank account in 5 business days.

Earn 10% Commission From Affiliated Accounts
Promote your registeration URL, get affiliated publisher accounts.
When your affiliated account request a payment, we'll add 10% of your affiliated account's payment amount to your account balance.
Do not worry, we'll send you an email when we made a payment to your affiliate that includes the amount you earned.

Secure Pop Advertising

We provide you secure pop under, site under and pre-pop banners with highest CPM rates also. You can also setfrequency capping to pops!

So far, saya takde income lagi sebab baru daftarkan..Tunggu esok lusa...saya tak tipu tau..Korang tak caya 

korang boleh tengok ramai blogger yang dah daftar H12 Media Advertising nih..Salah seorangnya yang saya tahu blogger Fiza. Fiza dah ada income sebab dia dah daftar dulu sebelum saya...

Bayaran H12 Media Advertising nih lebih tinggi dari Encik N tau...Bayaran dalam USD>>Cuba korang kira nilai mata wang USD di convert ke RM...Hahhh??Hahhh?? Banyakkan...Korang daftar dan letakkan banner iklan kat blog. Senang aje..Dan yang penting menurut apa yang saya baca kat blog Fiza, iklan H12 Media Advertising takkan kacau status Encik N korang. Jom lah daftar mana tahu ada rezeki korangkan...Boleh simpan duit dalam akaun tambah simpanan. DAFTAR SINI.

Cara cara nak daftar H12 Media Advertising :


  • Klik web H12 Media Advertising nih.
  • Isi form dengan lengkap dan email yang betul ye.
  • Check email untuk pengesahan
  • Login H12 Media Advertising dan klik Web Sites
  • Klik Add New Site, letak url blog korang
  • Soalan Choose Site Ownership Verification Method, korang klik kat Add a meta tag into your website
  • Korang copy kod meta tag yang diberikan lepas tuh paste kat template blog korang. (Tekan Ctrl+F serentak, pastu cari ...Copy kod meta dibawah ..Pastu save jangan lupa pulak)
  • Pastu korang tick button Accept Rule dan klik Verify
  • Korang jena tunggu 24 jam untuk pengesahan
  • Lepas web disahkan, klik menu Banner Tags dan pilih mana mana iklan korang berkenan dan paste kat blog macam biasa..
Senangkan nak daftar...Kalau korang tak faham jangan segan silu tanya saya..Email atau no telefon saya dekat side bar..Saya akan guide korang macam mana okey.

Tutorial Credit to Azhafizah.com

***H12 ADA IKLAN YANG AGAK 18SX DAN ALKOHOL>>>KORANG BOEH REQUEST UNTUK TIDAK MENYIARKAN IKLAN TUH...SO NO WORRY OK***

Gangguan air di Bandar Sri Sendayan


Keratan akhbar Harian Metro yang saya snap dan terus wassup kat incik hubby...Hahaha tak sangka ada jiran yang mengadu hal nih (walaupun saya tak pasti jiran nih area mana sebab banyak taman kat sini tau)...Memang tahap kronik masalah air yang melanda kawasan perumahan saya sekarang nih...Sampaikan Sabtu lepas terpkasalah saya anak beranak angkut baju balik Telok Kemang sebab air tangki langsung takde...Bayangkanlah nak masak macam mana???Anak anak nak buang air pun tak boleh...Nasib baik saya dan anak anak sempat mandi pagi Sabtu tuh...Tengahari langsung takde air dah...Parah memang parah...

Semalam saya balik kerja pun ada empat lori SAINS yang bawa bekalan air parking kat tepi jalan...Siap orang SAINS bukak khemah lagi tau...Diorang kena standby sebab takut nanti bekalan air takde bila bila masa..Alhamdulillah rumah saya air tangki dah ada..Air saluran paip utama pun dah ada...Setakat pagi tadi la...Tak tahulah kot kot berlaku lagi air takde hari nih kan...Sampaikan anak saya si Aina pagi tadi nak buang air kecil pun siap tanya saya "Ummi air dah ada ke?" See...Budak kecik umur 4 tahun pun tahu air kat rumah takde...Setiap kali nak membuang setiap kali tuh lah dia tanya air ada ke tak...Hopefully masalah nih tak berpanjangan lah kan..Seksa ooo takde air...Elektrik takde boleh lagi dimaafkan..Air takde...Semua pun tak boleh buat tau...

Baru nak merajuk dengan Nuffnang dah ada iklan baru

Assalamualaikum...

Since bulan Januari kan Nuffnang agak bermasalah...Dah lama iklan baru takde kat blig..Bukan blog saya aje blog kawan kawan pun kan...Alhamdulillah pagi nih bukak blog ada iklan pun..Iklan McD..Walaupun saya tak pasti sama ada tuh BE atau tak (sebab dah check takde BE baru) tapi sekurang kurangnya ada iklan baru kan..Taklah sunyi sangat blog daku nih...

Kawan kawan yang nampak iklan McD kat blog saya silalah rajin rajin menyumbangkan RM0.25 ye..In shaa Allah korang sumbang dekat saya, saya sumbang balik dekat korang..



Hehehe...Korang nampakkan watermark yang lain sikit kat atas...Actually watermark nih Fiza design jugak...Sebelum saya guna watermark yang lagi satu tuh, Fiza design watermark nih dan tunjukkan kat saya tapi saya mintak gambar saya buangkan...Saya nak tulisan aje....Tapi saya sempatlah download watermark nih...Hari nih gatal tangan saya nak guna watermark yang ada gambar saya...Bajet cun la konin kan...Puiii...hahaha...Saja saja nak letak nak tengok...Lepas nih guna watermark macam biasa tuh lah...

Mesyuarat Agung Perkep IPK N.Sembilan

Hari nih memang lambat lah nak up entry sebab busy sikitttt jerrr....Tapi busy sikittt jer macam busy kemain kan...Cakap jela ko malas Mimie...Cliche betul alasan saya bagi nih kan..hahaha...Actually pagi tadi ada Mesyuarat Agung Perkep IPK N.Sembilan...Kitorang nih kan pekerja cemerlang...SYMP kan..Dah bos bagi arahan pergi ajelah...Kata SYMP kan.....Sebagai bukti kitorang pergi tengoklah gambar yang saya mintak kawan snap kan...Tak lama mana pun mesyuarat tuh kan....Start pukul 9.00 pagi pukul 11 lebih dah habis...Dapatlah kitorang door gift yang dalam kotak super duper comel...Hahaha...Tak sia sia lah kitorang datang walaupun terpaksa..Eeeeee...Korang jangan ikut perangai tak senonoh daku nih...Memang tak boleh jadi contoh..



Hahhhh...Nih lah door gift yang kitorang dapat...Apa ada di dalam kotak tuhhh..hehehe...


Empat dara pingitan...hahaha...Pingitan lah sangattttt...Semua nih dah bergelar isteri dan mak mak nok...Ada yang tengah tunggu bersalin aje...Nih sebagai bukti kitorang datang tau..Kata pekerja cemerlang kan...SYMP...hahaha

13 produk mengandungi kandungan bahaya..Fikir-fikirkanlah

Assalamualaikum...

Bukan niat nak menjatuhkan sesiapa tapi keratan akhbar nih dari Harian Metro hari nih...



Jawapan teka teka dan pemenang yang bertuah

Jawapan teka teka apa ada dalam kotak ephyra ialah :

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Pemenang ialah :

https://normj1001.blogspot.com @ Myra Jay

Sebenarnya saya tak spesifikkan jawapan yang korang perlu bagi tuh..Contohnya kalau korang jawab duit saya still terima jugak..Korang jawab duit RM10,RM50 still saya terima jugak...Tapi memandangkan MJ berjaya jawab dengan tepat so kemenangan berpihak kepada MJ untuk menerima dua helai shawl seperti yang saya janjikan...

Untuk pemenang kedua pulak saya akan cabut undi memandangkan ramai yang bagi jawapan duit...So, peserta peserta yang bakal memenangi sehelai shawl tersebut ialah :

1. http://iyqa92.blogspot.com (gelang emas/barang emas/barang perhiasan diri/jam tangan/duit)
2. http://kamihardsman.blogspot.com (duit/emas)
3. http://akuayut.blogspot.com (duit kertas)
4. http://norazis2908.blogspot.com (duit kertas rm50/rm100)
5. http://kesumaangsana.blogspot.com (duit/cheque)
6. http://thatsomine.blogspot.com (duit)
7. http://angellovesoldier.blogspot.com (duit)

Pemenang saya pilih guna random.org ye.....Dan pemenangnya ialah :



http://kamihardsman.blogspot.com

Tahniah kepada pemenang...Sila bagi nama alamat dan no telefon kepada saya selewat-lewatnya esok ye...Rabu saya nak pos hadiah...Bagi details korang kat email saya mimiazirah84@gmail.com..Subject : Pemenang Jom Teka

Sekiranya pemenang gagal lapor diri dekat saya cabutan baru akan dibuat..Harap para pemenang alert ye...Terima kasih kepada kawan kawan yang sudi join jom teka yang saya anjurkan. In shaa Allah ada rezeki saya buat lagi ye...Maafkan saya jika ada terkurang di mana mana ye..

Senarai peserta Jom Teka

Sila check nama korang di bawah ye...Kalau takde tuh maknanya syarat syarat tak ditepati lah ye...

Senarai peserta -peserta Jom Teka (Qualified)

1. http://iyqa92.blogspot.com (gelang emas/barang emas/barang perhiasan diri/jam tangan/duit)
2. http://sheilashahfiekry.blogspot.com (emas)
3. http://suriaamanda.blogspot.com (cheque Nuffnang)
4. http://syiralokman.blogspot.com (surat/kad cinta/barang pink)
5. http://shumie-dz.blogspot.com (rantai)
6. http://lobaksusue.blogspot.com (kerongsang/brooch)
7. http://misshamakeupstore.blogspot.com (hp)
8. http://kamihardsman.blogspot.com (duit/emas)
9. http://akuayut.blogspot.com (duit kertas)
10. http://norazis2908.blogspot.com (duit kertas rm50/rm100)
11. https://normj1001.blogspot.com (duit kertas rm1 /brooch)
12. http://kesumaangsana.blogspot.com (duit/cheque)
13. http://haryatifaizal.blogspot.com (resit beli emas)
14. http://thatsomine.blogspot.com (duit)
15. http://angellovesoldier.blogspot.com (duit)
16. http://www.hainomokje.blogspot.com (voucher)
17. http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com (tisu)

Penyertaan melebihi 20 orang tetapi memandangkan ramai tak tinggalkan link blog so, nih ajelah senarai peserta yang qualified ye...

Senarai pemenang akan dikeluarkan pukul 3.00 petang nanti ye...

Jom teka dah tamat

Assalamualaikum...

Jom teka dah tamat...Nanti saya update senarai peserta ye...Hari nih jugak saya umum pemenang...

Nak diingatkan sekali lagi, sesiapa yang tak tinggalkan link blog dikira sebagai DISQUALIFIED...Sebab korang tak menepati syarat syarat yang saya tetapkan...Kalau nama korang ada maknanya link blog disertakan...

Nota kaki* Pemenang pertama dah ada..Pemenang kedua saya kena cabut undi...

Kuatnya pengaruh Upin dan Ipin

Assalamualaikum...

Selamat hari Sabtu korang...Hari nih macam biasalah kan time cuti cuti nih kena buat kerja rumah apa yang patut...Basuh baju,kemas rumah apa yang patut. Sekejap lagi nak keluar pergi pejabat pos nak pos bedak customer order.

Membebel ke lain pulak saya nih padahal terang terang tajuk nak cerita pasal lain...Actually bukanlah nak cakap Upin dan Ipin beri pengaruh yang buruk kepada anak anak kan tapi tuh lah penangan Upin dan Ipin nih..Asalkan benda tuh masih menepati piawaian ISO ai is ok jer...Dah kenapa ISO pulak...hahaha..Tuh saya sendiri yang tambah...

Rasanya semuaaaa tahu perkataan yang ramai suka sebut dalam Upin dan Ipin ialah "betul,betul,betul" kan...Semua budak budak kecil tahu sebut nih...Anak anak saya tak terkecuali...Baru baru nih saya drngar diorang selalu sebut "adik manisssss"..Wah wah wah baik punya ayat diorang srbut...Kemain adik manis bagai...Saya dan incik hubby dengar bantai tergelak...Nih pengaruh uncle Muthu lah nih....Tadi sambil tengok tv tetiba Auni cakap dekat kakak dia Aina " Dua shingget"...Huk aloh...Dah belajar ayat si Mail pulak...Adoii anak anak...Bila benda tuh dia mengadap memang semualah dia tahu kan...

Lepas nih saya nak drdahkan diorang demgan siri kartun Ummi yang bersiaran setiap hari Sabtu pukul 6.00 petang di TV9..Bagus kalau dedahkan diorang dengan rancangan nih pulak...Berunsurkan Islamik...Hari tuh masa iklan Ummi, saya dengar Aina ikut menyanyi lagu masa iklan tuh....Sejuk aje dengar dia sebut"Segala puji bagi Allah" walaupun agak kekoreaan bunyinya...Takpelah asalkan Allah tuh jelas dan terang sebutan dia...

Ok lah stop dulu...Nak tulis nama customer kat borang poslaju...

Ok bai

Pengalaman mengandungkan dan melahirkan Aina empat tahun lepas (Part 3)

Pengalaman mengandungkan dan melahirkan Aina empat tahun lepas (Part 1)
Pengalaman mengandungkan dan melahirkan Aina empat tahun lepas (Part 2)

Amboi kemain lama saya nak update cerita pengalaman mengandungkan dan melahirkan Aina nih..Entah bila nak habis pun wo bu chi tao...Bapak pemalas saya sekarang nih..hahaha...Tapi saya janji..Janji sejanji janjinya yang pengalaman mengandungkan dan melahirkan Aina akan selesai sebelum masuk cerita pengalaman mengandungkan Auni pulak...Bermakna ada lebih kurang sebulan setengah aje lagi sebelum hari lahir Auni muncul..Hahh..Nampak tak??Kemain lama nak habiskan cerita yang tak berkesudahan nih....Ahhhh lantak...Hado den kisah ko??

Yang nak baca pengalaman saya yang lepas lepas silalah rajin kan tangan kaki bagai klik darlink darlink kat atas tuh ye...Ai is malas nak repeat tigablaskali cerita yang sama...Sejak penyakit MALAS nih melanda semua saya tengok sipi sipi aje...Jeling pun ku tak sudi tau!!!

Okey korang dah tahu saat saya dapat tahu pregnant, alahan masa pregnant dan kegemaran saya masa pregnant...Sungguh mengandungkan Aina nih terlalu banyak dugaan tau...Seksanya hanya Allah saja yang tahu...Alahan teruk...Bau tuh tak boleh bau nih tak boleh...Lepas tuh PJJ pulak dengan incik hubby...Korang bayangkan saya dengan perut memboyot tuh duduk sorang sorang kat rumah..Bila sesekali incik hubby balik rumah mula mengedik manja bagai...Tak dapat apa yang saya nak makan memang tarik muka muncung panjang tigablasjam...See...Pendek kata mengandungkan Aina nih ai issss manja tahap mengada ngada macam meow meow yang suka duk gesel gesel badan kat kaki tuan dia..Hah serupa gitulah perangai melampau saya time tuh..Kalau diingatkan balik saat tuh sumpah saya nak menyorokkan muka dalam peti sejuk...Erkkkk T_T..

Mengandungkan Aina lah saya banyak berdikari. Pergi klinik sorang sorang...Siap naik moto merempit tau...Moto scooter yang jenis berat dan body besar tuh bukan yang spesis comel okey ai bawak...Sebab incik hubby takde so, pada kawan kawanlah saya menumpang kasih tau...Mengandungkan Aina nih saya paaaling mencikkkk tengok buku merah saya tau...(Berasap hedonggg aku dah nih!!) Semendang aje merah...Sebab apa kencing ai is kotor sebab bapak pemalas saya nih nak minum air suam...Mana taknya asyik nak minum air teh, air kotak..Tak pun curik curik minum air gas...Wei, memang bahaya tau untuk baby dalam kandungan...Korang yang pregnant jangan ikut perangai buruk daku yang amat daku kesal nih tau...Air gas atau bahasa saintifiknya air karbonat..Kalau korang tak tahu jugak tak tahulah...Sebab tuh kencing selalu kotor...Lepas tuh, saya bantai tipu misi cakap minum aje minum air suam sebab nak tutup "kejahatan" yang saya dah buat...Ooohhh pehhlizzz la....If i can turn back to the past, saya nak jaga kandungan betul betul...Say NOOO to unhealthy foods and drinks...Malu nak cerita dengan korang tapi tuh la fiil saya masa mengandungkan Aina tau....Memangggggg aishhhhhh rasa mahu hantuk hantuk kepala kat meja...

Tapi taklah sepanjang pregnant tuh saya sungkal semua makanan tak sihat...Takkkkk...Perangai buruk tuh masa sebulan pertama trimester kedua aje lepas tuh dah okey...Mula timbul keinsafan bila tengok kencing asyik kotor aje...Bila dah kena brain wash saya makan dan minum minuman berkhasiat...Korang tahu tak saya nih tak sukaaa minum soya...Tak suka sangat sangat..Tak kisahlah soya kotak ke soya yang orang jual dalam balang yang tahap kaw kaw ke memang taklah saya nak pandang...Tapi pregnantkan Aina hamek ngko!!!!Hantu soya jadinya...Time bulan puasa memang air soya saya serbu dulu tau...Tapi tuh lah orang cakap tak elok minum soya kan..Memang anak kulit putih tapi kulit dia sensitif...Memang betul pun...T_T...

Kemainnn panjang lebar cerita kali nih....Okey lepas nih saya cerita pengalaman saat sakit mula menyerang dan saat nak melahirkan...Tunggu part 4 nanti ye...Nak BW bloglist pulak..Kasi rehat jejari saya nih...Ok bai.

Apa isi dalam kotak??

Assalamualaikum...

Hari nih saya nak korang main teka teka...Siapa jawab betul ada hadiahnya..Hadiah yang bakal korang menangi ialah shawl.


Saya nak cari dua orang pemenang...Pemenang pertama 2 helai shawl dan pemenang kedua sehelai shawl. Sekiranya hanya ada seorang saja yang meneka dengan betul so pemenang tuh akan dapat ketiga tiga shawl kat atas...


Rasanya semua orang tahu nih kotak Ephyra kan...Saya nak korang teka apa isi dalam kotak Ephyra nih...

KLU : a) bukan sachet Ephyra
           b) sesuatu yang bernilai dan berharga
           
KLU TAMBAHAN : Nipis dan ringan sangat2

Syarat - syarat

Blogger Malaysia
Tak perlu buat entry
Hanya bg jawapan di kotak komen entry nih dan link blog

Tuh saja korang perlu buat...Teka teka nih akan berakhir esok Jumaat jam 0930.Senarai nama saya akan keluarkan jam 1130 dan pemenang saya akan umumkan jam 1500...

*PENTING*

JOM TEKA DILANJUTKAN SEHINGGA ISNIN (17/02/2014) 

Puan blog ada hal tak dapat dielakkan..Jadi siapa siapa yang belum join masih berkesempatan untuk join.Bagi kawan kawan yang tinggalkan jawapan tapi tak tinggalkan link url blog dikira disqualified. Untuk melayakkan penyertaan korang sila tinggalkan link url blog korang ye.









Apabila penyakit M melanda

Assalamualaikum...

Koranggggg saya nak mintak maaf sangat sangat tau sebab tak berkesempatan nak jejak kaki tangan kat rumah korang...Penyakit M saya sekarang makin menjadi jadi lah..Padahal aje kot cerita nak share dengan korang, nak review produk tapi tuhlah bapak pemalas saya sekarang nih...

Dah bulan 3 nih jadual saya penuh busy dengan program..Tak tahulah time tuh ada masa ke tak nak beronggeng dengan blog...Lagipun boleh tak cakap saya merajuk nak up entry dekat blog sebab iklan Nuffnang yang macam hidup segam mati tak mahu??hahaha...

In shaa Allah saya akan try secepat yang mungkin balas jejak korang ye...Doakan penyakit M saya nib cepat cepat sembuh ye..Kemain maaaaalasssss lagi sekarang nih...Adoiii...

Nota kaki* Saya bukan sombong tapi betul betul penyakit M datang menyerang tau..

Review produk : Bedak Sejuk Azza's Cold Powder mampu kurangkan kesakitan melecet

Assalamualaikum...

Hari nih saya nak review produk Azza's Cold Powder yang saya guna dan jual jugak..Walaupun murah tapi kesannya sangat menakjubkan...Antara kebaikan menggunakan bedak sejuk nih ia mampu mengurangkan kesakitan dan kesan melecet.

Contohnya macam petang semalam. Aina duduk kat kabinet tv..Ntah macam mana dia tergelongsor ke bawah lepas tuh dia pegang pinggang dan menangis. Saya yang nampak cakap dengan dia "Hah...padan muka ummi dah cakap tadi kan...Kan dah jatuh..."Masa tuh saya fikir dia menangis sebab jatuh.Langsung tak fikir pun badan dia melecet kan...

Sekali malam tadi dia nak tidur dia mintak garukan belakang badan dia...Masa nak garu tuh saya terperasan ada kesan lecet dan merah...Terus teringat kes petang tadi...Saya tanya dia badan Aina kena almari ke..Dia anggukkan kepala...Adoii sangat cuai ummi nih...Langsung tak fikir akan jadi macam tuh...

Gambar atas tuh kesan lecet dan merah...Gambar bawah sebelah kiri saya sapu bedak sejuk...Gambar last tuh pagi tadi saya snap....

Dengan srpantas kilat saya bedak sejuk...Korang boleh rujuk gambar kat atas dan penerangan gambar tuh..Alha.dulilkah pagi nih tengok lecet dan kesan merah tuh hilang...Aina nih jenis kalau luka ke melecet ke dia punya meraung macam dalam keadaan parah tau...Kalau isi minyak gamat lagi parah...Sekarang no more minyak gamat. Terus sapu bedak sejuk...Confirm tak menangis sebab tak pedih dan sejuk aje..

Banyak lagi kelebihan bedak sejuk nih..Nanti saya update satu persatu kelebihan bedak sejuk nih tau...

Yang berminat nak dapatkan bedak sejuk boleh wassup/sms saya di 0136739484...Korang boleh rujuk di sebelah kanan side bar saya...Alhamdulillah ada customer di kalangan blogger jugak dah repeat order 2 kali...Kebanyakan customer berpuashati dan repeat order...Syukur...

Tak cukup kertas dan dinding




Tengoklah perangai anak dara saya Auni...Tak cukup conteng kat kertas dengan dinding tapak tangan dia pulak jadi mangsa...Adoiii la anak....Saya plan nak belikan diorang white board besar gantung dekat dinding...Contenglah sepuas hati kan....

Powerbank PIneng Pink idaman kalbu (^_^)

Assalamualaikum...

Sorry lambat bersiaran busy sikit.....So sekarang saya dah free...Boleh update entry banyak banyak sampai lebam...

Ingat tak sebelum nih saya ada up entry saya beli powerbank Pineng...Semalam dah dapat pun tau..Memang pantaslah servis dia...Order Rabu, Khamis dah dapat...


Semalam dah rasmi pakai pun....Sebelum dapatkan memang saya fikir powerbank saya beli nih memang stok comel comel aje...Sekali bila dapat tanjat monyet saya tau...Besar gabak kawwww...Powerbank yang saya beli nih ialah model PN938 dan hanya didatangkan dalam Lite Pack...Lite Pack nih cuma ada 1 usb cable dan free pouch bag...Bagi saya okeylah kan..Saya suka macam nih...Warranty ended 05/05/2014..Setahun dari tarikh pembelian..


Seee....Gabak kan...hahaha...Memang sepadan lah dengan Note 2 saya kaler Pink tuh...Sekian lama duk mencari powerbank yang menepati piawaian akhirnyaaaa jumpa jugakk....Saya beli dekat ig shop @lekaihsstore...Powerbank nih ada torchlight sekali so, bagi spesis penakut macam saya memang bagus sangatlah guna powerbank yang ada torchlight..hahaha..

Owner @lekaihsstore nih rupa rupanya kawan blogger Sally Yatiey....Memang saya puas hatilah dengan servis lekaihsstore nih cepat aje tau....Untuk yang bertanya powerbank saya nih boleh caj handphone berapa kali meh sini saya jawabkan ye....Powerbank yang saya beli nih berkapasiti 10000 mAh...Bateri Note 2 saya pulak berkapasiti 3100 mAh..So, saya boleh caj 3 kali untuk Note 2 saya nih...Kira okeylah kan...Sejak jadi businesswomen bedak sejuk WAJIB ada powerbank sebab customer suka bertanya dan saya pulak suka menjawab sampai customer faham....Saya jugak kerap COD so bila COD tuh faham faham lah kan...Bateri handphone kena pastikan sentiasa ada..Kalau takde payah nak jalankan business..So, sebab tuh saya decide beli powerbank...Selain tuh saya nih suka snap gambar so, memang harussslah bateri penuh kan....

So, sesiapa nak beli powerbank terjah instagram @lekaihsstore ataupun fb Lekaih's Store...Gerenti korang puas hati...

Nota kaki* Saya cuba balas jejak korang slow slow ye..Banyak sangat komen naik juling mata nak balas...Sabar na...

Akhirnya Powerbank Pineng PINKKKKKKK bakal menjadi hak saya...hahaha

Assalamualaikum...

Lambat bersiaran hari nih sebab busy...Kena buat claim...Huarrrrghhhhhh...Mengantuk menghadap claim nih....Adoiiii.....Tapi takpe segala mengantuk tuh hilang bila saya berjaya jugak dapat apa yang saya nak..hahaha...

Sekian lama saya mencari powerbank yang kena dengan jiwa dan menepati piawaian yang saya nak akhirnya jumpa jugak instagram.....Hahaha...Bila dapat tahu powerbank yang saya nak tuh tinggal satu aje apa lagi kan meroyan saya mencari orang yang ada Maybank2U...Nak bayar cepat...Saya ada Maybank2U tapi baki dalam akaun tak cukup...Baki kat tangan ada lah kan..So, saya mintak tolong kawan transfer duit powerbank tuh kat akaun yang owner tuh bagi...Dan saya bayar cash kat kawan RM110....


Nih lah rupa powerbank Pineng PINKKKKKK yang bakal menjadi milik saya...hahaha...Tak sabar nak dapat powerbank nih nak kenen kenen kan dengan Note 2 Pink saya yang manja manja tuh..Kawan kawan yang nak beli powerbank boleh terjah instagram @lekaihsstore....

Giveaway 5K Dunia sebenar Shida


Assalammualaikum, peace upon you.
http://www.duniashida.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
Dijemput semua memeriahkan lagi Giveaway 5K Dunia sebenar Shida (klik banner untuk join) dengan hadiah yang cukup banyak dan lumayan serta syarat sangat mudah. Terima kasih juga kepada para Penaja yang sudi menaja untuk giveaway kali ini dan mereka adalah :
Kategori Blogger : 
Kategori Onlineshop :

Mega Giveaway di blog Celoteh MJ

klik banner kat atas kalau nak join ye..

Hadiah - hadiah yang ditawarkan :

  • Wang tunai RM100
  • 2 unit powerbank
  • Voucher RM50 untuk pembelian supplement Shaklee (utk seorang)
  • Barangan Kosmetik
  • 2 unit perfumes dan 4 unit deodorant
  • Phoebe Ribbon Chiffon Maxi Skirt bernilai RM60 - brand PopLook
  • 2 peket NAsi Arab Home Made
  • Sepasang Pelikat Pants atau Batik Pants
  • Cenderahati seperti buku dan pen

Terdapat 2 cara untuk menyertai Giveaway ini.
Cara pertama

1. like facebook page borong.com.my Linknya disini
dan juga Vitamin Sihat Ceria (penaja bersama)

2. Like dan Share post ini
3. Komen jika dah lakukannya.

Cara kedua

1. Register member di website http://www.borong.com.my/
2. Upload produk atau iklan untuk diletakkan dalam website borong.com.my
3. Iklan anda akan diluluskan dan produk anda akan dipaparkan di dalam website tersebut.
4. Komen berapa jumlah iklan yang telah dimasukkan beserta nama.


Due : 04 Feb 2014 ~ 25 Feb 2014

Restok Bedak Sejuk AzzasColdPowder

Assalamualaikum...


Semalam merempit dengan incik hubby nak ambik stok bedak sejuk...Stok yang lama tinggal 12 botol...So, kali nih saya restok 50 botol...Hahhh....Senang kerja kan...So, siapa siapa berminat nak order bolehlah wassup/sms saya ye..No telefon ada tertera kat sebelah side bar....

Harga sebotol RM 20...Kalau pick up sendiri kat saya...Kalau saya kena hantar depan rumah korang jadi RM22...RM2 caj COD...Kalau nak pos pulak RM26....So, harga nih semua agen bedak sejuk buat tau bukan saya sorang aje......Kak Azza dan suami dia abg Azlan siap pesan lagi...Bak kata kak Azza...Ala RM20 sebotol tambah sikit cak COD dengan pos still RM20 plus plus...Murah lagi kottt....

Lepas tuh sempat jugaklah saya grab sehelai blouse fishtail....Harga kasih sayang cinta abadi tau kak Azza bagi kat saya..Speechless sekejap sebab macam tak percaya aje dapat harga macam tuh kan...Lepas tuh kak Azza bagi saya shawl love love kat saya...Dapat gift lagi...Tak sangka....Nanti saya up entry lain pasal shawl yang kak Azza bagi dan blouse fishtail yang saya beli..Semalam tak sempat nak snap pun...


Last but not least, sebelum balik macam biasa kak Azza akan ajak bergambar dulu nak upload dalam instagram...Yang jadi mangsa ambikkan pic kitorang siapa lagi kalau bukan abg Azlan dan my incik hubby...hehehe...

Ok bai...

Shopping buku kat Popular Sabtu lepas



Hasil rembatan dekat Popular Sabtu lepas....Ada satu buku takde dalam gamabr...Doa amalan pergi Haji..Beli untuk ayah mentua....Dua buah buku cerita dongeng tuh untuk Aina dan Auni....Diorang pilih sendiri...Masuk masuk aje Popular terus diorang meroyan tengok buku...hahaha...Perangai macam Ummi dia dah..Nampak buku meroyan terus...

Lepas tuh saya beli novel Bukan Kerana Aku Tak Cinta. Saya beli novel nih sebab ta pernah tengok drama kat tv pun..So, saya decide beli aje novel puas hati aku nyah!!! Then saya grab buku 101 Resipi menggunakan Pemanggang Ajaib, Buku Reseipi Thai dan Ikan....Yang buku resipi berasaskan ikan tuh incik hubby yang pilih....Dia nak belajar masak Asam Pedas katanya....Ngkooo...Nak belajar masak ye bang...hahaha..

Buku koleksi Kisah 8 Nabi dan Rasul tuh saya beli hadiah untuk adik bongsu saya...Harijadi dia dah lepas tapi hadiah agak lambat saya bagi...Takpelah janji ada jugak hadiah kan...Nampaknya lepas nih kena beli rak buku lah jawabnya...Buku saya dah berlambak lambak....Separuh ada yang saya simpan dekar rak..Separuh lagi simpan ikut dan aje..Selagi boleh letak saya letak...

Oklah, malam nanti saya sambung BW ye...Hari nih kerja half day...Ok bai...

Pengalaman mengandungkan dan melahirkan Aina empat tahun lepas (Part 2)


Nak baca pengalaman saya mengandungkan Aina part 1 klik tajuk kat atas ye...Okey, saya sambung lagi pengalaman mengandungkan Aina. Lepas dapat tahu aje saya pregnant, otomatik saya terus mabuk kaw kaw....Gila kentang punya mabuk....

Saya langsung tak boleh bau masakan, bau nasi dan bau sup...Pendek kata sepanjang tiga bulan tuh saya tak boleh masak langsung. Kesian incik hubby daku kena makan dekat kedai sebab kalau saya masak siaplah satu rumah akan dengar bunyi muntahan saya...

Kalau pergi office pulak, officemate lama beli soto ke, bihun sup ke confirm saya lari keluar sebab memang tak tahan bau sup tuh...Adoilah, sampai sakit sakit perut saya menahan loya...Dan untuk menghilangkan loya saya tak makan asam tau sebab orang cakap tak elok amalkan makan asam. So saya kunyah kunyah biskut kering aje untuk hilangkan loya tuh...

Selepas tiga bulan, saya mabuk teruk akhirnya masuk bulan ke 4 saya dah okey. Boleh masak macam biasa....Alhamdulillah. Cuma bila mengandungkan Aina nih saya mengidam nak makan daging rusa dan buah koko...Meroyan incik hubby nak mencari...Kihkihkih..Tapi saya dapat makan jugak daging rusa tuh, incik hubby beli sate kajang daging rusa kat Hj Samuri. Saya order tiga cucuk aje. Saya bukan nak makan banyak pun. Nak rasa je pun. Dapat rasa sikit pun jadilah. Yang incik hubby fikir saya nak makan banyak. Siap tanya kenapa order tiga cucuk...Haiyakkk...Tuh pun tiga cucuk tak habis. Saya makan setengah cucuk aje...

Yang buah koko tuh pulak, kebetulan officemate lama saya balik kampung dan kampung dia ada buah koko. Dia bagi saya dua biji buah koko. Dapat jugak saya makan...Lepas tuh mengidam nak makan kek coklat tapi tak dapat sebab incik hubby tak faham bahasa kiasan saya nih. 

Dan fiil saya bila pregnantkan Aina, saya suka makan sesuatu nih. Sehari mesti ada dua tiga saya beli kat kedai. Kalau tak dapat boleh merajuk.Pernah saya merajuk dengan incik hubby sebab dia lupa nak belikan...Kemain mengada ngada merajuk bagai kan...Bukan saya saja saja ye tapi memang saya hantu benda alah nih...Nak tahu apa?Cuba tengok kat bawah nih.....
*
*

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Incik hubby sampai pening tengok fiil saya yang suka makan aiskrim Split nih tau....Dan bila pregnantkan Aina nih berat saya banyak kali naik mendadak dan kencing kotor banyak sebab saya bedal apa yang saya nak makan...Minum air suam banyak kali pun still kencing kotor....Apa pun tak boleh saya nih kan...

Nota kaki* Sambung next entry, ok babai...Nak BW pulak..

IntaNBerliaN Mega Giveaway 2014


Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :-

1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia
2) Buat Entry bertajuk "IntaNBerliaN Mega Giveaway 2014"
3) Letak banner IntaNBerliaN Mega Giveaway 2014 dalam entry
 5) Hantar link entry ke kotak komen entry


TARIKH TUTUP : 16 FEBRUARI 2014