Aplikasi Waktu Solat Malaysia di Play Store

Kali nih saya nak share dengan korang aplikasi yang boleh korang download dari Play Store dan sangat berguna untuk kita semua...Saya tahu aplikasi nih dari incik hubby saya. Dia yang suruh saya download dekat play store...Aplikasi yang saya maksudkan Waktu Solat Malaysia...

Sangat bagus aplikasi nih..Bukan saja menunjukkan waktu solat mengikut negeri yang korang pilih,malahan arah kiblat jugak ditunjuk...

Disebabkan saya tinggal area Seremban, so secara automatiknya waktu yang ditunjukkan ialah waktu solat di area Seremban..Lepas korang download kat Play Store, korang pilih negeri korang tinggal dan kawasan yang korang duduk...Waktu imsak,syuruk dan dhuha pun ada ditunjukkam..


Selain daripada waktu solat, ada jugak perkongsian lain tau macam wuduk,wirid & zikir, doa solat,solat dhuha,solat jamak dan masjid berhampiran...

Aplikasi nih memang bagus untuk rujukan kita kan...Boleh jugak ajar anak anak basic solat...Opss,terlupa nak bagitahu korang, bila masuk aje waktu solat, handphone korang akan kedengaran suara azan berkumandang...Hahh,bagus tak bagus tak...Bagi reminder dekat kita tunaikan solat on time...Apa lagi??Cepat cepat download aplikasi nih...


14 comments:

Terima kasih tinggalkan jejak korang kat sini. In shaa Allah saya akan balas jejak korang. Yang penting takmo komen yang bukan bukan ye..