Jubah di First Lady yang sangat murah dan cantik

Untuk raya pertama tema warna incik hubby saya yang pilih..Warna maroon dan saya buat baju kurung pahang...Untuk hari raya kedua takde tema warna. Lagipun raya kedua nanti adik sepupu saya bertunang so, saya dah plan awal awal nak pakai jubah masa majlis pertunangan dia nanti.

Mula mula recce jugak kat fb dan instagram.Memang cantik cantik design jubah yang dijual tapi tuhlah harga pulak RM150++.Saya bajet RM150 ke bawah. Ada yang saya berkenan design macam tak berapa longgar maksud saya ada ikut bentuk badan sikit lah..Ermm..Cari punya cari terus tak jadi beli online...Last last saya decide nak cari kat First Lady sebab adik saya beli jubah kat First Lady jugak.

Minggu lepas hari Selasa ajak incik hubby pergi First Lady kat Senawang. Alhamdulillah memang banyak sangat pilihan design dan corak jubah..Harga pun murah tau korang.Dah lah murah cantik cantik lak tuh..Ada yang saya berkenan, ambik size XL tapi ketat bahagian dada n punggung. So cari pulak yang lain..Sebenarnya saya memang pakai baju size L tapi sebab jubah size L nih macam ngam ngam aje saya decide ambik size XK...Cari punya cari alhamdulillah jumpa jugak jubah yang saya berkenan...


Jubah atas tuh nampak macam kaler purple pink kan tapi sebenarnya kaler lain tau korang..Nak kata pink bukan purple pun bukan..Yang bunga tuh memaag pink cuma warna tuh macam mana erk saya nak cakap...Saya pun tak reti nak cakap kaler apa tau..Tapi yang penting bukan purple pink..Entah apa nama kaler nih..Adoiii..

Yang bawah tuh kaler biru gelap + turqoise...Incik hubby suruh saya ambik kaler tuh sebab dia cakap cantik..Saya nak ambik kaler kelabu atau coklat tapi dia macam tak berkenan..Ikut ajelah kan...So total harga untuk dua helai jubah nih ialah RM128.00..

Oh ye lupa nak bagitahu First Lady bukan setakat jual jubah aje,baju kurung,peplum,anak tudung pun ada jual..Yang penting material berkualiti tinggi,design yang cantik dan yang pentingggg murahhh....

Lepas nih, nak tolak sikit bajet gaji untuk beli jubah..Sebab koleksi jubah tak banyak, banyak baju kurung aje..Jubah yang atas tuh pakai untukpergi majlis tertentu tapi jubah biru tuh boleh pakai time kerja sebab design tak berapa retis sangat...hahaha....Boleh pakai raya ketiga nanti..

Nota kaki* Raya ketiga saya dah kerja..Takde cuti raya pun...huhuhu. .

32 comments:

  1. cantik, sangat terselah. saya pun biasa pilih coklat :)

    BalasPadam
  2. ain pun suka baju first lady..harga berpatutan. hee..baru terfikir nak cari jubbah baru..

    BalasPadam
  3. Sy hrtu ada beli jubah kt first lady.. Rm38 je.. Tp bru2 ni nk cri yng lain kt sana x berkenan pula.. Nk2 time prgnt ni susah jgk nk cri.. Dapat yng besar pun tp tang prut ttap ngam2..

    BalasPadam
  4. ooo shopping kat first lady...tahun bila ntah...first lady ni mmg top giler

    BalasPadam
  5. mmg murah2 baju kt first lady, akak dulu pun biasa beli... tp jubah dia kalu akak beli semua ketat di dada hahahha... first lady kene bt size lbh lg kot heheh...

    BalasPadam
  6. akak pun suka kesana belikan baju kurung untuk sumaiyyah

    BalasPadam
  7. haritu ada singgah kt 1st lady..ramainya orng tp tula.. xde plak ygsaya berkenan..

    BalasPadam
  8. pada saya pon kat first lady ok..harga murah banding tempat lain

    BalasPadam
  9. Eh, same la kita. Nak perabis duit beli jubah ngan tudung. Hihi. Jubah pun dah lame tak beli baru. :)

    BalasPadam
  10. saya pn tu hari beli jubah utk ank dara saya, x smpai rm 40. Trs smbar another bj kurung moden utknya. Lps raya baru nak beli utk saya kat sana

    tifaanvar

    BalasPadam
  11. wah..lawa2..murah pun murah..

    maroon eh? sama kita kita kak tema ^_^

    BalasPadam
  12. Firsat Lady kat Kajang puasa2 ni sesak!

    BalasPadam
  13. wah.. umi beraya dengan baju first ladylah ni..

    BalasPadam
  14. first lady memang murah
    baju pun cantik-cantik
    tapi saya jarang ke sana sebab susah dapat size
    mesti lari dari size kita

    BalasPadam
  15. Ros pun selalu je beli kat First lady.. memang berbaloi harga dia :)
    nape tak cuti raya kak?..

    BalasPadam
  16. Oklah tu MIMI harga agak berbaloi juga dari kiosk2 di shopping2 mall kan..kak ana suka yang pink hitam tu, cantik..

    BalasPadam
  17. wahh murahlah kak jubah 2helai xampai rm150.. best2..

    BalasPadam
  18. iqa pun suka baju2 kat first lady. byk size

    BalasPadam
  19. mmg cantik kak :) hehee saya pn rasanya rembat kat sana juga baju..sebab dah last2 nih ^_^

    BalasPadam
  20. Saya pun suka beli kat first lady. Banyak pilihan juga :)

    BalasPadam
  21. saya pun suka beli jubah kat first lady..banyak pilihan.harga pun berpatutan. -dah bunyi macam iklan plak-

    BalasPadam
  22. wah...shopping kat First Lady gitu. saya ada ternampak satu baju kurung kat kedai FL. lawa sangat. tapi mak kata nnti kahwin baru beli. sebb baju tu warna putih T__T

    BalasPadam
  23. Cantik.. harga pn berpatutan.. farah.pernah masuk jer tapi tak pernah beli lagi..

    BalasPadam
  24. mmg murah, CN suka maxidress..cantik2 gak ;)

    BalasPadam
  25. cntik cntikkan tp kena pandai pilih jubah la.tgk dr segi material kainnya kan..

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan jejak korang kat sini. In shaa Allah saya akan balas jejak korang. Yang penting takmo komen yang bukan bukan ye..