Resipi Telur Dadar Udang

Assalamualaikum....

Lama tak share resipi kat blog...Semendang sibuk kan...Blog pun bersawang...Saja nak ternak sawang kat blog hahaha..

Okeylah tak nak bebel panjang panjang kang merapu meraban...Semalam punya cerita masak untuk makan malam..Simple aje..Sambal sardin, tekur dadar dan sayur kacang buncis..Tapi nak share dengan korang resipi telur dadar yang senang dibuat dan sedap..Dah banyak kali saya buat memang tak jemu makan...


Nihlah rupa telur dadar udang yang saya buat semalam..Bahan bahan mudah nak dapat dan senang nak buat...

Caranya udang dibuang kulit dan dipotong kecil+tomato dibuang biji dan isi dalam,potong dadu+lobak parut.. Kemudian masukkan telur+garam dalam bahan tadi.Gaul semua bahan sebati.Panaskan sedikit saja minyak.Masukkan bahan telur tadi..Dah masak boleh dihidang..

Senangkan nak buat...Memang sedaplah korang..Saya sekali dah buat asyik nak buat lagi..Tapi kalau korang nak meriah lagi bubuh lah sayur lain kan...Yang sesuai..Jangan pulak bantai letak kangkung sawi bagai kang orang tengok macam pelik aje...hehehe..

SELAMAT MENVUBA KORANG!!!

29 comments:

  1. Lya pun prnh try msk mcm ni memg sdppp hhehe

    BalasPadam
  2. wahhh simple! boleh try ni kak.
    bahan2 pon mudah
    ='

    BalasPadam
  3. mimi bab sardin memang faveret kak ana, terbalikkan telur dadar tu pecah tak ?? hehe..:)

    BalasPadam
  4. Tak pernah plak terlintas nak letak udang dalam telur dadar..boleh cuba ni..thanks ya

    BalasPadam
  5. Salam kenal dari blog http://nadiah245.blogspot.com
    😊best..resepi yg simple tp menarik!

    BalasPadam
  6. dh boh udang n segala bagai syr...comfirm sdp heheh

    BalasPadam
  7. wah... resipi br nie.. xpnah lak mkn telur dadar yg ade udang...

    BalasPadam
  8. mmng resepi yg senang sngt2. Nanti saya try

    BalasPadam
  9. nampak sedap
    biasanya saya buat telur dadar kosong aje
    encik suami dan anak-anak tak suka ada benda lain kat dalam =)

    BalasPadam
  10. mak ai siap ada udang tu..nak siang udang tu macam err tak senang sangat hehehe

    BalasPadam
  11. Macam senang. In shaa Allah ada masa nanti saya buat jugak. Heheh.

    BalasPadam
  12. saya juga suka buat tlur dada rcampur mcm ni ... ratah jer pun sedap lagia masa tgh panas ...

    BalasPadam
  13. Anak2 suka la ni. Telur ada, udang pn ada.

    BalasPadam
  14. Sejak pregnant nie..queenpink jarang memasak..badan cepat letih.nasib baik hubby memahami situasi queenpink :)

    BalasPadam
  15. telur ddar letak la apa pon ttp mnjdi pilihan kan..

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan jejak korang kat sini. In shaa Allah saya akan balas jejak korang. Yang penting takmo komen yang bukan bukan ye..