Resipi Jemput Jemput Kentang Bercheese yang sedap dan lembut

Assalamualaikum...

Sarapan pagi nih saya buat jemput jemput a.k.a cikodok kentang bercheese...Memang sedap dan lembut aje. Walaupun dah sejuk still lembut lagi tau...



Ghoman isi dalam jemput jemput...

Cara buat senang aje korang..Just tepung+air suam+2 biji kentang yang diparut+keju cheddar parut+sedikit garam+1sdt baking powder...Gaul sebati..Panaskan minyak dan goreng macam biasa...Dah siap boleh makan panas panas..Memang sedap...Selamat mencuba korang..

23 comments:

  1. perrghhh lembut gebusss je nampak..
    ni terliur petang2 ni,,lagi2 tgh hujan ni kan..hehehe

    Mobile Water Filter? Ade ke?

    BalasPadam
  2. Sedapnye Kak jemput2 tu...nak buat lah ptg ni...

    BalasPadam
  3. mmg sedap la kak..mkn panas2 dgn air kopi wahhh heheee :D

    BalasPadam
  4. dapat dengan kopi o ni... sedapp sangat ummi... dah la sini hujan.... rasa lapar je tengok cucur kentang ummi tu tau tak.. ?? :(

    BalasPadam
  5. dpt bayangkn time sjk2 mcm ni dpt mkn panas2

    BalasPadam
  6. wah2, suka sungguh makan cheese
    sampai cekodok pun letak cheese =)
    nampak pun dah sedap, rasa lagilah sedapkan =)

    BalasPadam
  7. ya Allah macam sodap betol rupe die.... terliur... saya tag tau dekat sini: JINDRISSKA Versatile Blogger Award

    BalasPadam
  8. belom pernah makan cekodok mcm ni...nnti leh cuba buat la

    BalasPadam
  9. memang nampak pun lembut je.. haaiiisss, lapar pula petang2 ni.. hehe
    kak, kalau nak mudah kan, xyah bubuh serbuk penaik tu. saya selalu buh tepung buat kek tu.. hehe..

    BalasPadam
  10. perghh, bila ada cheese tu, terliurnya :D

    BalasPadam
  11. kena cuba ni nak tau sedap di tekak ke idak..malam tadi baru makan jemput2 ikan bilis..malas masak punye pasal

    BalasPadam
  12. amboiii gebunyaa.. leh try ni..puas makan

    BalasPadam
  13. huwaaaaa..sedapnyee..siap ade cheese lagik...

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan jejak korang kat sini. In shaa Allah saya akan balas jejak korang. Yang penting takmo komen yang bukan bukan ye..