Anak sape nih?? | Haku geram betul la...grrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Dari dulu lagi PU memang geram dengan budak nih..Geram nih geram!!!! Nak tahu kenapa PU geram...korang tengok sendiri la......

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Hah!!! Korang geram tak dengan budak nih.....Geram tak!! Geram tak!! Geram tak!!

Gambar Pra Perkahwinan Nabil dan Zira

Salam peeps!!!

Entry pada hari Jumaat nih dimulakan dengan kisah gambar pra perkahwinan Nabil dan Zira. Wah, sungguh jeles daku tengok gambar pra perkahwinan diorang nih. Cute bangat. Jom layan gambar gambar pra perkahwinan bakal pengantin nih.




















Gambar gambar nih PU imported dari blog Abang Nara. PU tak amik semua gambar banyak sangat kalau korang nak tengok gambar yang lain terjah SINI.

So, PU nak wish untuk pengantin baru nih..Bajet sangat Nabil nih baca blog ngko PU!! Ah!! Lantak la hado haku kesah??Kepada Nabil dan Zira SELAMAT PENGANTIN BARU FOR BOTH OF YOU......Semoga berkekalan hingga ke akhir hayat...

Dapat Aleeya's Touch RM100 Voucher

Alhamdullillah rezeki...tadi PU check gmail sekali tengok ada email daripada Aleeya's Touch. Sebelum nih PU ada join contest Aleeya's Touch. So, sesiapa yang join akan adapt Voucher RM100 daripada Aleeya's Touch. Voucher nih boleh digunakan untuk makeup service Aleeya. Voucher nih boleh digunakan untuk join Makeup Class Basic to Advanced daripada Aleeya's Touch. Tapi kena tambah RM 150 kalau nak join. Pastukan sesiapa yang join kelas mekap nih akan dapat nih SET MAKEUP MISSROSE & LIPSTIK DIBERI PERCUMA UNTUK YANG HADIR. DAN SESI PHOTOSHOOT SEBAGAI CENDERAHATI DRPD ALEEYA'S TOUCH..




Best kan?? Macam nak join je kelas mekap nih tapi kena mintak permission incik hubby dulu.


Pencarian Gadis Simply Pretty Contest

kawan kawan yang kat luar sana ada sesiapa yang berangan ank jadi model fofular yang vogue tak. Muka masuk katalog Avon lagi. Korang tak nak ke popular satu Malaysia. Sana sini butik avon kat Malaysia nih terpampang muka korang..uittt..popular korang der...PU nak join tapi kan tapi kan daku sedar siapa diri ini. memang awal - awal dah disqualified. Tengok syarat yang pertama terus daku surrender...memang terang lagi bersuluh daku kena tendang awal awal.Titik. Noktah. Fullstop. Sudah sudah la tuh PU oiii toksah nak berangan. Sedar diri awak tuh dah masuk kategori mak orang...Uwaaa....daku bukan gadis kah???


Kalau korang rasa korang layak dan mencuba nasib, apalagi join contest yang dianjurkan Avon nih. Korang klik kat pic atas nih untuk baca syarat syarat yang diperlukan. Takpun korang klik FB Avon Malaysia. Hadiah hadiah yang ditawarkan pun menarik dan lumayan tau. Nasib baik daku tak layak kalau tak kompom korang kalah.hahaha...Sila muntah hijau!!! Memang statement yang menjengkelkan..Eeuuwww....

PU tumpang dua kaki je la ye kalau ada blogger blogger gadis yang nak join Pencarian Gadis Simply Pretty nih. Teruja PU nak tau sape gadis yang bertuah sangat tuh. Ha apalagi join cecepat sebelum tarikh tutup. 

Jom Tambah Follower

Salam peeps!!!!

Hari nih untuk entry pertama PU nak join segmen yang dianjurkan oleh Lulu. Bagus betul cik manis Lulu nih buat segmen yang kompom berdoyon doyon orang nak join.

So, takkan tengok aje kan. Jom la ramai ramai join segmen nih di samping menambah kenalan di blog boleh jugak kita kongsi pendapatan.


Nak join klik header okeh!!

tarikh tutp segmen nih Jumaat esok jam 3.00 petang yer kengkawan...

Blog CGL PU dah pulih | Lepas nih daku kembali beraksi di gelanggang CGL

Hehehe...thanks to Kak Yang cuz beri PU tips cara nak buang malware kat blog CGL PU....Agak kurang hasam blog yang bawak virus malware tuh. Kak Yang cakap PU kena remove beberapa bloglist PU. SUh dengan berat hati PU buat macam yang Kak Yang ajar. Alhamdullillah berjaya. Virus tuh berjaya ditumpaskan oleh Detektif PU..hehehe


So, kawan kawan yang ada tag PU join CGL thanks a lot but sorry PU tak dan nak join cuz virus nih melanda blog CGL PU. InsyaALLAH tak lama lagi PU akan kembali beraksi di gelanggang CGL. SO, kawan kawan nanti kan ngauman PU nanti..hehehe...Agak lama blog CGL PU tuh sunyi...Sama sama la tunggu kemunculan PU dipersada CGL....


Layak ke pegang title kaunselor kalau gagal kawal emosi??

Salam peeps!!!

Kali nih PU nak kongsi dengan korang korang pasal tajuk kat atas. PU harap mana mana kaunselor yang terbaca entry PU nih jangan cepat sentap okeh!!!PU tak tuju kan semua kaunselor tapi PU sekadar memberi pandangan memandangkan kat ofis PU nih ada kaunselor yang kami rasa tak layak digelar kaunselor.

PU nak tanya korang korang layak ke somebody yang berjawatan kaunselor jadi kaunselor if can't accept any opinion and can't control his/her emotion.Then, rahsia klien didedahkan kepada orang orang tertentu. Lebih tepat lagi mengumpat hal klien kat kawan kawan terdekat....Layak ke jadi kaunselor kalau macm nih kawan kawan? 

PU bukan apa la kan, sebab ada la orang orang kaunselor kat ofis PU nih yang bersikap seperti yang PU describe kat atas nun. Bukan PU saja berpendapat macam tuh kawan kawan ofis yang lain pun cakap macam tuh gak. Rasanya kalau tak boleh simpan rahsia klien, tak boleh kawal emosi dan tak boleh terima pandangan atau teguran orang lain yang lebih lama bekerja atau yang pangkat rendah, PU rasa duk rumah lagi bagus. PU bukan hape la kan, jangan pikir diri tuh Pen. Pegawai Psikologi atau ketua bla bla bla.....tak LAYAK terima pandangan orang lain yang berpangkat rendah atau tak boleh terima pandangan kawan kawan. No!!! Salah okeh..Kalau dah buat salah of course kena tegur rite??? 

Hello, sedar diri sikit kawan kawan kat ofis nih semua berpelajaran tinggi sama macam awak. Ada seorang pegawai agama ada master lagi tapi low profile jer..Lagi pulak jawatan yang disandang pegawai agama nih tak SELAYAKnya untuk seseorang yang ada master but dia cakap tuh semua rezeki dan bersyukur seadanya. Memang low profile ini orang tak macam awak yang bangga sangat dengan gred 4+ tuh. Nak ingat kan sekali lagi kat sini kami kat ofis nih semuanya berpendidikan tinggi yer cuma dah rezeki dapat jawatan nih kami redha seadanya janji kami bekerja. So, jangan pandang kami nih sebelah mata saja tau atau rasa kami nih tak layak menegur segala kesalahan awak tuh yer..

Ish ish ish emosi terlebih pulak PU nih. Bukan hape la kan, PU tak faham la dengan sikap kaunselor macam nih. Layak ke jadi kaunselor kalau macam nih la sikap diorang??? Terlalu memandang rendah kami yang berpangkat rendah sedangkan kami berpelajaran macam diorang jugak....PU nak cakap je kat orang tuh tolong pergi berdiri depan cermin tuh tanya diri sendiri sempurna sangatkah aku nih sampai tak boleh terima pandangan orang lain???

Kaunselor nih suka tegur atau lebih senang PU cakap pertikaikan kerja orang lain tapi bila kena diri sendiri kena buat kerja atau tugasan, kelam kabut pulak. Lagi pulak tugasan yang dibuat memang TAK PERNAH lengkap hamek ngko aku siap highlight lagik perkataan tak pernah tuh.... So, mahu bandingkan lagi ke cara kami bekerja yang tak sempurna nih bak kata awak dengan cara kerja awak yang sempurna tuh. Fikir fikirkan la ye sayang....

Let Go Produk Produk Avon

Salam peeps!!!

Korang nampak tajuk PU kat atas tuh????PU straight to the point la yer. PU nak let go beberapa produk Avon yang terdiri daripada lipstick, perfumes dan produk dandanan diri. Semestinya produk produk Avon yang PU let go nih lebih murah dari harga biasa..

Nanti PU update gambar gambar produk produk Avon yang PU nak let go tu yer.
Korang korang tunggu jer entry lepas nih yer. PU tak sempat nak snap gambar gambar produk yang PU nak let go. PU tertinggal dalam kereta. PU ada meeting sekejap lagi. So, tungguu!!!!!

Hari yang agak kelam kabut

Salam peeps!!!!

PU nak mintak maaf sesangat kakt korang korang yang tunggu hadiah. PU tertinggal hadiah hadiah yang korang korang menang tuh kat rumah. Dah kelam kabut tadi nak pergi kerja sebab ada program...Sorry koraaaaaangggg....I promise by tomorrow i will post da parcel.....Sorry sesangat.......

Ok back to da title above...Korang nak tahu apa yang PU maksud kan hari yang agak kelam kabut??Pasal pasal....hari nih kat ofis PU sorang jer kerja (Admin)...My EO cuti bersalin...N17 pulak MC, Pemb. Am Pej. pun cuti...So, tinggal la PU terkontang kanting buat kerja sensorang....Dan yang lebih buat PU kelam kabut PU kena tanggung kerja my EO. Yelah dia cuti bersalin.....Actually PU berat hati nak tanggung tugas EO nih walaupun memang title nih akan PU sandang one day nanti. PU bukan apa, tak bersedia dan takut tak tertanggung bebanan tugas yang diberi. Yelah selama nih PU buat elaun jer kan sekali kena tanggung kerja EO, tak haru biru hidup haku...Tuh yang agak kelam kabut dibuatnya hari ini.

InsyaALLAH, PU try my best buat semua tugasan yang diberi. PU tak nak kepercayaan yang big boss bagi pada PU tuh di sia-siakan. PU akan buat yang terbaik dan sentiasa set dalam kepala hotak nih kalau orang lain boleh buat kenapa PU tak boleh buat ye tak???

Korang korang pernah tak tanggung kerja orang yang tugasnya lebih besar or tinggi daripada korang????

Dapat buku Hidangan Sup dari Aaf21

Ha..before this PU ada cerita pasal PU menang teka resipi kat ENTRI nih kan...Tengah leka mengadap blog sekali datang pakcik poslaju anta parcel.Ingatkan sape punye sekali check tengok PU punye da...

PU agak mesti dapat buku...Biasala kan kalau join contest Alaf21 nih kompom hadiahnye tak buku, novel...
PU dapat buku Resipi Hidangan Sup..Tambah lagi koleksi buku resipi den....

Meh meh rapat rapat tengok buku yang daku dapat tuh.....


Melompat lompat kegembiraan PU dapat hadiah nih. Memang suke sangat. Thanks Alaf21.

Spontaneous Thursday #1 | Imej untuk hari ini


Pose ala ala gedik..citttt

Terima hadiah daripada Kak Yong

Yeah! Yeah! dah terima hadiah daripada Kak Yong. PU kan ada join mini GA yang kak Yong anjurkan. Rasanya dah lama join PU pun tak hengat bila PU join. PU tau pasal kemenangan nih pun Kak Yong sendiri yang tweet PU. Thanks Kak Yong. Ekceli hadiah nih PU dah terima since last week tapi baru hari nih nak post kat blog. Memang suke buat pekasam betul daku nih. Huh!!!


Yang bunga tulip tuh PU buh dalam novel. Unik pe bookmark nih. Yang penyepit Minnie Mouse tuh PU buh kat peti sejuk..Ada magnet kat belakang sepit tuh. So, kalau dah ada magnet apa lagi kat peti sejuk la diam eh...FM penyepit baju..hehehe...

PU sukeeeeeeeeeee sesangat hadiah daripada Kak Yong.....

Nota kaki - Hadiah follower ke 300 blog Zana Adieyza PU dah terima. Cuma belum sempat nak post kat entry lagik.....Biasa la daku nih kan suke buat pekasam..hehehehe..

Beli Roti Paratha kawan free sudu & garfu

Haaaaaa..............Meh sini korang korang. Sebelum nak tanya korang dulu. Korang makan tak roti segera paratha jenama kawan tuh? PU memang suke sangat roti paratha nih....Memang feberet la. Roti nih tak payah guna minyak kalau nak masak pun. Jez panaskan kuali then put the roti into ur kuali. Simple jer. Api jangan besar sangat tau hangus roti korang nanti.

Makan roti paratha nih memang kenyang tau. Sedap pun memang sedap. PU kalau malas nak masak memang makan roti nih jer. Tapi jangan pulak korang pikir PU malas masak incik hubby makan luar pulak. Bukan bukan bukan yer. PU memang malas nak masak kalau incik hubby takde kat rumah. Kalau dia ada of cos ahkak WAJIB masak okeh!!!


Nih dia roti Paratha Kawan yang PU cakap tuh...Yang nih plain punyer tau...Kalau korang suka perasa bawang ke hape memang ada..PU memang suke plain....


Beli roti Paratha free sudu dan garfu nih. Hadiah nih ada dalam bungkusan Paratha tuh. Jangan korang pergi tuntut kat kaunter hadiah pulak...

PU nih kalau beli barang pastu ada free memang akan daku grab cecepat. Memang gila barang free daku nih...hahaha....Yela siapa yang tak suka barang free kan....

Siapa siapa yang tak pernah rasa roti nih, elok sangat la korang try. Memang sedap wei. Serius PU cakap. Kepada yang sibuk berdiet boleh la amalkan makan roti nih kompom korang kenyang walaupun makan sekeping. Tak cukup sekeping makan dua keping tak cukup lagi?? Lu pikir la sendiri....

Tak sabar nak pos hadiah pemenang

Hahaha...PU dah settle buat semua. Balut hadiah bagai. Tinggal nak pos aje. InsyaALLAH Jumaat nih PU pos hadiah hadiah korang okeh...Sorry lambat sangat pos hadiah hadiah korang di atas ke'busy'an dan ketidaksihatan PU nih. Bukan PU sengaja takmo pos hadiah hadiah korang tapi disebabkan beberapa masalah yang tak dapat dielakkan terpaksa PU tundakan pengeposan hadiah hadiah korang korang.

Kat bawah nih PU list downkan nama nama yang hadiah korang PU poskan Jumaat nih. Plz alert okeh!!!

Fieda Aen Syeera Tiefazatie Izzaty Hedry Cempaka Kuning Cik Misi Emeera Asnary

Then, PU nak tahu siapa lagi yang belum terima lip gloss atau lip balm untuk Like Pic PU & Semua Dapat Hadiah. Ada yang PU dah pos tapi takde respon daripada pemenang pemenang....Ke korang tak dapat lagi sampai sekarang nih???Kalau tak dapat lagi plz inform PU a.s.a.p....PU nak tahu...PU nak clearkan semua hadiah hadiah korang korang. PU tak nak nanti bila dah tutup 'akaun' ramai yang tanya pasal hadiah...Hopefully korang bagi kerjasama kat PU okeh!!!

Check Up Aina 1 tahun 7 bulan @ KD Telok Kemang

Salam peeps!!

Hari nih PU masuk ofis lambat. Bukan suke suke nak datang lambat okeh tapi memang ada appointment. Kena bawak Aina check up kat klinik. 

Kali nih PU tak risau sangat la Aina nak kena cucuk ke hape ke cuz dia memang dah kena cucuk pun. Kira nih check up untuk tahu perkembangan tumbesaran Aina. Ok ke tak....

Actually PU risau kan berat badan Aina cuz masa check up 1 tahun 6 bulan, berat Aina turun kat garaf kuning tuh. Sampaikan akak misi tanya PU tak bagi anak makan ke??Hade ke patut PU tak bagi anak makan??Macam macam PU sumbat kat mulut Aina tapi tak mahu dia. Sampaikan PU sanggup perhabis duit beli Vitamin C dengan Scott Emulsion nak bagi selera makan Aina bertambah. Kalau orang tengok Aina memang tak percaya anak PU tuh dah setahun lebih cuz memang halus jer......

Masa check up tadi, bersyukur la sesangat cuz berat Aina naik. Dari 8.4 kg naik ke 9.0 kg. Ok la tuh kan daripada tak naik langsung. Ada jugak la perubahan lepas PU sumbat dengan Vitamin C & Scott Emulsion.
Lepas nih kepala otak duk memikiaq nak buat cara apa pulak bagi Aina lagi bertambah selera nak makan.

Kawan kawan ada tak petua or cara cara lain nak bagi anak berselera untuk makan???

Makan makan @ Ice Room (Episod 2)

Salam peeps!!

Hehehe..malam nih PU makan makan @ Ice Room kali kedua. Kali nih PU pergi empat beranak, PU,incik hubby, Aina & Auni.

2nd time nih, PU order ice room perasa lain pulak. PU order blueberry snow ice. Incik hubby pilih durian snow ice. Pastu,PU order Famous Fried Rice. Untuk Aina. PU pilih Pure Fresh Orange dan French Fries.

Mula mula my snow ice sampai dulu. Sampai sampai jer terus snap pic dan sambar ice room tuh. Mana boleh tengok aje.hehehe...

Blueberri Snow Ice nih PU punye...sedap weii...Kismisnya besar besar ngko!!!

5 minutes later,my incik hubby's snow ice lak sampai. Incik hubby cakap memang sedap tapi baunya PU tak tahan. Kuat sangat bau durian tuh. Tapi sayang la incik hubby tak abis makan cuz bnyak sangat dia cepat muak.

Nih Durian Snow Ice pilihan incik hubby.....

Famous Fried Rice...ntah hape yang famous pun den tak tau ler..Famous la sangat....Tengok nasi goreng nih macam bese jer tapi selak selak nasi ada udang banyak...Puas ati la..

Aina dengan Pure Fresh Orangenya....Bukan dia abiskan pun...Pu gak tukang abiskan..

 Aiii...minum coke jer bang...ngeeeeeee

Nak pegang straw kena ada gaya okeh!!!Jari kena lentik lentik kan...

Malam nih jenuh PU nak perhabiskan makanan.m Makan nasi goreng pun tak abis dalam dua tiga sudu. Perut dah penuh la. Mana taknya,french fries Aina PU bedal, pure fresh orange PU bedal gak pastu makan lak aiskrim + nasi goreng mahu tak penuh tong dram perut nih..Ghasak la orang nak cakap PU melantak ke hape. Hado haku kesah????

Pendek kata memang berpuas hati makan kat Ice Room nih. InsyaALLAH lepas nih kalau ada rezeki lagi, nak try aiskrim perisa lain pulak.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Lunch dengan seketul Tuna Bun

Makanan lunch daku untuk hari ini. Jadilah buat alas perut. Alhamdulillah rezeki untuk hari ini. Roti nih ihsan dari pegawai kat opis daku nih. Dia bagi sebab dia tengok dari tadi aku tak keluar lunch. Bukan sebab i takde duit okeh tapi tak sedar masa berlslu dengan agak pantas. Lagipun tak kisah sangat maa lunch ke tak cuz pagi tadi dah melantak sarap Nasi Goreng + Telur Goyang.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Auni oh Auni




Ce korang tengok pic pic Auni nih. Agak tak semenggah anak dara daku nih. Dah pandai main jelir jelir lidah. Jangan salahkan daku yang mengandungkan dia yer. Hahahaha..

Alhamdullillah,pejam celik pejam celik dah nak masuk 5 bulan dah Auni. Rasa cepat masa berlalu. Auni pun dah pandai buat macam macam. Yang ketara sekali Auni dah mula membebel bahasa baby. Hanya Aina yg tau kot apa yang adik dia bebel bebel. PU kompom memang tak paham walaupun anak dah dua. Incik hubby cakap, Auni kuat membebel macam Ummi dia. Baran pun ikut Ummi dia jugak. See, PU gak yang kena.

Apa apa ajela, janji anak anak PU membesar dengan sihat dan kuat (*_^). PU harap dapat didik diorang dengan didikan agama yang secukupnya. InsyaALLAH..

Published with Blogger-droid v1.7.4

First time update entry guna Galaxy Tab | Majlis Perkahwinan sepupu incik hubby @ Taman Datuk Harun


Hahaha...memang agak sengal tajuk entry daku kali nih. Punya lama Galaxy Tab berada di genggaman ku baru ari nih nak try post entry guna tab.

PU nak cerita sket pasal Ahad lepas punya kisah. PU dan incik hubby serta family in law pergi majlis kahwin sepupu incik hubby. Tak banyak pic yang PU snap. Before majlis persandingan mula, family pengantin perempuan bust tahlil ringkas. Alhamdullillah selesai tahlil ringkas. Maka bermula episod manusia yg berduyun duyun tiba datang memeriahkan majlis.

Incik hubby daku sibuk dengan kerja part time nye. Setiap kali ada jemputan kahwin,incik hubby mesti sibuk. Sibuk dengan kerjanya bakar mercun. Haiyakk..memang tak boleh di halang..

PU tempek dua tiga keping pic pengantin kat atas tuh, dah tengok kan... Memang PU tak dan nak snap pic sendiri lor,mcm takde mood je. Entry tertunggak pun banyak yang tak publish lsgi. Dok simpan buat pekasam. Memang mood nak update blog agak slow sikit sejak akhir akhir nih. InsyaALLAH mudah mudahan mood berblog PU akan kembali.

Published with Blogger-droid v1.7.4

Menang lagi!!!

Salam peeps!!!

Alhamdullillah pagi nih PU check gmail dan shoutbox...PU dimaklumkan PU menang GA yang PU join sebelum nih kat blog BabyIbu....

Sekian lama tak memenangi GA, ada gak rezeki PU di bulan September. Thanks to Nisa dan IB cuz inform PU pasal kemenangan nih....


PU akui agak slow sikit nak join CGL akhir akhir nih cuz bukan busy ke apa tapi PU kerap tak sihat. Jadi mood nak join CGL dah takde. PU cube try topup semula mood nak join CGL. Disebabkan kerap tak sihat, PU terpaksa tunda pos hadiah hadiah pemenang pemenang CGL. InsyaALLAH by dis week PU poskan yer....

Kemenangan bulan Sept 2011 : 2

Pemenang Like & Dapat Hadiah by PinkUmmi

Salam peeps!!!!

Tiba la masa yang dinanti nantikan....Alhamdullillah nama pemenang pemenang dah ada kat tangan PU. SO, sebelum PU umumkan pemenang pemenang apa kata kita review sama sama hadiah hadiah yang bakal korang korang menang.

Voter terbanyak
Pertama :Shawl + Novel Alaf 21 + Cash RM20 + Mystery Gift (mekap) RM100
Kedua :Shawl + Novel Alaf 21 + Cash RM 10 
3 peserta bertuah : Beg Avon

Sekarang PU nak umumkan pemenang pemenang pulak....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Voter terbanyak tempat pertama :
Nor Afirah

Voter terbanyak tempat kedua :
Alvas-87-Contest 
3 Peserta Bertuah
2. Fieda 1. Ainie Yusof 12. Golden Rose

Tahniah tahniah tahniah........Sila hantar details korang spt nama, alamat dan nombor telefon ke zahirah.zahrin@gmail.com
Untuk pemenang pemenang voter terbanyak bagi details korang spt berikut Nama, Alamat, No. telefon, Akaun bank (bank in hadiah cash), tajuk novel Alaf 21 pilihan korang kat email PU yer :)

Untuk pemenang yang dapat novel tuh sila pergi ke SINI dan pilih satu sahaja novel pilihan korang yang berharga tidak lebih dari RM 20. 

Makan makan @ Ice Room

Hari Isnin hari tuh PU singgah bank Tabung Haji kat PD nak simpan duit PU dengan anak anak. Kena simpan duit cepat cepat dalam bank kalau kompom habis daku terguna...Ter la sangat yer...PU ajak mama dan adik adik PU teman sekali.

Lepas settle semua urusan tuh, hajat di ahti nak belanja mama dan adik adik makan kat Pizza Hut. Tapi my mama cakap tak nak makan Pizza dia ajak PU pergi Ice Room. PU on jer. Lagipun PU kan tak pernah pergi Ice Room. Bila mama ajak pergi sana, apalagi calo bete...

So, far memang not bad la makanan dan ice cream kat Ice Room nih...Memang terbaekk derr..Saat entry nih ditaip PU duk bayangkan ice cream kat Ice Room...Sedapnyerrrrrrr.........

Strawberry Snow Ice....Yang nih PU punyer...sedap beb!!!Terbaik!!!

Mango Pomelo Snow Ice nih pulak adik PU yang bongsu request..kecik kecik dah pandai pilih..cittt

Pure Watermelon Juice..No ice okeh!!!Nih PU orderkan air untuk Aina..memang budak tecik nih kerja dia melantak air nih jer....

French Fries nih Pu orderkan untuk Aina gak..her feberet okeh!!! Fried fries cepat abis sebab bukan Aina sorang yang makan tapi pakcik duk tumpang dua kaki menghabiskan kentang guring nih....

Yang nih pulak Black Pepper Sauce Chicken Rice....Serius sedap tapi tak abis pun PU makan sebab kenyang dok melantak ice cream.

Yang nih PU agak konpius sikit namanyer...Sama ada Mango Smoothies atau Milk Shake..Serius lupa...Sape  sape yang tahu inform la yer :)

Spicy Prawn Mee...My mama punyer request..Dia asyik cakap "Mee nih sedap kak Mimie. Rugi tak cuba."

Bukan main lagi senget benget mulut adik bongsuku mencekik kentang...hahaha...Si Auni ntah hape yang die tengok...

Gaya budak yang nak jadi model tapi tak jadi jadi...

Pandang pandang jeling jeling...Antara Cucu dan Nekma nyer....

Aina dan pakcik Arifnyer.....

Disebabkan amik pic guna Galaxy Tab..SOrang pun tak reti guna melainkan daku sendirik so, terpaksa snap pic perasan sendirik....Daku pun nak interframe gak....

So, the conclusion is Ice Room memang besh la....Lepas nih hajat dihati nak ajak incik hubby daku pergi lak...Nak try ice cream yang lain...