Kemenangan pertama kat Majalah EH!



Salam peeps!!!

Sekian lama tak update entry pasal menang contest..So hari nih PU nak update entry pasal menang contest. Tadi masa sibuk layan FB tetiba hati PU tergerak nak bukak web EH!....Check kat kolum peraduan dan promo dah keluar keputusan pemenang peraduan majalah bulan Januari 2012...

Sekali, PU check nama PU menang Loreal Pro...Syukur...Nih merupakan kemenangan pertama PU kat majalah EH!...Sebelum nih memang beli pun tapi tak pernah join. Tak sangka join first time ada luck...Alhamdulillah....


Kali nih kali kedua PU dapat hadiah Loreal. Kali pertama menang Loreal dari majalah Cosmo...Kali nih dari majalah EH! pulak....

Kemenagan bulan Feb : 2
Kemenangan 2012 : 10

Tolong PU boleh tak????Bagi tips nak hilangkan ke'PANDA'an mata PU nih!!!


Salam peeps!!!!

Dah berapa tak update blog...Memang penyakit M tuh sentiasa ada..Nak nak badan PU nih tak cukup rehat...keluar rumah jam 06.30 pagi....Sampai rumah around jam 06.30 petang - 07.00 petang...Lepas tuh bila malam nak tidur awal pulak memang tak dapat la....Mana taknya sejak Auni dah pandai berjalan dan memanjat nih, memang PU tak boleh tidur. Sebab kalau PU tidur takut Auni jatuh ke apa ke kan....

Tuh la dulu, incik hubby nak sangat anak lelaki. Bila dapat anak perempuan perangai habis macam anak lelaki. Serius Pu cakap PU memang tak larat nak layan perangai Auni. Tidur PU memang tak cukup la..Sehari dapat tidur 5 jam lebih...Dulu tak la teruk sangat eyebag PU nih tapi sekarang makin teruk pulak....kat rumah tuh tak payah cakap la, macam macam produk kurangkan atau hilangkan eyebag kat almari solek PU tuh...Jenama Avon, Nivea, Safi Rania...macam macam dah tapi tak jugak kurang......Korang ada tak produk yang boleh rawat eyebag??Leh suggest tak produk tuh kat PU???

Kesian PU nih...Kadang kadang rasa down jer nak bersemuka dengan orang lain sebab muka tak cantik....Adakah???

Bengkel Kecantikan @ S2 Mall Seremban

Jumaat lepas PU ngan kawan kawan ofis terlibat dengan bengkel kecantikan sempena Karnival Belia yang diadakan pada 17 sampai 19hb Feb. Kitorang join ubder Perkep.


Program bermula jam 10 dan tamat jam 12 tengahari. Tapi memandangkan penganjur program lewat sampai,maka lewat la bengkel tuh start.


Seronok jugak belajar grooming nih. Tenaga pengajar dari Dina Collection. Boleh dikatakan DC nih popular juga la. Banyak cawangan yang akan dibukak seluruh Malaysia tau.


Kat bengkel nih DC ajar cara mekap nak me pejabat,santai dan menghadiri function. Banyak jugak ilmu yang PU dapat cuma tinggal nak praktikkan aje..hehe.


Kat bengkel tuh,setiap peserta dapat shawl setiap seorang..Tp shawl tuh PU bagi kat adik aje la. Shawl PU dah terlalu banyak..So,sedekah kat adik jela.


Lepad nih, PU ingat nak join pencarian modella.hahahaha..Macam incik hubby izinkan..


Published with Blogger-droid v2.0.4

Jom belajar mewarna bersama Aina dan Auni

Semalam PU cerita pasal barang yang ada dalam goodies bag yang Mummy Ayu bagi....Hari nih PU nak cerita pasal dua orang anak dara PU..Aina dan Auni...Jangan tak tahu dorang nih ada bakat mewarna tau...Ikut PU la kan kan...tapi kan bab bab melukis memang PU surrender la...Budak darjah satu lukis pun cantik....PU nih bukan la takde bakat melukis, ada sebenarnya tapi melukis nih perlu kekreatifan dan kesabaran maka PU bukan la tergolong dalam golongan yang terror dalam seni nih..hehehe..

Okeh okeh melalut pulak....berbalik pasal Aina dan Auni....Macam macam ragam dua beradik nih mewarna.....Gambar gambar dorang kat bawah nih memang seksa...Mana taknya...Dua dua pakai baju dengan pampers jer...seluar masing masing dah tanggal....

Tengok la Aina tekun mewarna langsung tak pandang kiri kanan dah....




Auni pun nak mewarna jugak..Takkan kakak jer kan....Nasib baik sorang satu ada colouring book...Kalau tak, confirm berebut...


Tengok aksi Aina..Lepas tuh meniarap pulak...Kusyuk betul dia mewarna sambil duk memikir nak guna warna apa...


Auni nih memang pantang pegang apa saja barang....Confirm masuk mulut...aishh...




Aina betul betul tekun mewarna.....langsung tak hairan kan PU yang sibuk snap gambar dia....


Lepas nih PU ingat nak belikan dia pencil colour tapi.....takut tak cukup dengan buku, dinding rumah pulak dia warna nanti....Sofa PU dah ada corak corak dakwat biru pun...Kerja si Aina la...dah bagi buku suruh tulis tulis....Tak cukup dengan buku, dia conteng conteng kat tangan dan kaki...Lepas tuh sofa pulak jadi mangsa....So, sekarang nih duk berkira kira nak belikan pencil colour untuk dia atau tak...Confirm la dinding rumah PU colourful jadinya dibuat anak kalau PU jadi beli..hehehe

Dapat goodies bag daripada Mummy Ayu | Ian's Birthday

Sambungan entry semalam. PU dah janji nak share dengan korang apa yang PU dapat sempena birthday Ian...Balik jer dari rumah Mummy Ayu, PU terus snap gambar goodies bag yang PU dapat. Macam biasa la Aina kena jadi model tak bertauliah tapi macam biasa la kan....Suka sangat buat muka sememeh dia...

Mummy Ayu bagi dua goodies bag yang dijahit oleh mak dia...Very nice tau beg nih.....So, satu beg untuk Aina dan satu beg untuk Auni....


Tengok muka Aina nih....Tergelak PU tengok muka dia macam nih.....Macam orang mengantuk disorong bantal jer...


Haa....Nih barang barang yang ada dalam goodeis bag....Crayon, Puzzle, Colouring Book dan Cooking Set..
Yang nih untuk Aina.....


Yang nih pulak untuk Auni....Sama adil sama rata....Itu pun bergaduh berebutkan cooking set tuh...


Yang nih pulak cookies yang sangat sangat PU suka...sedap...dan yang paling best sekali cookies nih nice sangat...Sangat kreatif tau hiasan cookies nih...


Seronok jer PU tengok celebration Ian's Birthday....PU mula mula malu jugak tapi disebabkan dah berjanji nak datang PU kuatkan semangat buang rasa malu tuh.....Demi anak anak...hehehe

@ Ian's Birthday Party | Son of the vogue blogger

Semalam PU bawak anak anak pergi rumah sorang blogger nih sempena sambutan hari jadi anaknya ke 6 tahun. PU sampai lebih kurang jam 3.40 petang. Actually acara bermula jam 2.00 petang tapi PU sampai lewat sebab dua beradik nih buat perangai pulak. Yang sorang nak tidur yang lagi sorang sibuk naik main. Memang payah nak siapkan dua beradik nih. Tapi syukur segalanya dipermudahkan...

Pastu PU bergerak la dari bdr Sri Sendayan ke Bukit Galena....Mula mula memang senang jer nak cari jalan. Just ikut board kat tepi jalan tuh. Tapi sampai jer simpang perumahan Bukit Galena PU terlajak ke jalan depan. PU patah balik dan  masuk simpang yang betul. Lagi sekali PU masuk lorong yang salah. Pusing punya pusing, PU keluar dari lorong yang salah tuh dan terus cari jalan yang betul. Akhirnya Pu jumpa juga rumah blogger nih. Mula mula pergi memang la rasa susah tapi rasanya kalau banyak kali pergi dah terror pun...Stereng dihujung jari jemari je..hehehe...

Sambutan birhtday kat rumah blogger nih memang meriah. Alhamdullillah blogger nih memang peramah...Nak tahu PU pergi rumah siapa? Cuba korang tengok kat bawah nih...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
-sumber Mummy Ayu-

PU langsung tak sempat nak snap gambar dengan Mummy Ayu cuz tab PU tertinggal dalam kereta. So, harapkan gambar dari kamera Mummy Ayu jela.....As a prove PU datang rumah Mummy Ayu, korang leh baca entry Mummy Ayu nih..tengok pic siapa dalam entry tuh...

Nanti PU post entry apa yang PU dapat sempena birthday Ian semalam....

Selesai sudah......

Alhamdulillah selesai sudah Mega Giveaway : Trio's Birthday yang PU anjurkan sempena birthday Pu, incik hubby dan Aina. Walaupun tak mendapat sambutan yang hangat hangat tahi ayam tapi PU bersyukur sangat sangat cuz masih ada yang sudi join. PU akui mungkin GA nih tak dapat sambutan yang hangat sebab:-

a) PU kurang promote GA - disebabkan terlalu busy,so, PU promote GA pun ala kadar je....(update blog pun psl hadiah kemenangan...langsung xde entry best...ntah pape kan kan..hehehe)

b) Tukar link - haaaaaaaa.....Nih la sebab munasabab yang utama...PU tukar link..Makanya orang tak boleh jumpa...Maaf la..PU tukar link blog atas sebab sebab tertentu yang akan menimbulkan fitnah dan kekeliruan..Bagi mengelakkan semua tuh berlaku, Pu ambil langkah untuk tukar link tanpa memikirkan risiko yang PU terima...Sekali hamek ngko, GA tak ramai join...padan muka PU..lalala~~

c) Syarat syarat yang SUSAH gile - Jahatkan PU...Saja nak mendera korang.....

So, PU nak buat announcement kat korang...GA yang ke 2 & TERAKHIR PU untuk tahun 2012 bakal menjengah korang tak lama lagi. Kali nih, insyaALLAH ramai sponsor yang hebak hebak dan best best belaka...Tapi GA PU kali nih PU tak sponsor hadiah dah...PU try cari sponsor sponsor yang best utnuk korang.....

Mesti korang tertanya kan kenapa PU cakap GA nih kali ke 2 dan terakhir PU anjurkan? Bukan tamak tau nak wat GA, GA 1st baru selesai dah nak anjurkan GA ke 2....Ntah pape je kan...Actually PU nak buat GA nih sempena birthday Auni dan anniversary PU n incik hubby yang ke 4 tahun tak lama lagi...Kenapa PU cakap GA yang terakhir? Sebab lepas nih PU nak tumpu sepenuh perhatian pada contest dan ga kat fb, blog dan majalah selain dari kerja yang berlambak lambak....

Korang stay tune jela yer entry hadiah hadiah dari sponsor sponsor untuk GA yang ke 2 dan terakhir PU nih...PU janji kali nih SYARAT SYARAT senang sangat2..Cuma macam biasa korang kena follow dan like fb sponsor...Tuh aje....

p/s * PU dah dapat jejak sponsor edit blog yang PU cakap "menghilangkan" diri tuh..PU dah agak dia tukar link blog dan lupa nak inform PU...So, adik manis tuh pun dah say sorry sebab lupa nak inform PU...Dia janji akan jadi sponsor untuk GA Pu yang akan datang...Thanks to Nisa cuz beri link blog baru si dia tuh..hehehe

Hadiah...

PU dah pun selamat terima hadiah shawl dari Beaullana Couture....Cantik shawl tuh....Tak rasmikan lagi...hehehe...PU menang share & win kat FB Beaullana Couture....


Entry sebelum nih PU ada post pasal dapat Pet Pet Value Pack tapi PU tak dan nak snap pic..So, PU attach pic hadiah tuh kat entry nih...


Nih pulak sample yang PU request untuk Auni...Yelah Aina dan Auni memang dah biasa guna Pet Pet atau Drypers...So, Pu nak try gak BabyLove nih kalau serasi dengan anak anak PU...Auni nih kulit dia sensitif sikit kalau nak dibandingkan dengan kakak dia....Lambat tukar pampers je terus merah merah dan melecet kulit dia..Kalau Aina takde pun....Tuh yang PU nak try BabyLove kot kot serasi...Kalau serasi boleh beli...hehehe...Nak nak dapat 4 kupon diskaun RM5 dari Giant....Rugi kalau tak guna..hehehe...


So far, Auni serasi guna BabyLove...Lepas nih boleh try guna BabyLove pulak....

Pengumuman pemenang

Sorry PU umum pemenang lambat sangat sangat....

So, sebelum PU umum nana pemenang PU nak buat announcement kat korang. Baik dan buruk...Yang buruknya ialah sponsor edit blog iaitu rumahqaireena.blogspot.com tak dapat dikesan...PU dah puas jejak tapi tak jugak jumpa.Maybe owner blog tukar link blog ataupun privatekan blog beliau buat sementara waktu.PU pun tak tahu nak cakap macam mana tapi PU anggap nih semua perkara biasa yang berlaku. Nak marah pun tak guna kan........Jadi, mula mula ada 13 hadiah tapi disebabkan berlakunya masalah nih hadiah jadi 12.....Berita baiknya disebabkan ada 15 peserta dan 12 peserta menang, PU rasa unfair kalau lagi 3 peserta tak dapat hadiah. Makanya dengan baik hatinya PU sponsor sendiri.PU tambah topup RM5 utk seorang pemenang, sabun susu kambing untuk seorang pemenang dan syampu untuk seorang pemenang lagi....

Okeh, jom kita tengok nama pemenang pemenang....

1 x Pic Vector (Azhafizah) - mrsbullat
1 x keychain & pen (Nida) - intanberliangacontest
1 baju kurung (size 36) (Magnifique Bonbons) - misslivelovelaugh
2 diari muslimah - akubencihacker & jaajahatga
4 top up RM5 - greenpanda88, elialaily, eventbloggers & ehemz
1 tudung plain - alongnidar
1 Windscape perfumes (Avon) - hairulizacontestga
1 pyjamas ( GKK) - joelwithcontestandgiveaways
1 helai shawl & inner (Butik fiQ'Ra) - sukahati-fieda
1 sabun susu kambing - loveblogcontest
1 syampu Advance Techniques Daily Shine -natiezie82

Kepada pemenang hantar details ke zahirah.zahrin@gmail.com.....Yang menang topup bagi nama & no.fon yer....Untuk IntanBerliaN hantar details ke email nih fuf323@gmail.com (Subjek : Pemenang Mega Giveaway : Trio's Birthday)...

Untuk pemenang pyjamas dan pic vector tunggu yer....PU belum dapat maklum balas daripada sponsor...PU tak sure sama ada kena hantar details kat PU atau hantar kat sponsor terus...Apa apa pun esok PU beritahu dua pemenang nih...

Anyway, GUD LUCK all of u....

Nota kaki* hadiah akan dipos berperingkat sehingga selesai...So, kalau ada yang terima lambat harap faham sebab masa yang tak menentu dan tugasan yang perlu disiapkan datang last minit...Kalau cepat,cepat la PU pos,kalau lambat lambat la yer...Sorry....

Minta PERHATIAN peserta peserta Mega Giveaway : Trio's Birthday!!!!

Salam peeps!!!

PU mintak sorry sangat sangat...Semalam janji nak umum pemenang jam 5.00 petang kan....Kesian korang tertunggu tunggu keputusan pemenang...Actually entry yang PU dah taip tuh (tinggal nak publish aje) PU terdelete.....

So, Pu pun tak tahu macam mana cara nak dapatkan semula entry yang dah terdelete tuh...Nak tak nak PU terpaksa retype entry pemenang GA tuh...So, harap korang sabar ye....Pagi nih PU xdapat nak umumkan pemenang cuz PU ada morning meeting kat ofis. Then, pukul 11.00 pagi pulak PU ada meeting pasal AP 58 (a) 2011. Sebagai orang yang terlibat secara langsung dengan buat baucer, PU diWAAJIBkan pergi meeting tuh...

So, PU harap sangat sangat korang faham situasi PU yang busy akhir akhir nih....Hadiah IntaNBerliaN, Fieda dengan seorang pemenang lagi PU dah lupa nama dia pun PU tak pos lagi. Dok terperap dalam almari. Tak tahu bila dapat pergi pejabat pos. InsyaALLAH, mudah mudahan esok PU dapat settle semua...

Hadiah Palmolive yang diterima...

Sebelum nih PU ada bagitahu incik hubby jadi mangsa kena amik hadiah hadiah yang PU menang. Yelah dah dia kerja kat Sg Besi tuh apa lagi alang alang dah kan....So, minggu lepas PU dah pun terima dua hadiah satu hadiah dari Pet Pet dapat 2 pack pampers tapi PU lupa nak snap picnya...PU sempat snap pic Palmolive jer....


Banyak kan hadiah dari Lisa nih...Sangat sangat best tapi malangnya PU tak guna pun produk nih....Kitorang biasa guna Lux je...So, incik hubby suruh jual jer produk Palmolive nih.....Ada sesiapa yang nak tak???

Kalau ada pm PU je la yer....zahirah.zahrin@gmail.com

Nota kaki * Senarai pemenang PU akan umum jam 5.00 petang ni ya....:)

Busy Bee......Handle lawatan pada 25 Feb 2012 nih

Dari pagi sampai sekarang nih PU sempat BW je tak sempat pun nak join contest kat blog ke apa sebabnya busy buat claim pegawai dan anggota. ikutkan  tarikh tutupnya 10hb nih tapi PU tak nak tangguh tangguhkan kerja buat awal awal....Dah siap buat claim PU kena buat kertas kerja dan segala surat menyurat untuk lawatan yang akan datang. Tempat kerja PU akan buat satu lawatan ke muzium yang akan diadakan pada 25 Februari nih...PU diberi amanah handle lawatan nih. Berat juga tanggungjawab nih sebab kita as a leader kena plan betul betul dan kalau boleh PU memang tak nak sebarang kesilapan berlaku. Setakat nih, segala apa yang dirancang berjalan dengan lancar. Kerja nih akan complete insyaALLAH by next week. Minggu nih memang tak boleh nak settlekan sebab ramai yang berada dalam mood bercuti...So, tak mahu ganggu la kan....

Korang rasakan kat mana kitorang akan pergi???Klu kat atas PU dah bagi. Kitorang akan pergi muzium tapi muzium apa???Muzium yang kitorang akan pergi nih memang lain dari lain. Banyak ilmu yang boleh kitorang dapat kalau pergi muzium nih....

Syukur!! Rezeki menang share & win FB lagi

Dengan mata yang masih kelat kelat dan mamai sebab baru bangun tidur....(tidur waktu rehat ye!!) PU tengok tengok new feeds kat FB...sekali mata PU terpaku sekejap kat wall page butik yang menjual pelbagai rangkaian tudung Beaullana Couture. Beaullana Couture umumkan pemenang untuk share & win....Alhamdulillah ada rezeki PU untuk hari nih...


Syukur, bertambah lagi koleksi shawl PU....Incik hubby memang dah tahu kalau tengok PU pakai shawl lawa lawa nih confirm menang join contest....

Kemenangan bulan Feb : 1
Kemenangan 2012 : 9

Hero hero Bollywood nyanyi lagu Bumi Putra Rockers Dari Sinar Mata

Hahaha!!!!Gelak guling guling PU tengok video nih.....Kelakar gila wei....Hero hero Bollywood nyanyi lagu Bumi Putra Rockers....Tabik spring sama TV3...memang kreatif gila promo yang dorang hasilkan nih....Jom korang gelak guling guling tak hengat dunia...


Hadiah dari Cocoaphilia Malaysia dah berada kat tangan PU!!!!

Since semalam PU dapat panggilan dari City Link tanya ofis PU kat mana cuz ada bungkusan untuk PU dari Cocoaphilia Malaysia...PU dah dapat agak apa benda sebab PU ada post entry pasal menang lucky draw FB page Cocoaphilia Malaysia. PU pun tahu hadiah apa yang PU dapat sebab Cute Mum ada inform PU. Biras dia dapat 12 uncang beg yang berisi coklat.

PU pulak fikir 12 beg uncang tuh mungkin saiz kecil. Bila dah terima hamek ngko Jah!!!Sekotak gabak PU dapat. Rupa rupanya apa yang PU fikirkan tuh tak sama. Sangat sangat puas hati okeh. Beg uncang yang PU sangkakan kecil tuh rupa rupanya besar....Pastu ada tiga jenis coklat dalam satu uncang. PU dapat 12 uncang, so cuba korang congak sendiri berapa banyak PU dapat. 2 beg uncang PU dah selamat bagi kat kawan....Baki mungkin PU akan agih agihkan kat jiran jiran dan adik adik PU. Banyak sangat coklat mana larat mahu makan. PU nih bab bab kunyah mengunyah nih agak malas sikit....


Kotak yang penuh berisi 12 uncang coklat yang besar besar. Boleh tahan jugak la berat kotak nih tapi tak la berat sangat...(tunggang langgang dah ayat PU nih...huhuhu)


Nih la coklat coklat yang ada dalam beg uncang tuh...Best tak???Coklat yang kiri kanan tuh PU makan jugak la tapi coklat yang tengah tengah tuh memang PU takkan sebab "DARK CHOCOLATE"...Nanti makan dark coklat kulit PU jadi "dark" takpun PU bertukar jadi "duck".....hahahahaha.....(asbestos betul kan!!!!)

Nota kaki* Tak sabar nak balik rumah nak ngadap hadiah Pet Pet Value Pack dan barangan Palmolive pulak...Hari nih incik hubby nak pergi amik...

Kesian incik hubby jadi mangsa

Macam yang korang tahu PU nih memang gila join contest. So, bila ada rezeki menang, hadiah hadiah yang kena collect kat area KL...Disebabkan incik hubby kerja kat Kem Sg Besi, dia la jadi mangsa untuk collect hadiah hadiah PU nih....Ada tiga hadiah yang PU belum collect....

Hadiah yang pertama L'Oreal Professionel kat Uptown 1 , barangan Palmolive kat Damansara Heights dan Pat Pet Value Pack kat area Subang Jaya.....
Kesian kan incik hubby jadi mangsa collect hadiah hadiah....


Terima kasih ya incik hubby sebab sanggup melayan karenah dan kehendak isterimu nih...Kalau tak layan nanti confirm I merajuk..hehehe

Nota kaki * Mega GA dah tutup..Sabar menunggu ye keputusannya :)