Stok telekung lycra yang tinggal

Stok telekung yang tinggal..Berminat boleh wassup/sms 0136739484....

Telekung lycra yang sejuk, selesa dan labuh...Memang selesa tau kawan kawan telekung lycra nih...Tak rugi beli satu untuk kegunaan sendiri..

Telekung Lycra yang cantik dan murah

Assalamualaikum...

Nih entry promo ye...Tolong kawan saya berniaga..huhuhu...

Kali nih nak promo telekung pulak...Telekung nih material lycra yang sangattt sejuk, berat dan jatuh terletak je tau..Tidak jarang, sangat selesa dipakai...

Alhamdulillah pre order telekung lycra nih dah bukak sekarang...RM80 Semenanjung dan RM90 Sabah dan Sarawak...Kos penghantaran adalah percuma...Kalau berminat boleh pilih no telekung yang korang nak dan place order...Sebarang pertanyaan korang boleh hubungi saya di talian 0136739484....Saya tolong ambikkan order...

In shaa Allah Isnin depan boleh pos semua order korang tuh...Cara nak order : Saya nak nombor (no telekung) / kuantiti...
Sesuai dihadiahkan kepada kawan kawan, mak, kakak, adik dan sudara mara yang lain...

Tidak perlu membazir dalam majlis perkahwinan

kredit : suarainsan.net

Betul apa yang dikatakan Ustazah Zawiyah Hassan mengenai pembaziran dalam perkahwinan nih...Statement beliau bukan ditujukan kat Che Ta dan Zain tapi secara umum kan..Tak kira lah sekaya mana pun setinggi mana pun darjat kita rasanya tak perlu membazir berbelanja sampai berjuta juta kan...Mungkin orang akan cakap lantak dia lah duit dia, bukan dia kahwin mintak engkau...Yaa...memang betul tapi dalam Islam pun tak galakkan pembaziran yang melampau dalam perkahwinan...Memadai dengan seekor kambing untuk buat kenduri kahwin kan...

Dannnnnn bagi pendapat saya lah kan pada yang suka sponsor artis artis(yang memang sah sah ada duit) sampai ratus ratus ribu, ada baiknya sponsor pada mereka yang ingin mendirikan rumahtangga tetapi tak cukup bajet...Tuh pendapat saya dan officemate saya ye...Pendapat korang pulak???

CPUV/BE Xaxis #0150


Bila tengok tarikh saya dapat CPUV/BE Xaxis #0150 sama tarikh dengan CPUV/BE Thor 2...25 Okt 2013..Tapi entah bila CPUV/BE nih muncul saya pun tak tahu..Tadi check earnings tetiba aje ada..Lepas tuh, dah metered pulak...PElik pelik pelik...

Wordless Wednesday #34 - Bihun Bakso

Terbaikkkk!!!

Diet lah sangat!!!

Sejak ai mengurangkan kadar pengambilan nasi di malam hari memang berat badan turun dan baju yang tak boleh pakai dah boleh sarung kat badan..Kira betul betul nak mendietkan dirinye pun..

Tapi this malam ai destroyed my diet okey...Sebab dah lama tak menyungkal burger..hahaha...Gila ngko!!! Gara gara dah lama tak makan burger sanggup saya langgar my diet..Ahhh ada ai kisah..Lagipun malam nih aje pun kan...

Tengoklah sos meleleh leleh..Kalau korang sibuk dengan kek cheese meleleh saya pulak sibuk dengan burger sos meleleh..Konyang den malam nih..Alhamdulillah rezeki malam nih makan burger..

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

Assalamualaikum...


Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari

Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk  kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki  juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.

Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.

Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...
  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat. 
  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam  badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.
  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.
  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
  5. Testimoni lelaki - klik SINI
  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI
  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI
Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan. 


Jom dapatkannya sekarang...

Official Websitewww.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com


Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.

Dapat TruCare Nano Silver toothpaste free

Assalamualaikum...

Khamis lepas saya dapat TruCare's Nano silver toothpaste free nih...Baca kat blog Fiza. Apa yang buat saya tertarik hati nak try free sample nih? Sebabnya ubat gigi nih mengandungi Ag+RapidHeal factor untuk mengubati atau mengurangkan ulser, gusi berdarah dan sakit tekak. Nafas berbau pun sama diatasi..Best kan? Dannnn paling best gigi boleh jadi bertambah putih tau...Sebab tuh saya mohon sample free nih nak bukti sejauh mana kehebatan ubat gigi nih..hohoho....

Nak sample freeacam saya..Senang jer..Korang like Page TruCare Malaysia. Lepas tuh korang bagi details macam yang diorang nak...Nanti diorang akan reply mesej korang..Senang aje...

Macam nih pun ada ke?

What say you?

Agak agak ada tak kawan kawan yang berani pos barang dulu dekat customer tanpa payment? Rasanya kalau kawan kawan rapat mungkin lah kan tapi nih baru pertama kali kenal..Tuh pun sbb beli barang...

Macam macam hal.lah sekarang..Dulu kerap jugak dengar customer kena tipu...Sekarang nih saler pun ada jugak kena tipu kan...

Koleksi shawl saya

Nih antara koleksi wide shawl yang saya ada...Sebahagian aje nih..Ada lagi..Semuanya saya beli secara online aje..Tak payah susah payah keluar drive kereta pergi situ sana sini nak cari wide shawl...Saya beli kat instagram...Sekarang lebih selesa dan suka shopping kat instagram sebab harga jauh lebih murah kot compare dengan fb..Produk sama jenis sama design but harga berbeza...

Saya pelanggan tetap instashop nih tau..Memang suka shopping dekat instashop nih sebab owner dia tersangat lah lembut dan baik tau..Servis memang tip top kebabomm...Korang dialu alukan follow instagram beliau...Jom sesiapa yang ada instagram follow instashop @ranialis #ranialis..Saya berani jamin korang akan jatuh cinta dengan shawl yang dijual..Murah, senang dibentuk dan yang paling penting bidangnya lebar..So boleh adjust tahap kelabuhan shawl korang..

Jangan lupa follow instagram saya jugak ye @mimi_azirah

Jom dapatkan beg Coach dengan harga RM 9.90 sahaja

Kicap


Kicap kipas udang botol besar harga RM10.00....Kicap nih sangat sangat jadi kesukaan incik hubby dan anak anak saya tau..Masak lah lauk apa sekali pun kicap WAJIB ada...Pelik betul perangai anak beranak nih...Anak anak saya pun dah pandai demand..Nak makan siap bagitahu nak kicap...

Saya nih bukanlah tak makan kicap..Makan jugak tapi jaranglah...Tak lah addicted sangat macam incik hubby dan anak anak...Sikit sikit kicap sikit sikit kicap..Dulu beli botol kecik memang tak sampai sebulan..Sekali beli besar terus lagi senang kan?

Korang kat sini ada yang addicted sangat dengan kicap? Sehari tak makan kicap rasa lain aje kan badan tuh  kan kan...

Agar Agar Milo Chipsmore yang sedap


Saya sebenarnya tak makan agar agar tau tapi semalam pecah rekod lah sepanjang 29 tahun hidup kat dunia baru merasa makan agar agar...Hahaha...Sedap tau agar agar milo chipsmore nih....

Bahan bahan

1 bungkus agar agar
1.5 liter air
3 sudu besar Milo
1/2 tin susu pekat (korang boleh adjust ikut taste masing2)
Air panas
Biskut chipsmore (diramas2)

Cara nak buat : Masak agar agar dalam air sehingga mendidih...Bancuh Milo dan susu pekat dengan air panas..Curah dalam adunan agar agar..Kacau rata...Lepas tuh korang ambik biskut chipsmore ramas ramas bagi hancur sikit sikit tabur kat dalam bekas..Pastu curahkan adunan agar agar tadi..Masuk dalam peti sejuk...Tunggu beberapa jam dah boleh makan..

Sejuk tekak makan time agar agar sejuk kan??Nyamannnnn sangattt..

Pau bakar pun boleh...Sedap dan lembut...Terbayang bayang sampai sekarang...

Al kisah semalam punya cerita..Disebabkan semalam saya cuti so angin RAJIN datang bertiup sepoi sepoi bahasa...hahaha...Lepas buat agar agar saya plan nak buat pau goreng berintikan lauk sambal sardin...Tapi last last tak jadi pau goreng..Jadi pau bakar...Pun boleh kan...

So, petang tuh saya dah siap buat bancuhan doh dan bahan nak buat sambal...Dod dah siap dan sementara nak tunggu kembang saya tumislah bawang kecik dan bawang putih...Saya memang perasan api saya bukak mula mula besar sekali makin lama makin kecik...Tutp tup tup....Pup..PADAM....Hancur impian aiiii nak makan pau goreng dengan anak anak..Waaa....Sambal sardin pun tak sempat nak buat...


Disebabkan niat nak makan pau tuh membuak buak kan apa lagi gunakan segala kekreatifan yang ada...Saya sambung masak sambal guna rice cooker uolsss.......Kreatif tak??Ala rasanya mesti ada yang pernah buatkan kan...

So, settle part masak sambal....Sekarang pikir part pau nih...Nak goreng dalam rice cooker macam buang masa ai pulak kan....Jenuh pulak nak tunggu minyak tuh panas...Silap haribulan pau nih bertakung minyak...Nak kukus jauh la kan...

Tingggggggg!!!!!Tetiba idea bernas menjelma...Dah alang alang oven ada apa lagi buat pau bakar ajelah kan..Janji dapat makan...Akhirnya siap jugak pau bakar ai....Yang penting lembut gebas gebus okeyyy!!

Resipi pau bakar (10 biji)

2 cawan tepung gandum
2 sudu teh gula
2 sudu teh yis mauripan
1/2 sudu teh baking powder
1 sudu teh pelembut roti
2 sudu besar minyak masak
3/4 cawan air suam

Inti

Sambal sardin (ikut pada selera korang nak bubuh apa)

Cara nak buat senangggg je...Gaulkan semua bahan kecuali air suam ye...Bila semua bahan dah sebati masukkan air sedikit demi sedikit..Gaul sampai jadi doh dan adunan tuh tak melekat kat tangan....Biarkan doh tadi..Tutup dengan kain bersih supaya naik dua kali ganda...Macam saya bila doh dah naik kembang semangkuk, saya tumbuk tumbuk doh tuh pastu uli lagi sikit sikit biarkan kembang lagi...Tiga kali saya buat..Jangan ditanya kenapa buat banyak kali..hahaha...Best apa main tumbuk tumbuk doh tuh..Soft je...

Doh dah siap korang boleh bahagi2 kan buat doh kecik untuk pau....Nipiskan doh kecik tuh, bubuh inti sambal sardin kat dalam..Then bulat bulatkan letak dalam tray pembakar...Buat sampai habis..Biarkan doh kembang jap lepas tuh dah boleh bakar..Bakar pada suhu 180 darjah celcius api atas bawah untuk 5-10 minit pertama...10 minit seterusnya guna suhu 120 darjah celcius je..Kang rentung lak pau korang...Suhu tuh korang adjust sendiri lah ye sebab ikut kesesuaian oven jugak...Kang ikut suhu yang saya bagi bulat bulat nih tau jadi pau bakar rentung pulak...

Selamat mencuba ye kawan kawan!!!
Okbai..

Rombak semula blog Corat Coret Pink Ummi

Hari ini mungkin agak lambat saya terjah rumah korang sebab saya nak rombak semula susun atur bloglist dan widget lain kat blog saya supaya saya boleh handle di masa masa akan datang....Sejak blog ada problem nih dengan saya sekali pun problem sebab sedang mencari solutions untuk selesaikan masalah dan naikkan semula UV saya...

So untuk kawan kawan saya akan buat bloglist yang baru...Ada 3 kategori..Saya akan masukkan korang ikut kategori yang saya rasa sesuai....

Cuma saya nak tahu ada sesiapa di kalangan kawan kawan yang bertunang or berkahwin dengan tentera??Sebab ada bloglist khas untuk korang....So sesiapa yang bertunang atau berkahwin dengan tentera tinggalkan link blog korang kat entry nih ye...

CPUV/BE INTI Rebranding Campaign


Alhamdulillah rezeki saya semalam...Dari semalam saya check memang dah ada tapi hari nih baru nak buat entry...Walaupun blog problem dan akaun Nuffnang problem tapiiii Nuffnang still bagi saya CPUV/BE baru...Terima kasih Nuffnang masih beri kepercayaan dekat blog saya....

Kali nih saya dapat CPUV/BE INTI Rebranding Campaign...Setakat nih dah ada CPUV/BE yang sedang running...Tapi kannnn Q3 Prepaid Roaming tuh macam dah lama tak gerakkk je...Tak jugak credited...Problem ker??

Kawan kawan yang ada masukkan duit dalam tabung saya maklumkan la ye nanti saya isi tabung korang jugak...

Teaser : Agar Agar Milo Chipsmore

Jom tambah income dengan My Paid Work

Salah satu cara untuk tambah duit poket kawn kawan..Sebelum nih mesti ramai yang joing daftarAssign Jobs termasuk lah tuan punya blog nih hahaha....Apa yang perlu kita buat kat Assign Jobs lebih kurang sama tau dengan My Paid Work nih...Korang akan dibayar atas job yang pihak MPW mintak..Setiap job yang korang kena buat tuh sangat mudah..Macam yang saya cakap tadi lebih kurang sama macam Assign Jobs..Bezanya ialah dari segi bayaran...If Assign Jobs minimum pengeluaran ialah $30 MPW nih pulak minimum pengeluaran ialah $300..

Kali pertama memdaftar saja korang dah dapat $25..Nilai mata wang dalam USD..Sama jugak dengan Assign Jobs kan..Bila dah cukup minimum pengeluaran korang boleh cash out..Mudahkan...Nih laman web yang saya jumpa di fb kawan saya..Dia dah join dan tunggu duit cecah $1000.. Kawan kawan dia ada yang dah buat pengeluaran pun...

Yang bestnya korang tak payah fikir berapa modal korang kena keluar sebab pendaftaran FREE dan tak perlukan MODAL..Daftar dan buat work yang diberikan senang aje...Kalau korang nak daftar boleh klik SINI

Korang akan di bayar $10 setiap pendaftaran di bawah korang..Contohnya kawan kawan yang daftar bawah korang seramai 10 orang...So kira $10 x 10 orang berapa yang korang akan dapat...Untuk first job korang boleh kena share link korang dekat kawan kawan..Tak kisahlah kat fb ke twitter ke...Asalkan setiap job korang buat tuh akan dibayar....Job yang akan korang buat akan appear dekat dashboard....

Apa tunggu lagi job daftar My Paid Work!!!

Terima kasih Ros

Semalam ros ada komen dekat entry saya..Bila dia klik dekat nama saya blog tak appear..Terima kasih sebab inform akak pasal nih kalau tak akak pun tak perasan...Disebabkan url blog dot my timbul masalah dan saya sendiri dah give up..Saya ambik keputusan kembali ke blogspot walaupun expired date untuk dot my saya tamat 12.12.2013..

Semalam saya dah edit semula url blog saya kat google+..Hopefully after this korang boleh terjah blog saya macam biasa....Maaf sangat sangat sebab menyusahkan kawan kawan semua..Sungguh saya tak terfikir semua nih akan berlaku..Start hari nih saya kena berusaha keras untuk naikkan semula UV blog saya nih..

Anyway thanks a lot Ros sebab maklumkan akak pasal nih...Tuh yang buat saya saaayangggg sangat sangat kawan kawan blogger saya nih..Baik hati belaka..

Auni dah pandai kayuh basikal dengan betul

Entry tertunggak lagi...Banyak cerita nak share tapi memanjang tertunggak aje..Cerita nih pasal Auni the little girl yang bijak dan cerdik nih...

Sebelum nih memang kalau naik basikal dia tak pandai nak kayuh...Dia duduk ontok ontok aje atas basikal tuh..Sekarang dah pandai..Saya tak ajar pun tau..Dia tahu sendiri..Bila dah pandai mengayuh basikal habis satu rumah dia jelajah..Kalau boleh dalam tandas pun dia nak masuk...Okeh tipu!!!

Alhamdulillah dari hari ke hari semakin banyak benda baru yang anak anak saya belajar...Syukur sangat..Terima kasih Allah!!

Auni demam

Assalamualaikum...

Hari nih saya emergency leave sebab anak saya yang keletah tuh demam dan batuk..So, dengan ini diumumkan cuti saya untuk tahun nih dah zero..Demi anak anak..Tak kisahlah cuti dah habis..Asalkan dapat jaga dia time dia sakit...

Masalah apa pulak nih???


Agak agak korang perasan tak apa yang saya perasan? Saya nak check UV blog saya...Sekali keluar result macam nih...Total views dan uniques saya jadi telur ayam..Dah kenapa???Padahal sata tengok setiap kali saya update entry ada aje yang datang singgah komen....Macam pelik aje kan...

Yang menghairankan blog contest saya yang hidup segam mati tak mahu tuh mencanak canak pulak UV naik...Ke UV blog personal lari kat blog contest..Boleh ke jadi macam tuh..Sebelum nih saya tak boleh nak update survey...Dah send ticket alhamdulillah hari nih masalah tuh dah selesai..Dah boleh update survey macam biasa..Cuma masalah UV nih yang mendatangkan kecelaruan..Kalau betullah UV blog personal kosong confirm lah earnings CPUV tak naik kan..Nih saya check hari hari ok je earnings naik...Saya dah mula pening dengan masalah nih...

Kawan kawan ada tak yang jadi benda yang sama atau pernah jadi sebelum nih??

Wordless Wednesday #33 - Murah kan?

NASI GORENG+RENDANG AYAM+SEBUNGKUS KOPOK IKAN=RM 4.50

Menjawab pertanyaan Azie


Nampak?Tak nampak kan...
Takpe saya retype pertanyaan Puan Azie kat saya...

Salam mimie, sorry....saya azie...saya tinggal kat sri aman, saya just nak tanya...so far ok tak taska tu, coz tgh mencari tempat nak antar anak ni...klu kita breastfeed...diorg ok ke klu kita tinggalkan susu yang diperah? risau coz byk kes2 yang tak elok kan sekarang ni...trauma pun ada...mohon bagi pendapat...


Terima kasih ye Azie sebab bertanya kat saya...In shaa Allah cuba bagi pendapat saya setakat yang saya tahu ye...Dulu anak anak saya mak saudara saya yang jaga sebab saya tak berani nak hantar anak anak kat taska gara gara banyak kes dera yang berlaku..Tapi disebabkan kos hidup yang semakin meningkat, saya dan incik hubby buat keputusan hantar anak anak kat taska...Dalam hati tawakal aje kan...

Alhamdulillah saya dah hantar anak anak kat Taska Kasih Ainn dah 7 bulan...So far, sepanjang anak anak saya tinggal kat taska tuh syukur tiada berlaku sebarang perkara yang tak ingini macam kes dera tuh..Kalau setakat anak anak bergaduh sesama sendiri, jatuh sendiri tuh normal lah kan...Tapi kalau baby memang diorang jaga dengan cermat dan teliti tau..Nak nak saya kenal penjaga kanak kanak di taska tuh dengan baik..Dua orang daripada penjaga kanak kanak tuh jiran saya...So, diorang memang jenis soft spoken dan baik...

Dari segi perkembangan anak anak saya pulak alhamdulillah satu perkembangan yang agak positif...Anak sulung saya, Aina dulu seorang yang takut nak bergaul dengan orang..Sekarang dia dah okey...Dulu langsung tak nak bercakap atau dengan erti kata lain berat mulut...Sejak duduk taska dia dah pandai bercakap dan suka ajak berbual...Auni pulak terlebih lebih bijak...Setiap hari ada aje benda baru yang dia buat dekat rumah...

Dan yang paling seronoknya bila tengok anak anak saya dah mula pandai main nyorok nyorok, enjit enjit semut, sep sep bom bom,mewarna dengan betul, mengira 123 dan sebut abc..Satu perkembangan yang positif kan...

Kalau pasal breastfeed pulak, better Azie maklum dekat penjaga penjaga taska tuh pasal hal tuh..Explain dengan details waktu anak menyusu, kuantiti susu yang anak minum...Make sure bekalkan susu perahan secukupnya...Saya rasa takde masalah kalau anak Azie BF...In shaa Allah akan dijaga dengan sempurna...Rasanya Azie tak perlu takut dan risau..Make sure siasat dulu latar belakang sesebuah taska tuh untuk mengelakkan berlaku kejadian yang tak diingini....

Lutut Aina luka

Nak tahu anak kesayangan saya nih boleh main lari lari depan rumah..Sekali jatuh..hahhh hamek..Dah luka lutut tuh...Menangis memang tak berhenti lah kan...Manja sangat..Nak sapu ubat pun menangis ketakutan...

Fiil anak dara saya nih memang kelakar...Lutut aje yang sakit pun tapi sampai tak nak makan..Putus selera makan konon...hahaha...Lepas tuh kalau nak gerak ke sana sini dia tak berjalan tau korang..Dia mencangkuk pastu dia bergerak dalam keadaan mencangkuk..Ala macam jalan itik tuh la..Betapa parahnya keadaan lutut dia...

Incik hubby saya sampai ketawa tengok fiil anak dara dia yang seorang nih...Dia boleh berseloroh, "Kena bawak pergi hospital, dah parah nih.."Saya menggeleng aje bila incik hubby cakap camtu...Aina nih memang fiil dia manja sikit kalau sakit..huhuhu..Kelakar pun ada...

UV blog merundum jatuh gara gara domain dot my problem

Assalamualaikum....


Gara gara domain dot my problem lagi..kali nih saya nekad untuk pulang ke pangkal jalan...huhuhu..Selepas saya fikir masak masak saya tukar domain ke asal iaitu blogspot.com...Saya fikir bila tukar ke dot my nih takde masalah..Rupanya...Kasihan kat kawan kawan yang lain....Lepas nih jenus saya nak melawat rumah kawan kawan bagitahu domain saya dah kembali ke asal...

Disebabkan masalah nih UV saya merundum jatuh...sadis tengok UV saya hari nih (---_____---)

Keywords blog saya bulan Okt 2013

Kali nih saya nak share dengan korang keywords yang popular hasil carian orang ramai kat luar sana..

Macam macam keywords ada...Nanti saya kupas satu satu pasal keywords nih..Sekurang kurangnya ada jugak idea nak buat entry baru kan kan...hahaha..

Online shop saya - Auna Pinky Shoppe

Assalamualaikum...

Alhamdulillah saya melangkah lagi setapak dalam dunia perniagaan...Cehhh ayat tak menahan..Macam yang korang nampak pic yang saya tepek nih contoh design sticker online shop saya..Design oleh kawan sekolah rendah saya..Saya mintak tolong design kan sticker yang ringkas...Tak nak sarat sangat..Yang penting tema pink okey...

Buat masa nih online shop saya ada jual macam macam..Bedak sejuk Azza, pelikat dan batik pants, Aurawhite dan shawl..Yang paling utama saya jual bedak sejuk Azza dan pelikat dan batik pants....Saya mula dari bawah dulu iaitu jadi agen dan dropship dulu..Nak kumpul modal dulu lepas tuh jika diizinkan Allah saya nak keluarkan produk sendiri di bawah jenama Auna Pinky Shoppe...Saya masih duk fikir fikir kategori apa produk sendiri yang saya nak keluarkan tuh...

Ermmm.....Korang boleh bagi idea tak produk yang sesuai saya keluarkan di bawah label saya sendiri Auna Pinky Shoppe...Kot kot lah idea korang sama dengan saya atau lagi kreatif daripada saya kan..Share lah idea korang tuh...

Pasal nama online shop tuh saya akan bagitahu kat entry lain ye macam mana boleh tercetus idea nak letak nama Auna Pinky Shoppe tuh..Online shop saya nih korang boleh jumpa kat instagram sahaja ye.

Auni belajar kenal dan bunyi haiwan serta kids puzzles

Malam tadi Auni belajar kenal haiwan dalam Bahasa Inggeris dan bunyi haiwan tuh sekali...Sambil dia belajar dia buat sekali bunyi haiwan tuh..Comel aje bila dengar Auni ikut bunyi monyet..hahaha...Macam comel je..

Lepas tuh dah agak bosan, Auni main game puzzles pulak..Kali nih Aina join sekali ajar adik dia main puzzles..Yelah Aina kan dah pro bab bab puzzles nih kan...Dulu Auni tak pandai pun main game puzzles tau korang, sekarang alhamdulillah dah semakin pandai..

Ooo ye FYI, Auni belajar guna tab dia tau..Still elok lagi..Yang rosak tab Aina..So, tab nih jarang jarang lah saya bagi diorang nanti berebut pulak kan...Tab dia yang rosak tuh tak tahulah saya bila nak hantar repair sebab kena hantar kat Low Yat..Macam payah aje nak hantar kat sana repair walaupun free sebab masih dalam waranti..So, nak hantar repair kena spend duit kan..

Siapa kata bagi anak anak tab akan melekakan diorang? Sebenarnya kan korang, as a parent kita kena pandai didik anak anak menggunakan sesuatu benda supaya benda tuh bermanfaat pada diorang...Contoh macam tab nih lah..Saya akan upload game yang berunsurkan education...Macam puzzles ke...Pastu download video belajar abc, 123, alif ba ta..Saya jugak akan upload video Upin dan Ipin sebab ada unsur nasihat, agama dan nilai murni kat kartun Upin dan Ipin kan..

Tapi kan korang bila keluar berjimba jimba saya tak galakkan anak anak bawak tab diorang keluar ye sebab saya amat menitikberatkan masa bersama keluarga nih..Yelah saya dan incik hubby sama sama kerja so time berjimba jimba nih lah nak spend more time dengan anak anak kan...

Addicted dengan game nih pulak (^_^)

Sekarang dah jarang jarang main candy crush sbb stuck kat level 130..Sakit jiwa main candy crush nih..Asyik tinggal satu jelly nak clearkan mesti mati..Hampeh kedaung!!!

Sekarang dah bertukar ke Plants vs Zombies 2 pulak..Main nih lagi best...Kebarangkalian tahap meroyan tuh kurang kalau nak dibandingkan dengan candy crush...Sampai kena mintak nyawa kat orang..Gila sengal kan..Hahhh main PvS2 nih takde pun nak mintak nyawa kat orang kan..

Apa yang saya suka sangat game nih sebab menguji minda tau nak fikir strategi nak hapuskan zombies yang gila makan otak nih..Strategi kena baik punya kan...Silap langkah otak ai kena makan..Ngok zombies nih kan otak orang nak makan..Tuh mesti tahap kebodohan melampau lah tuh sampai nak makan otak orang yang cerdik pandai..Suruh pergi sekolah tak nak pastu sibuk nak makan otak orang...hahaha...

Korang sekarang addicted game apa pulak? Saya addicted game PvS2 nih tapi takde lah menghadap duaplohpat jam langsung tak buat kerja lain kan...

Top 5 pengomen blog Isabel Diaz a.k.a blogger Angel Love Soldier

Assalamualaikum...

Sepatutnya entry nih dah lama buat tapi baru sekarang baru terhegeh hegeh nak taip..Alhamdulillah saya tercalon sebagai top 5 pengomen di blog Isabel Diaz a.k.a blogger Angel Love Soldier..Haaa..Tak sangka pulak kan sebab saya nih kemain liat beno nak tinggalkan komen bila mood ke laut..Bila datang mood rajin tuh 24 jam menghadap blog pun I rela u..

Anyway thanks a lot ye dik Isabel Diaz..Tak sangka pulak tercalon sebab saingan sengit..hahaha..Sengal betul entry saya kali nih..

Apa ada di dalam beg?

Alhamdulillah rezeki Allah beri...Gift nih isteri Ketua Jabatan Logistik bagi kat semua staf BAKA...Alhamdulillah rezeki saya dan kawan kawan...

Dalam beg tuh ada senaskhah Al Quran, sejadah kecik, sebuah buku Manzil untuk elak sihir, pukau etc, stokin wuduk, sarung tangan, tasbih, tupperware...Tasbih tuh dalam tupperware..So semuanya ada 7 barang...Sarung tangan saya dah rasmikan..Yang lain belum rasmi.lagi..Stokin wuduk nak pakai time keluar jalan jalan okey kot kalau pakai time kerja tak berapa sesuai sebab warna putih...

Teaser : Apa ada di dalam beg?

Nih bukan segmen teka teki ye...Kejap lagi nak buat entry berkaitan..So teaser dululah kan..

Pantun Ustaz Haron Din

Assalamualaikum...

Pantun terbaik daripada Ustaz Haron Din...

Video dan lirik lagu Al Haq Yang Satu - MAwi ft Dato'AC Mizal Official MTV

Saya suka sangat sangat lagu nih...Penuh makna kan....


(AC Mizal)
Andainya ku bisa putarkan saat waktu,
Ku perbetulkan segala kesilapan lalu,
Andainya kupernah melukakan hatimu,
Izinkan aku mengubati jiwa ragamu,
Segala-gala suka dan duka,
Tak pernah dapat ku lupa,
Daku manusia biasa,
dibawa dosa pahala,
Hidup didunia cuma sementara,
Janganlah leka jangan terpedaya,
Antara kaca dan juga permata.

(Mawi)
Ku bersujud padamu,
berdoa pada yang satu,
Padamu aku mengadu,
Allah yang satu,
Mohon petunjuk darimu,
berderai air mataku,
Ku ingin dekat denganmu.

Ya Allah x2,
Ampunilah dosa-dosaku yang lalu,
Ya Allah x2,
Maha Pengasih,Penyayang, Maha Mengerti.

(AC Mizal)
Andainya kubisa hidup seribu tahun lama lagi,
Ku kota kata kata yang telah ku janji,
Andainya ditakdirkan esok aku pergi,
Susun sepuluh jari memohon diampuni,
Janganlah bersedih berduka,
Berjumpa disana semula,
Kembali kepada pencipta,
Diruang yang luas terbuka,
Pintu syurga dan neraka,
Bertapa kau bersedih berduka dijiwa gelora didalam dilema menanggung derita

(Mawi)
Ku bersujud padamu,
berdoa pada yang satu,
Padamu aku mengadu,
Allah yang satu,
Mohon petunjuk darimu,
berderai air mataku,
Ku ingin dekat denganmu.

Ya Allah x2,
ampunilah dosa dosaku yang lalu,
Ya Allah x2,
Maha Pengasih,Penyayang, Maha Mengerti.

(AC Mizal)
Allah akhbar, Allah yang Maha Besar,
Mari memuji memuja,
Maha Kaya Berkuasa,
Ampunilah segala dosaku yang lalu


Sumber : http://www.liriklagumuzika.com

CPUV/BE Ford MCA Launch (NOV)


Alhamdulillah...Petang nih saja check akaun Nuffnang sebab nak tengok UV kan..Sekali jari nih gatal pergi klik dekat earnings...Sekali check ada CPUV/BE melekat lagi...Kali nih CPUV/BE Ford MCA Launch (NOV)...Iklan nih ada kat blog saya start hari nih..Soooo, amount still kosong lagi....


Kalau korang nampak iklan nih rajin rajin lah isi tabung ye..Nanti saya isi tabung korang pulak..Saling tolong menolong isi tabung..huhuhu

Karang cerpen dan menang...

Ada berita baik buat korang yang suka mengarang cerita cinta ke jiwang ke...Fair & Lovely ada menganjurkan contest yang super awesome khas buat mereka yang suka mengarang....Macam saya hehehe..

Cara nak join senang aje...Korang ada facebook kan?Lagi senang...Kalau nak join korang klik sini --> Fair & Lovely Malaysia Lepas tuh korang klik LIKE dan korang dah boleh join..Syarat syarat penyertaan senang aje...


Hadiah untuk pemenang korang boleh view nanti ye....Ada yang berminat tak?Kalau dah minat apa lagi jom join ramai ramai meriahkan contest....




Bergambar dulu sebelum berpisah

Bergambar kenangan dengan tiga orang officemates yang akan bertukar sebab kenaikan pangkat..Alhamdulillah rezeki mereka bertiga..sedih memang sedih tapi dah lumrah hidupkan...Petang semalam sebelum masing masing punch card kitorang camwhore dulu....Sebagai kenang kenangan...

Pemenang Teka Teki #1

Assalamualaikum....

Alhamdulillah dah pun tamat teka teki yang saya anjurkan..Tiba dah masa saya nak umumkan nama pemenang yang bertuah...Sebenarnya saya nak cari seorang pemenang saja...Memandangkan ada dua orang jawab tepat so saya decide bagi hadiah kat dua dua orang pemenang bertuah nih...

Pemenang pemenang yang bertuah tuh ialah :

     Haryati Faizal
        Azizah



Pemenang sila bagi details nama, alamat dan no.hp kat wassup saya ya...Tahniah diucapkan kepada para pemenang..Yang tak berjaya boleh cuba lagi..In shaa Allah bulan depan saya buat teja teki lagi ye...

Potret family saya dah siap

Malam semalam singgah rumah mama dan ayah jenguk diorang...Masa datang memang tak nampak pun potret family..Tuh pun ayah saya bagitahu..Kalau tak sampai balik lah saya tak perasan...My bad my bad T_T

Senarai peserta Teka Teki#1

Korangggg yang tersayang mohon check ye nama korang ada ke tak...Kalau tercicir cepat cepat bagitahu saya ye...Esok saya nak keluarkan nama pemenang dah...

Peserta peserta yang terbaikkkk

1. Syawalsimpsons
2. Nuyui
3. Eyma Su
4. Nanakimie
5. Maru Maru
6. Haryati Faizal
7. Fifi Nadhrah
8. Kesuma Angsana
9. Yana Yani
10. Maria Firdz
11. Haslinda Sadiken
12. Nita
13. Tirana Aduka
14. Anim
15. Nurul Atiqah
16. Henrietta Jose
17. Che Rosliza Che Mat
18. Mia Kassim
19. Aju Mohit
20. Azizah
21. Azhafizah Md Nor
22. Shark Kay
23. Nugrul Sakura
24. Azi 

Penangan Candy Crush

Assalamualaikum...

Korang nak tahu tak pagi tadi sayup sayup aje dengar bunyi orang main game Candy Crush..Saya nih pulak ngah mamai masa tuh...Ngah mimpi ke betul ke memang tak terfikir langsung..

Tapi saya sedar memang betul betul ada orang main Candy Crush dekat sebelah saya..Saya yang time tuh tidur mengiring terus toleh nak tengok gerangan siapa yang main Candy Crush pagi pagi buta nih...

Sekali tengok....OMG OMG OMG...Tanjat saya tau korang...Rupa rupanya si Auni budak cerdik bijak pandai tuh yang curi curi main Candy Crush....Saya memang tak sedar langsung bila dia bangun..Bila masa dia ambik handphone saya....Adoiii lah anak...Macam macam karenah awak nih anak oiii...

Teka teki #1 - Cuba teka apakah saya?

ENTRY BARU SKROLL BAWAH YE...

Assalamualaikum...

Mulai bulan November nih saya akan anjurkan teka teki setiap bulan tau...So setiap yang berjaya menjawab saya akan cabut undi untuk cari seorang pemenang saja tau...

Hari nih start teka teki yang pertama....So korang tengok gambar yang saya tempek nih...Cuba teka apakah benda nih...

Tinggalkan jawapan dan link blog korang kat kotak komen nih ye...Saya bukak teka teki sampai esok Selasa jam 2359..

Gambar nih Auni yang snap tau..So abaikan rambut yang ada dalam gambar ye..huhuhu...Saya nak korang teka benda apa kaler pink ada pic smiley tuh.. 

KLU : PLASTIK