Berkelah di pantai 3, Telok Kemang

Petang 31 Merdeka lepas dan family berkelah suka suki kat pantai 3 Telok Kemang..Sempena Merdeka kononnya..Bajet macam orang jauh aje padahal rumah memasing sekangkang beruang tau..

Macam macam makanan ada.. Ada jugak lotong dan nasi impit...Yang lain semua bbq..Ayam,daging burger,sosej..Jajan,minuman semua lah..Sesekali nak berseronok dengan family..Walaupum dekat tak kisahlahkan...Bila lagi dapat berkumpul macam nih..



Sesi mengemas kawasan berkelah...Siap pasang khemah lagik..Kemain...


Ayam yang dibakar..BBQ yang diperap oleh pakcik saya...Memang sedap...Rasa sate..


Kanak kanak ribena yang seronok bermain...


Aina dan Auni seronok bermain...Diorang nih pantang nampak pantai dan laut tau...Nak nak Auni..Asyik lah nak mandi laut..


Nak jugak selit gambar suami isteri...Bukan senang tau nak bergambar berdua macam nih..hahaha..Sebab kitorang malu nak gambar berdua depan orang....Bukan senang tau..


Kitorang lepak lepak sampai pukul 12.00 malam..Aktiviti malam tuh pakcik pakcik saya memancing..Incik hubby main game..Kitorang yang perempuan berbual bual kosong sambil tengok anak anak main pasir dan air laut...

Sesekali buat aktiviti macam nih memaag seronok..Itupun ada lagi yang tak dapat join..In shaa Allah tahun depan ada rezeki buat lagi..



24 comments:

  1. bestnya..masa kecik2 kalau pi berkelah Za mandi air laut,sekarang tak dah..hehe

    BalasPadam
  2. sweet pic tu :) mencari ketenangan di tepi pantai memang best kan..

    BalasPadam
  3. Bestnye berkelah. Tp hati2 selalu tau main air tu.

    Kak mimie, ana main blog kat henpon. Tak dapat no henpon nak whatsapp. Kalau boleh, komen blog ana bg nombor sekali. Senang ana nak whtsapp akak. :)

    BalasPadam
  4. seronoknyer... sampai ke mlm yek berkelah2 gitu... mcm kembar dua beradik tuh... baju pun corak sama warna je lain2...saiz bdn pun mcm sama skit2

    BalasPadam
  5. Wah... Bestnya... Lgpn aktiviti cmni leh akrabkn lg hbgn keluarga... Ye tak?

    BalasPadam
  6. Wah.. Seronoknya! Ni betul2 picnic... Sy selalu ke pantai, sbb 20 minit je dari rumah. Teringin jugak nak picnic mcm ni. (Tapi pantai biasa2 je..bukan tempat perlancongan sgt.hehe..)

    BalasPadam
  7. bestnya MIMI, lama dah kak ana tak ke PD ni... :)

    BalasPadam
  8. seronoknya dapat berkelah,.. mama ni bila lah nak berkelah sesama..

    BalasPadam
  9. Waaaaaa...bestnya mimi sekali sekala geder2 camni dgn family semua...!!

    BalasPadam
  10. ayam perap tu memng nmpk rich sesangat..
    bolh mintak resipi ni

    BalasPadam
  11. Seronok berkumpul rmai2.. Wlpn dkat je destinasinya, jnji dpt eratkn silaturrahim..

    First time tgk gmbr suami akk..

    BalasPadam
  12. alahai...lamanya x berkelah...jom la Mimi kita berkelah satu family...

    BalasPadam
  13. bestnya kak mimi.. Ros pun suka tau berkumpul ramai-ramai dengan family..berkelah macam ni :)

    BalasPadam
  14. telok kemang! aritu first time pergi dah rasa sonok
    entah bila boleh p lagi

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan jejak korang kat sini. In shaa Allah saya akan balas jejak korang. Yang penting takmo komen yang bukan bukan ye..