Menu Berbuka : Kurma Frozen Blended

Assalamualaikum...

Hahh...Kemain tajuk ahkak...Menu berbuka ngko..Padahal puasa pun belum...Baru bulan Syaaban Mimie oii..Ahhh..Ado ahkak kesah??Tak salahkan share resipi dengan kawan kawan...

Sebab apa tau saya buat tajuk macam tuh..Sebab mulai hari nih saya akan share dengan korang resipi resipi untuk berbuka puasa.. Biar awal takpe...hehehe.

Malam tadi saya try buat kurma blended tau. Saya namakan kurma frozen blended. Nih pengaruh frozen kuat sangat sampai nama menu pun ada frozen...Cittt..hahaha...Korang boleh try anytime anywhere tau..Memang sedap,lemak berkrim disukai ramai..Tak caya try lah...Kenyang pun kenyang...


Cara nak buat pun senang aje tau....Korang masukkan kurma(yang dibuang biji)+susu cair+susu pekat+ais..Blend sampai semua bahan sebati..Dah siap boleh minum waktu berbuka nanti. Serius korang memang kenyang. Sukatan tuh korang ikut taste korang lah ue nak adjust manis ke tak...

Selamat mencuba tau korang!!!

17 comments:

  1. Macam kurma blended je. Hihi. Mane tak kenyang nye, dalam tu ade susu pekat. Mmg kenyang sgt2. Hehe.. Pengaruh frozen. Lai lai lai~

    BalasPadam
  2. mmg terbaik resepi ni.selain kenyang..badan pun sihat dan cergas masa puasa nnt

    BalasPadam
  3. sedapp je nampak. bileh try ni. dah la musim panas2 ni best jugak berfrozen2 gitu. :D

    BalasPadam
  4. nak cuba, nak cuba. Bhn2 pn senang dpt

    BalasPadam
  5. Menarik ! Nak puasa dah ni , bolehla try. ^^

    BalasPadam
  6. Ini memang minuman fevret saya, Umi. tapi saya berhenti dari meneruskan. sebabnya ada yang kata susu + buah tak elok. Memang sedap. cukup lemaknya

    BalasPadam
  7. macam best je!nak cuba untuk sahur. ada perkataan kenyang di situ..hehe

    BalasPadam
  8. Wah... boleh try juga nanti ni... :)

    BalasPadam
  9. memang terbaik lah kak.. sedap, mudah dan mengenyangkan :)

    BalasPadam
  10. Boleh guna blender biasa ke or yang macam peniaga guna tu? Ermmm..nampak menyelerakan.

    BalasPadam
  11. waaa.. rajinnya akk try2 resepi baru..

    BalasPadam
  12. salam k.mimi azirah..
    wah..menarik ni..leh try nnti..thanks share resepi !!

    BalasPadam
  13. sedap plus berkhasiat kan :)
    thanks berkongsi mimie..

    BalasPadam
  14. Wah.. Sedap dan menyelerakan nmpknya..

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan jejak korang kat sini. In shaa Allah saya akan balas jejak korang. Yang penting takmo komen yang bukan bukan ye..