Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri

ENTRI MELEKAT KUAT SAMPAI 31 OGOS NIH


PU dan Incik Hubby ucapkan SELAMAT BERPUASA KEPADA KAUM MUSLIMIN DAN MUSLIMAT DAN SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI. Kami susun 10 jari mohon ampun dan maaf kepada sesiapa saja yang mengenali kami.....
macam la korang kenal incik hubby daku tuh..hehehe

Nota kaki - Nak doodle tomei nih gi terjah blog nih...Klik cecepat kat SINI

Like & Dapat Hadiah by PinkUmmi

Salam peeps!!!

PU nak mintak jasa baik uols nih. PU ada join contest kat FB so, apa lagi citer banyak takmo. Tengok syarat2 kat bawah ok..

1) Buat entry ringkas & tempek header blog PU nih kat entry uols. Backlink skali ok.
2) Step 1 : Like INI, Step 2 : Like pic INI (uols boleh vote seberapa yang banyak guna fb kawan2, adik-beradik atau sedara mara. Makesure maklumkan uols vote guna FB lain yer.)
3) Tag sekurang-kurangnya 5 orang kawan.
4) Settle, tinggalkan id FB dan entry link uols kat komen entry nih.
5) Tarikh : 28 Julai 2011 - 28 Ogos 2011

Okey itu aje...Pemenang PU akan pilih guna cabutan yer. Lagi banyak uols vote lagi tinggi peluang uols menang!

Gud Luck uols :)
...................................................................................
UPDATE HADIAH

Voter terbanyak (minimum 30 vote)

Shawl + Novel Alaf21 + Cash RM20 + Mystery Gift bernilai RM100 (Mekap)

3 peserta bertuah

Beg Avon

Dah terima Button daripada Abg EqbalZack!!

Kawan kawan!!!!meh sini daku nak pukul canang seantero dunia pasal semalam......Daku samapi rumah jam 1130 malam selepas duk lepak lepak di rumah mak a.k.a nenek daku kat PD....

Sampai jer kat rumah mata daku tertancap kotak merah yang terlekat kuat kat tembok luar rumah daku...Sekali ternampak sampul kecik berwarna coklat..Daku dah tahu siapa yang hantar sebab dah dimaklumkan awal awal lagi...

Nak tahu apa daku dapat. meh sini rapat rapat jangan lari pulak....Daku nak eksen dengan korang korang yang takde button nih...Daku dapat button edisi khas lagi daripada Abg EqbalZack or sinonimnyer abg Eq.....

Skroll bawah lelaju
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

taaaaadaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!


Nice kan button nih...Sape sape yang join Ucapan Hari Raya untuk abg Eq memang akan dapat nih...Disebabkan nama daku tercalon dalam senarai consolation prize, daku dapat button nih...Setakat nih daku dah ada dua button daripada abg Eq...Mana la tahu lepas nih abg Eq bermurah hati nak buat button lain dan PU bertuah lagi dapat button daripada abg Eq..huhu..Tak malu daku nih kan... (^ _ *)

Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri | Ranking Tertinggi

Macam biasa PU jenjalan kat Nuffnang. Nak tengok graf macam mana..ok atau tak...Pastu, PU tengok kata kekunci atau lebih senang keyword la kan.....Nampaknye ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri mendapat ranking tertinggi....Ramai rupanya view blog daku cari ucapan nih yer..Maklum la kan mood Raya yang menjadi jadi of cos orang orang kat luar sana sibuk gugel ucapan Hari Raya...Mana la tau nak tulis dalam kad kasi bf gf tapi no idea nak tulis apa..So, gugel la kan hape lagi.....


See...fofular kan keyword Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri...Daku pun tak sefofular tuh....(-_-")

Dulu iPad | Kini Samsung Galaxy Tab


PU nak grab Samsung Galaxy Tab nih...Tak sabar rasanya..Bila la agaknya Samsung Galaxy Tab nak jatuh ke tangan PU nih..Dulu terhengen nak beli iPad tapi setelah kepala brain nih puas buat pertimbangan dan meminta pendapat pendapat daripada pakar pakar bab gajet nih..

Dengan sebulat suara yang merdu tak berapa merdu nih PU nak Samsung Galaxy Tab...Disebabkan kegilaan PU kat Samsung Galaxy Tab nih incik hubby daku pun nak tumpang dua kaki nak gak..Kupak duit macam nih....ishhh....Adik PU si misi HKL dah guna Samsung Galaxy S...Perghhh..menirap darah PU nih bila dia tunjuk kat PU..."Siap cakap Kakmi tengok la hp aku nih." CITTTTTTTTTT.. Nyampes daku melihat hp dia tuh....rasa nak hamek hempas kat lantai...Jahat tak PU?? hahaha...

Takpe takpe wahai adik misi ku...Kakak mu nih akan dapat beli Samsung Galaxy Tab jugak...Hape ngko pikir ko aje boleh eksen sama ayah??Haku pun nak gak...huhuhu...Mintak ampun maaf yer ayah..Anak anak mu ini sungguh zalim...Nak beli hp baru sebab nak kasi ayahnya jeles..Ada ke patut???

Samsung Galaxy Tabbbbbbbbbbbbbbbb...Tunggu dakuuuuuuuuuuuuuuuu!!!

Siapa follower tiga kosong kosong?

Salam peeps!!!

Agak lewat sikit PU update blog hari nih. Ntah la mood nak update blog ke laut sebab dah dapat durian runtuh tiba tiba takde mood nak update blog..Apakah?? Tak patut PU jadi macam nih..So tak cool sikap PU nih..Cool la beb..durian runtuh, durian runtuh gak...blog tetap kena update gak...

Meh sini dekat dekat...Alhamdullillah follower PU sudah mencecah angka dua sembilan sembilan...Bukan nak membangga diri ke hape sebab follower dah ramai...Jangan fikir follower dah ramai dah popular macam Cik Epal, Ben Ashaari, Maria Elena, EqbalZack or bla bla bla....No no no...PU bukan nak riak or hape ke sebab follower ramai tapi rasa seronok kak Peah nih sebab ada yang sudi memfollow blog yang tak semenggah nih...

So, PU tak sabar nak tunggu siapa follower yang ke tiga kosong kosong tuh....Boleh review empunya blog dan lekat kuat kuat kat side lucky follower PU....

Sinopsis Hantu Bonceng


Kali nih PU nak buat review pasal filem lakonan Zizan Raja Lawak iaitu Hantu Bonceng...Dah lama PU nak buat review pasal filem nih tapi asyik terlupa jer..Alang alang dah ingat laju laju PU update...

Jom layan sinopsis filem nih...

Cerita mengisahkan Amran seorang budak Delivery yang gemar berlumba secara haram motor Drag. Satu hari selepas memenagi satu perlumbaan, Amran telah di hadiahkan seorang Bohsia bernama Maya sebagai habuan perlumbaan. Malang tidak berbau, di ketika Amran hendak membawa bohsia yang memboncengnya itu keluar dari port, mereka telah kemalangan dan Bohsia tersebut mati ditempat kejadian.
Sejak kejadian itu Amran sering diganggu dengan hantu Maya yang meminta Amran sempurnakan mayatnya. Amran cuba mendapat bantuan kawan karib nya Kunyit untuk membantunya menjejak keluarga Maya yang sehingga kini masih menjadi misteri setelah Halimaton kekasih Amran seorang jururawat enggan membantu Amran sebab marahkan atas kecurangan Amran terhadapnya.
Berbagai cara Amran lakukan untuk menyelesaikan gangguan daripada Maya itu. Dari berjumpa bomoh hinggalah ke seorang ustaz. Tanpa Amran sedari dia mula berubah menjadi seorang yang lebih baik dan mula menginsafi atas kelakuan buruknya sebelum ini.
Halimaton mula menerima semula Amran setelah melihat perubahan positif padanya. Tapi tanpa diduga Ayu muncul dalam hidup Amran. Apa yang akan jadi pada Halimaton dan siapakah sebenarnya Ayu? Semuanya akan terjawab di penghujung cerita Hantu Bonceng.

Dapat Kad Raya daripada blogger2 ngetop | Cek Raya

Salam peeps!!!

Alhamdullillah dah puasa ke dua puluh lima hari nih....Tak sabar jer nak tunggu Raya Selasa depan..huhuhu...Kaki PU nih lenguh lenguh lagi. Gara gara nak uruskan something important kat KL petang semalam.....Kira semalam PU kerja separuh hari dengan keizinan my bos okeh...

So, pagi pagi datang tengok atas meja ada tiga surat untuk PU...Yang dua tuh PU boleh agak kad raya sebab size yang besar memang tahu la...Cume PU tertanya tanya siapakah gerangan yang bermurah hati bagi kad kat PU yang tak berapa fofular nih....

Bila dah bukak dua dua kad tuh rupa-rupanya daripada blogger blogger yang ngetop...huhuhu...Nak tahu siapa???Ce teka...Yang satu tuh PU dapat kad raya Hospital Sultan Haji Ahmad Shah dan satu lagi kad raya Tentera Laut Diraja Malaysia plus bookmark sekali (hadiah menang GA yang blogger nih anjurkan)

Rasa-rasanya boleh agak tak siapa penghantarnya???


Harus kena balas kad raya nih...Thanks to dis two gojes bloggers for da Raya card....

Haaa....yang nih lagi besh...Alhamdullillah rezeki nak raya nih....PU dapat cek raya....Daripada siapa tuh rahsia la..Takde kena mengena dengan yang hidup atau pun meninggal dunia...haha...Yang penting nih bukan cek daripada biz MLM....Duit nih PU nak beli something yang PU idam idamkan. Kalau dapat beli apa yang PU nak tuh..hohoho..dunia ini ana yang punya!!!!!PU dapat duit raya RM++++.++



Syukur sangat sangat...Rezeki ALLAH berikan pada PU.....Jadi PU dengan suka hatinya nak kongsi rezeki yang PU dapat nih dengan kawan kawan blogger. Tapi untuk 3 orang terawal yang komen entry nih la yer...PU akan beri shawl kat korang....Mula mula tuh nak buat GA tapi memandangkan PU dah cakap GA yang sedang berjalan nih merupakan GA yang terakhir untuk tahun nih, jadi, PU bagi kat sesiapa yang bertuah. Siapa cepat dia dapat....

Haa...apa tunggu lagi..Cepat!!!

Wordless Wednesday #7 - Tart Blueberry

Semalam dan Hari ini | Zuhairah Mustafa Al-Husin lagi

Sebelum nih PU ada heboh kecoh kecoh kat blog PU nih yang classmate PU Zuhairah Mustafa Al-Husin pembaca & pengacara TV9 ataupun Zuai accept gak friend request PU setelah sekian lama PU add dia as a friend...Since tahun lepas PU add tau...

Sekarang nih hari nih PU nak citer pasal Zuai lagi....Kali nih pasal keyword yang hamba hamba ALLAH cari kat blog PU....Semalam pun ada gak tapi PU tak sempat nak print screen keyword...Hari nih sempat la print screen...

Ada yang cari twitter zuai dan tudung online Zuai...Tetiba PU konpius jap..Zuai ada jual tudung online jenama sendiri ke???Erm..nih kena tanya Zuai sendiri jawabnya.


Kesian lak daku tengok graf keyword nih...paling tinggi pun dua orang jer yang search...Sodih la ai...Tuh la padahnye kalau malas nak update bllog..Amalkan la selalu...

Day 14 - Perkara menarik yang anda lakukan hari ini

Salam peeps!!!

Uit!!!Sekian lama PU meng'stop'kan diri dari 30 hari sahut cabaran kat blog..Busy sangat ke sampai takde masa nak update? Macam mane nak cakap erk....Nak kata busy de la sikit sikit tapi tak la busy bee sangat kan...huhuhu.....

PU nak sambung sahut cabaran yang terhenti separuh jalan....Cabaran hari nih ialah perkara menarik yang anda lakukan hari ini...Erm.....perkara menarik erk??hehehe...

Puan puan tuan tuan sekalian....

Perkara menarik yang PU lakukan hari ini ialah dengan meng'drift'kan diri kat atas highway dengan kelajuan 170km/j.....huh??Sungguh tak cool okeh!!!Nih kalau incik hubby tau mau dia bukak kitab 44 hari 44 malam tanpa henti....

PU memang macam nih...Kalau dah lewat kompom akan daku pecut laju. Dari Telok Kemang ke Seremban jez 10 minit...Sedangkan kalau ikut pada perkiraan asal, dari Telok Kemang ke Seremban dengan kelajuan yang standard mengambil masa 20 ke 25 minit....

Amacam??Menarik tak apa PU buat hari ini...Puji la sikit..menarik kan kan kan..huhuhu....
Bangga sangat la daku dengan pecutan maksima tuh...PU selalu membebel bila incik hubby drive laju laju tapi PU pun sama gak...

PU membebel pasal dia drive laju laju bila PU dan anak anak ada sekali. PU drive laju laju bila sensorang jer...Kalau ada anak memang slow siput babi la PU drive.... Tuh pun kalau ada sedara mara terserempak dengan PU, diorang komplen PU drive laju jugak...Erm...Pasni PU drive 20km/j...Kompom daku mengantuk punya....

Pesanan PU kat korang korang berhati hati di jalan raya. Drive dengan kelajuan 80km/j..Ikut had kelajuan yang tertera....Contohi la PU.....hahahaha

Berbuka puasa minum air Strawberi jer | Tart Blueberry Terbaeekkkk

Menu berbuka semalam :

Air perisa strawberi saja...Bukan strawberi yang ori tuh tapi kordial okeh!!!

Kenapa PU berbuka minum air saja?? Nak tahu sebab ape??? Anak PU si tecik tuh la.. Ala si Auni la...buatttt perangai. Mengamuk-ngamuk nak tido...Tido kena tepuk2 tang punggung. Tak boleh tepuk slow slow, tepuk manja manja okeh!!! Kena tepuk kuat kuat kasi gegar satu rumah punyer..huhuhu...Pastu, nak tido kena bagi upah susu dulu. Kalau tak kompom mengamuk sambil melonjak lonjak tunjuk protes..huhhh!!! Memang Auni nih banyak lemak....Kira kira setengah jam PU tido kan dia...Akhirnya berjaya gak...Si kakak memang dah selamat sampai Itali...Since dalam keta otw balik rumah dia dah membongkang.....So, apalagi sepantas kilat PU terjah dapur masak lauk untuk berbuka....

Menu yang PU masak....Sambal Sotong + Ayam Goreng + Telur Masin....Ingatkan dan la nak berbuka makan lauk pauk yang PU masak..Sekali tak dan....Punya leka memasak terdengar azan Maghrib..Nasib baik sempat buat air strawberi...Berbuka jela minum air strawberi...

Sekali kepala brain nih terhengat pulak biskut raya yang baru dapat semalam....Apalagi laju laju tangan PU nih bukak beg plastik beso berwarna merah. Terus tangan PU laju sambar bekas biskut raya yang isinya nampak mabeles....hehehe...Tart Blueberry dalam genggamanku...Korang korang tak rasmi lagi biskut raya kan??PU dah rasmikan semalam....PU tak kesah kalau abis sebab PU order Tart Blueberry nih banyak..huhu...

Memang Tart Blueberry nih mabeles! Superb! Terbaekkkk!!!!Sedap sangattt....Tak tergambar dengan kata kata.....Haa....ada sapa sapa mau order ini Tart Blueberry?? Nak order, order tahun depan...Sebab nak amik order sekarang dah tak dan....Takpun inisiatif lain cari la di kedai-kedai berhampiran rumah anda....Ada ke???hahaha


Ce tengok ce tengok...very nice kan colour Tart nih..Memang sedap PU cakap....Nih nasib baik incik hubby ku takde kat rumah...Kalau tak, harus tart nih jadi habuan mulut dia.....

Al-Fatihah | Kembalinya adik Dania Emelda Aqasha ke rahmahtullah

Salam peeps!!

Semalam PU ada post entry pasal adik Dania kat SINI. Pagi nih PU check blog ada blogger maklumkan yang adik Dania telah kembali ke rahmatullah. Cepat-cepat PU terjah blog Leen. Ya, ALLAH sungguh hati PU tercalar mendengar khabar berita nih. Walaupun PU tak kenal rapat dengan Leen namun sebagai seorang ibu PU tururt sama merasa kesedihan dan keperitan yang dialami Leen.

Entry yang Leen post kan semalam......
puteri ku dah kembali kepadaNya pd pukul 3.19 ptg td....... 
Leen, tabahkan hatimu menempuh segala ujian ALLAH. Walau perit hati untuk menerima pemergian puterimu namun percayalah bahawa Leen merupakan antara golongan yang terpilih olehNya. Di syurga sana puterimu itu menanti kedatanganmu.......

Marilah kita sama-sama sedekahkan Al-Fatihah untuk arwah adik Dania Emelda Aqasha.....

Rezeki hari Isnin

Alhamdullillah......rezeki di pagi Isnin....Thanks to IntaNBerliaN cuz inform PU pasal kemenangan nih....
PU menang baucer bernilai RM10. Pu kena pilih hadiah di FB Kedai Fesyen Jah...kalau harga hadiah yang PU menang tuh lebih drp RM10 kena tambah duit..InsyaALLAH PU akan cube tebus..ButikPinkku pun PU tak sempat nak beli lagi nak guna baucer hasil kemenangan join CGL gak...

Bertuah no 9 tuh...hehehe


Untuk keputusan penuh klik SINI
Kemenangan bulan Ogos 2011 : 12

Doakan adik Dania Emelda Aqasha sembuh | Diagnose Leukimia Cycle 3

Salam peeps!!!!

Merutun pilu hati PU saat membaca entry one of da blogger yang minta jasa baik kawan-kawan blogger mendoakan kesihatan puterinya Dania Emelda Aqasha yang diagnose Leukimia cycle 3. Sungguh-sungguh hati PU sedih dan di saat entry nih di taip, PU hanya mampu menahan sebak di dada. Air mata memang bergenang dah nih...Duk bertakung jer kat tubir mata nih....Bila baca entry Leen nih terus kepala brain PU nih menerawang kat anak-anak PU. Sepatutnya PU bersyukur kerana ALLAH mengurniakan kesihatan yang baik kepada anak-anak PU. Sedangkan diorang demam biasa PU dah duk risau inikan pulak menghidap penyakit kronik.

PU sedih la baca entry Leen...Saat mata PU nih tertancap pada gambar-gambar Dania, hati PU tersiat2 halus. Seorang anak yang comel dan keletah sedang menanggung kesakitan. PU yang tua bangka nih pun tak tahan kesakitan inikan pulak anak kecil seperti Dania.


Terakhir Leen update entry semalam...Dania kritikal........Ya ALLAH..

PU amik sikit petikan drp blog Leen.....

salam wahai rakan2 alammaya ku......
ingat x lagi dgn puteriku, Dania Emelda Aqasha?? dy dalam keadaan tak stabil skrg...saya sempat meluangkan masa seketika ini, untuk menulis hanya untuk meminta jasabaik rakan dan taulan, samaada kenal saya atau pun hanya kenal di alam siber ini.....utk sama2 mendoakan kesejahteraan puteriku ini......

she's diagnose leukimia pd 12 feb 2011, dan skrg dah cycle yang ke 3...sepatut nye hanya mengambil masa lagi 3 minggu shj untuk menghabiskan cycle ini....dan selepas itu..masuklah maintanance di mana pu3 ku ini hanya sebulan sekali shj mendapatkan rawatan....

tapi, sesungguhnya Tuhan itu maha Penyayang....Dia menduga kami sekeluarga dgn ujian yang amat berat utk kami tempuhi......

9hb Ogos, last ASPA (injection Kimo)...dy mendapat diarrhoea..dan dia amat2 kuat untuk tempuhi semua itu....

11hb Ogos dia dimasukkan ke HSI selepas menjalani kemo....utk menjalani rawatan diarrhoea..

12hb Ogos alhamdulillah dibenarkan balik kerana dah xde buang2 air lagi.....

14hb Ogos selepas pulang ke muar pd jumaat tu, dy buang2 air kembali....dan minta dimasukkan ke hospital kerana xtahan dgn sakit perut. kami bawa dia ke HPSF Muar, sbab pd kami diarrhoea mungkin boleh ok setelah 2-3 hari dpt rawatan....

18hb Ogos, kami rasa, kami perlu bawa dy ke HSI..perlu!!! dan tetibe tekanan darahnya merundum jatuh...yang menyebabkan pihak HPSF tidak membenarkan kami mmbawanya ke hsi selagi darahnya xstabil...

Untuk cerita selanjutnya klik SINI

Korang tengokla pic2 adik Dania nih. Pilu hati PU tengok.....




 

Korang korang marilah kita sama sama berdoa agar adik Dania Emelda Aqasha sihat seperti sediakala. Kalau korang nak mengikuti perkembangan adik Dania Emelda Aqasha, korang terjah blog leen Kau dan Aku

Menang lagi???Hehehe..rezeki hari Jumaat.....

Takmo citer banyak...Alhamdullilah PU menang Giveaway Raya by Miss Nadya....Thank to IntaNBerliaN cuz inform PU dekat FB....


PU terpilih sebagai 3 orang pembaca bertuah tau....Suke suke suke.....

Keputusan penuh klik SINI
Kemenangan bulan Ogos 2011 : 11

Panggilan Pulau | Pemenang2 CGL PinkUmmi

Salam peeps!!!

PU rasa terpanggil dan dipanggil untuk mengepos entry khas untuk para pemenang CGL yang PU anjurkan sebelum nih sebab...sebab....ada one of da winner bagitau PU dia tak terima hadiah lagi...sob sob sob..ke mana agaknya hadiah tuh pergi erk cuz PU dah anta 2 minggu before puasa.....

So, kepada sesiapa yang belum lagi terima let me know yer...Seboleh2nya PU akan cube 'tebus' hutang PU kat korang. PU tak duga pulak ada yang belum terima...Pelik tapi benar..Tapi takpela yer..yang tak dapat hadiah tuh jangan sedih-sedih, PU akan ganti lain punyer...

Kepada korang korang yang belum dapat hadiah lagi, no need to worry okey!!Korang akan dapat hadiah kemenangan korang tuh gak....Tapi makesure details dah anta kalau tak anta macam mana nak pos. Korang
jez tinggalkan nama, alamat dan no.fon kat entry nih yer..Jangan riso details korang takkan dipaparkan..PU dah hide kan..hanya PU yang berkuasa dan de hak mutlak untuk bace details korang...huhuhu...

Kepada voter2 Like & Semua Layak dapat hadiah pulak...ada yang tak anta details lagik..Korang tak nak ke hadiah??Free tuh....Yang dah anta thanks a lot...X perlu anta lagi...Yang rasa details memang dah de kat PU pun tak perlu bagi lagi..Nanti PU jadi pening pening lalat. PU nak korang korang yang belum anta details tuh cepat-cepat la yer anta. PU nak pos lepas Raya nih. Takmo ada hutang tertunggak dengan korang...Please please please yer...Kalau ada kawan kawan yang tak tahu tolong2 la inform kat diorang sekali yer..

So, PU mintak sesangat bagi kerjasama kat PU. PU nak setelkan semua nih lepas raya nih....Sebab pasni PU nak rehat lama sket dari dunia penganjuran CGL...huhu..That's mean PU takkan anjurkan sebarang CGL sehingga 31 Disember nih..PU nak join CGL yang blog lain anjurkan saja...Bukan merajuk ke hape ke...nob..nob...nob...PU nak rehat lama cuz bulan Januari nanti PU akan buat Mega Giveaway sempena birthday PU, incik hubby & Aina...So, PU tengah riki riki nak cari penganjur untuk Mega Giveaway tuh..Hadiah2 yang ditawarkan insyaALLAH besh besh....Sebab tuh la PU nak rehat dari sebarang penganjuran CGL...Kira CGL PU yang terakhir ialah yang duk tengah melekat kuat dekat atas nih..

Nota kakitangan - Jangan lupa yer drop by korang punyer dettails dekat sini..dekat tempat lain takmo. PU bo layan.....

Update : Hadiah2 yang PU belum pos

PU mintak maaf ler sebab lambat pos hadiah korang. Nih pun ada yang belum sempat PU wrap hadiah....PU pun dapat tahu hadiah yang dipos selepas 22hb akan diterima selepas Raya. Lama gak nak tunggu kan. So, kepada sesiapa yang belum terima hadiah kemenangan tuh harap sabar menanti yer. So, PU pos dulu yang mana dan, PU akui memang agak lewat pos hadiah korang cuz masa yang tak mengizinkan. InsyaALLAH di lain masa PU akan cuba perbaiki kelemahan nih. PU memang tak suke buat orang tertunggu-tunggu hadiah tapi apa kan daya kan, PU hanya manusia biasa tak lari dari membuat kesilapan. SO, PU nak show pic hadiah yang PU dah bungkus cume tinggal nak pos saje....



Harap korang sabar menanti hadiah nih sampai kat depan pintu rumah. Kalau de yang terima lambat jangan khuatir lak...Pos malaysia kan dah bagitau selepas Raya baru diorang beroperasi macam biasa......

Nota kakitangan : Ada sesiapa yang masih belum terima hadiah daripada PU especially yang dapat FM, keychain & maskara. Kalau belum sat gi PU buat entry khas untuk korang maklumkan kat PU sebab PU dapat tahu de yang belum terima hadiah lagi walaupun PU dah anta sebelum puasa. Kepada yang like & semua layak terima hadiah pun PU akan buat entry sekali, senang korang tinggalkan alamat korang..yang dah anta tak perlu anta lagi la yer :)

Kad Raya Datuk Siti Nurhaliza | Eksklusif & cute sesangat.....

Korang ada tak dapat kad raya lagi sekarang nih. Yelah, sekarang nih orang kita semakin canggih...Wish puasa & hari raya thru email, facebook & sms jer kan....Sepanjang bulan puasa nih kan PU dapat sekali jer kad raya tuh pun daripada somebody VIP blogger......Sungguh hati kecik nih terharu....

Nih tadi PU BW kat blog Abg Nara..terjumpa pic kad raya Datuk Siti...Eksklusif sesangat...Kan bagus kalau Datuk Siti bagi free kat peminat tegar dia kan...Salah seorangnya PU la....banyak cantek la muke PU nih...tak masal nak bagi kat semua peminat.....pengsan la Datuk Siti nak bagi semua..huhuhu


Pesanan untuk Datuk Siti - Boleh tak saya nak satu kad nih...boleh la..boleh la...Saya peminat fanatik Datuk Siti..huhu..Kalau dapat kad nih alangkah bahagianya hidup...

Giveaway Aidilfitri | Consolation Prizes

Alhamdullillah rezeki PU di pagi Jumaat...
Thanks a lot ti Abg Eq.....


Seramai 68 orang yang dapat consolation prizes...baik kan Abg Eq..Ramai yang dapat hadiah......
Keputusan penuh klik SINI

Kemenangan bulan Ogos 2011 : 10

With my officemate | Police Officer - Kebab00m!!!


Segak-segak dan cantik-cantik kan kitorang..hehehe...Cube teka mana satu PU????

Menang GA : Saya Suke Online Shopping! dan She's No You : Giveaway

Salam peeps!!!

Sungguh-sungguh hati PU membara tahap lipan bara nih tau! Jeles menengok orang lain update blog dengan entry-entry yang superb dan berlomba-lomba ala-ala ikan lumba-lumba join CGL. PU??Tak dapek nak buat macam korang buat. Dari pagi nak pos entry tapi kotak untuk taip entry tak boleh guna. Dari pagi asyik macam nih jer. Macam mana PU tak bengang.


So, dengan rasa sebal di hati kerana diri PU dipermainkan, PU cari alternatif lain taip entry. So, entry nih PU taip guna Microsoft Words jer. Senang citer. Bila nak update entry kopi pasta jer.
Hati PU yang nak share kegumbiraan hari nih terbantut gara-gara prob nih punye pasal. Memang tau sampai hati. Sob sob sob….
Tapi, PU share jugak la kegumbiraan hati PU hari nih. Alhamdullillah rezeki di pagi Khamis, PU menang Giveaway : Saya Suke Online Shopping!! Dan She’s No You : Giveaway.
Thanks to IntaNBerliaN kerana dengan susah payah dan kerajinan beliau meng’inform PU pasal kemenangan nih.



PU dapat voucher diskaun RM10 by ButikPinkku  jika membuat pembelian RM60 ke atas. Voucher nih boleh di redeem via email.
Yang second PU menang She’s No You : Giveaway. Thank to Zie cuz inform PU pasal kemenangan nih. Kalo Zie tak inform kompom PU tak tau.


Bertuah no 52 tuh. Alhamdullillah. Nak tengok apa yang bakal PU dapat?? Ce view kat bawah dengan selembab yang mungkin. Surprise la konon-kononnye kan…






































So, dah terang lagi bersuluh kat sini yang PU bakal dapat shawl + aksesori + handmade free gift daripada penganjur. Suke suke suke..bertambah lagi koleksi shawl PU.

Tahniah kepada semua pemenang. Dah lama tak menang CGL, hari nih ada rezeki PU menang lagi.

Kemenangan bulan Ogos 2011 : 8 & 9



Jom Layan Percaya Padaku | Ungu

Wah busan sungguh petang nih...hari nih PU berkampung kek tompek kojo den ni ha....Potang nih kek tompek kojo den buek Majlis Penyampaian Sumbangan untuk balu2, anak2 yatim dan anak2 kurang upaya PDRM...Majlis bermula jam 1800. So, kompom mompom pom pom PU balik malam hari nih. Terpaksa la PU meredah highway Seremban - PD sensorang. Makanya, pecutan 160km/j berada dalam genggaman stereng kereta..hahaha...

Jadi untuk melayan perasaan PU yang agak jiwang 24 karat yang memang laku kat kedai emas nih..PU upload video dan tempek lirik lagu Percaya Padaku nyanyian Ungu. Perghhhh...Lagu nih memang feberet PU...kalo kuar radio kompom, volume akan PU kuatkan sampai 30. Pedulik hape speaker radio kereta rosak atau mata-mata yang pandang kerek kat PU kan???Telinga PU, suke hati PU la nak dengar kuat-kuat sampai telinga pekak..hehehe...Jom kita layan Percaya Padaku..terbaekkkk!!!


aku tak tahu apa yang ku rasakan
dalam hatiku saat pertama kali
lihat dirimu, melihatmu
seluruh tubuhku terpaku dan membisu
detak jantungku berdebar tak menentu
sepertinya aku tak ingin berlalu


berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku
ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku
saat ku tahu kau akan pergi jauh
izinkan aku tuk selalu menantimu
untuk katakan ku ingin dirimu (ingin dirimu)
agar kau tahu betapa ku terlalu
mencintaimu aku akan menunggu
hingga dirimu kembali untukku


tolonglah aku bagaimana diriku
ungkapkan itu rasa yang membelenggu
dalam hatiku ku cinta padamu


berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku

Pergi China/Australia jez RM249??? | Murah wei....

Ha....korang ada yang berangan nak pergi China atau Australia???Nih tadi PU bukak web AirAsia tengah offer nih wei..Mai beli mai beli...3,10..3,10..hahaha...Biar betul RM249.00???PU macam tak percaya jer...Dah la sekarang nih memang PU sedang mencongak-congak nak terbang ke China....Seronok bila tengok officemate PU cerita pasal dia dengan wife melancong ke China...Korang boleh baca entry dia kat SINI.


Memang seronok wei bila tengok gambar-gambar yang officemate PU snap...Rasa macam PU ada sekali dalam gambar-gambar tuh..hahaha.....Pastu, dengar pulak briefing drp dia pasal China lagi lak melonjak-lonjak hati PU nak pergi. Incik hubby pun dah bagi green light..Kebarangkalian untuk dia ikut 0.00000001 jer...Abang askar payah sikit nak pergi melancong nih..Ada certain law yang diorang kena follow...

Korang nak join tak jenjalan ke China..Jom la...hehehehe...

Majalah NUR keluaran September 2011

Korang dah dapatkan majalah NUR keluaran September 2011? PU memang setiap bulan beli NUR. Sebab apa nak tau? Sebab informasi yang ada dalam majalah NUR memang berguna. Macam-macam ada...Ada ruangan Gaya, Cantik & Sihat, Kerjaya & Bisnes, Mom's Corner, Citra Muslimah dan Airtangan & Idea Deko.

Apa yang menarik dengan NUR keluaran September 2011 nih???
Apa kata korang tengok dulu cover majalah NUR nih...


Dah tengok puas-puas???Cuba korang tengok kat bahagian atas sebelah kanan majalah nih....Kalau tak namapk meh sini PU bagitau korang....Jez jawab dua soalan muadah pembaca berpeluang menang tudung percuma...Kan ada tertera ayat nih--> menangi 65 Helai Tudung Percuma...Ha....oleh kerana daku ini sekarang nih memang giler sesangat nak join contest apa lagi, peluang ke'gold'an macam nih takkan dilepaskan...Harus ku cekup cecepat..hahaha...

Pastu sesapa kat luar sana yang guna produk Syahirah Iffah tuh kompom nak torai join contest yang dianjurkan untuk memenangi hamper produk Iffah kan??Ha apa lagi...Ada 50 hamper iffah berjumlah RM5,000 untuk dimenangi. Mana la tau kan korang salah seorang pemenang bertuah yang terpilih kan. PU takmo join contest nih..Daku nak join yang contest yang tadi tuh...hehehe

Korang-korang yang giler join contest tuh apa lagi???Takkan duk ontok-ontok aje tak pergi beli majalah NUR...Jom la... Grab one for urself....Lagipun tak rugi la kalau korang beli NUR nih pun...

Semalam berbuka makan Fried Rice with Chicken Chop.....Serius sedap | First time makan

Entry sebelum nih merangkap semalam punya entry PU bagitau korang PU nak beli baju raya anak-anak PU kan. So, semalam incik hubby suruh PU ajak my aunt + my cousin sekali. Incik hubby berhajat nak belanja adik sepupu PU tuh. Sian anak yatim...So, incik hubby kira bersedekah la kan bila dah dapat bonus tuh. So, kitorang pergi Giant ajela..Malas nak singgah sahur kat tempat lain.

Shopping punya shopping tak perasan nak dekat waktu berbuka. Tengok jam dah pukul 7.16 petang. Hape lagi dengan segala kuasa veto yang ada kat tangan incik hubby sesuke hati dia drive lelaju nak sampai ke destinasi untuk berbuka iaituuu....................Sate Kajang Hj Samuri. Ala, dokek yo. Dokek Batu 4 Port Dickson. Incik hubby order sate ayam 50 cucuk. Memang dia nak sangat makan sate. PU takmo walaupun hakikatnya PU de gak tumpang dua kaki. Benda sedap takkan nak tengok aje kan. Mana boleh...

PU punya menu berbuka Fried Rice with Chicken Chop. Makngah PU order Mee Kari (Special)....Kira puas hati PU order dua makanan nih..Memang berbaloi-baloi....Sedap wei..First time makan makanan macam nih sedap pulak...ngeeeeee:D tapi sorry la korang PU terlupa nak snap gambar-gambar makanan yang kitorang order. Dah makan separuh baru teringat nak sanp gambar...huhuhu...Tu tandanya memang kebulur giler sampaikan nak snap gambar pun tak dan. Sebelum berbuka bukan main lagi berangan nak snap gambar nak upload kat blog...Tapi haram takde....Lain kali la yer PU snap gambar Fried Rice tuh...InsyaALLAH de masa of cos kaki PU nih akan sampai kat tempat yang di waktu yang lain hari yang lain...(^-^)

Lepas dah berbuka cecepat la balik kan takkan nak makan berjam-jam kat kedai makan pulak. Takkan tak reti-reti nak balik rumah....hehehe....

Menang "Warkah Untuk BabyIbu"

Alhamdullillah rezeki PU di pagi Selasa setelah sekian lama tak menang GA...yeke??Lama sangat ke? Lama la gak kan sebab beberapa hari tak menang GA..huhuhu...


Nampak tak nama PU yang di highlightkan tuh....Rezeki di hari ke 16 puasa.

Kemenangan di bulan Ogos 2011 : 7

Orang dah beli baju raya...Aku hape pun tak beli lagi...

Salam peeps!!!


Selama dua hari PU menyepikan diri dari blog ku ini hari nih dengan rasa kemalasan menguasai diri kuasa empat puluh empat PU update entry...Tadi check kat nuff graf blog PU..sob..sob..sob..agak menyedihkan sebab jatuh merundum untuk hari Sabtu dan Ahad. Padan muka PU kan kan kan...

Macam semua sedia maklum la kan, hari nih bonus untuk penjawat awam dah masuk..Ha.apa lagi shopping la kan..Takpun setelkan hutang apa yang patut...

PU ngan incik hubby baru hari nih terhegeh-hegeh nak shopping baju raya anak-anak. Orang lain dah siap 50% persiapan raya, PU satu hape pun tak buat lagi...huhuhu...Bagus tak PU??Kepala brain nih dah plan nak buat open house tapi open house kalau satu benda pun tak buat. Rumah pun PU tak siap kemas lagi. Macam tak excited jer PU nih nak celebrate raya....No..no..no..bukan tak excited tapi ntah la nape ngan PU nih...Tak suka buat persiapan awal-awal..Tak reti la...PU memang akan buat last minit. Masa tuh memang tak cukup kaki dan tangan buat itu buat ini...Haaa....

Hari nih akan kelam kabut la PU mencari baju raya anak-anak warna ungu. Incik hubbyku yang pilih tema raya tahun nih. Tahun lepas pun dia jugak..Tahun depan pun dia jugak..hahaha....Ikutkan PU senang jer..PINK kaler la..hape lagikan..Dah memang warna tuh yang akan kuar dari mulut PU nih...Nama pun PinkUmmi...Tak tahu2 lagi ker...

Kompom2 la baju raya PU nanti kena vogue...yeker??Tak kuasa haku...Okey la...PU ada kojo..Nak print out slip gaji..muahahaha....

RedMattopStyle 1st Giveaway & Giveaway from Adyshariz l Hadiah dah sampai

Salam peeps!!!

Sepatutnya PU update semalam tapi terlupa lak....this week PU terima dua hadiah kemenangan CGL iaitu hair clips dan mech.pencil & keychain angry bird. So excited tau dapat hadiah-hadiah nih....

Thanks kepada penganjur for the sweet n cute gifts. Suke sesangat :)

 RedMattopStyle 1st Giveaway - Hair Clips

Giveaway from Adyshariz - Mech. Pencil & Keychain Angry Bird

The 1st Kad Raya l from VVIP's blogger

The 1st Kad Raya i received from VVIP's blogger.......



Ce teka siapa???


Kad kahwin Norman Hakim & Memey Suhaiza I Eksklusif sesangat

Salam peeps!!!

Semua sedia maklum Norman Hakim akan menamatkan zaman dudanya dengan memey Suhaiza pada 24 September nih...wahhh...tak lama lagi dah...Menghitung hari diorang kan. Diorang pun sekarang nih tengah sibuk  mengedarkan kad undangan perkahwinan yang superb eksklusif tuh. Ce korang tengok kad kahwin diorang nih..Nice kan??


Punya la eksklusif kad nih. Dulu nak gak PU berangan nak buat kad kahwin macam nih tapi apa kan daya bajet tak cukup...huhu....Lagipun PU duk pikir la kan kalo buat kad kahwin cantik-cantik pun tak guna gak penyudahnya dalam TONG SAMPAH tompek kad kahwin tuh..Betul tak??Popular sangat la PU nih orang nak keep wedding card PU dengan incik hubby...

Tahniah untuk Norman dan Memey...All da best ya!!

Wordless Wednesday #4 - Bubur Lambuk

Sedap hingga menjilat jari kaki tangan...wallaaaaa!!!!!

Happy birthday to my beloved friend Nor Maria!!!

Hari nih merupakan hari ke 10 kita berpuasa dan hari nih merupakan hari yang paling istimewa buat bestfriend PU, Maria cuz hari nih hari jadinya yang ke tutttt..Yang penting kami sebaya yer cume PU tua bulan daripada dia. Dah bertambah setahun umur Maria. 

Nak cerita pasal Maria nih banyak sangat. 44 hari 44 malam tak habis kalau nak cerita. Kompom korang ngantuk..hehehe..Tapi PU cerita serba ringkas pasal birthday hot mama nih k..

Nama Nor Maria binti Najib..bukan Maria Elena, Maria Mercedes ataupun Black Maria yer..Highlight her name pliz...NOR MARIA..Isteri kepada seorang incik polis dan mama kepada sepasang anak. PU dah berkawan dengan Maria nih hampir 9 tahun. Sikap kitorang memang sama, giler2 punyer orang. Kitorang ada tagline sendirik tau. Nak tau apa tagline kitorang??Tapi agak merusakkan bahasa sikit la yer..Tagline kitorang yang nih ----> "SeHead SeHeart"....Ada sebab kitorang buat tagline nih. Nak cerita 5 hari tak habis...muahaha...

Banyak faktor maktor kitorang boleh jadi rapat. Ala...kira kitorang rapat sebab ada chemistry. Tapi Maria nih agak kecik sikit daripada PU. Dari zaman bujang sampai dah kahwin nih memang maintain la berat badan die tuh. Tak pernah naik. Macam mana nak naik kalo lepas makan terus tutttttttttttttttttttttttt...Memang PU dah masak sangat dengan minah berpunggung itik nih...hahaha..Jangan marah yer yang. Daku memang begitu kan kan kan....

Tak sangka sekejap masa berlalu. pejam celik pejam celik dah hampir 9 tahun kitorang bersahabat. Macam-macam kisah suka dan duka yang kitorang lalui. Banyak sangat kenangan pahit dan manis... Memang tak boleh lupa punyer la.

Ucapan untuk ngko Yang sempena birthday ngko yang ke tutttt............

I’m wishing you another yearOf laughter, joy and fun,Surprises, love and happiness,And when your birthday’s done,I hope you feel deep in your heart,As your birthdays come and go,How very much you mean to me,More than you can know.


Gambar kat atas nih kenangan Konvo kat UiTM Shah Alam. Bila konvo PU lupe pulak...Yang PU ingat kitorang Batch Mei 2002 Diploma in Banking, UiTM Lendu Melaka. Muka masing-masing suci murni jer..Muka budak-budak yang tak berapa budak. Zaman anak dara kitorang. Masa nih umur kitorang 21 tahun...Ye ker 21??Jap..jap..jap nak pikir balik...Ye kot 21 takpun 22...hehehehe..umur pun leh lupa PU nih...Hape pun tak boleh..(-_-)..

Semoga ALLAH memberkati dan memberi rahmat ke atas kami dan PU doakan hubungan yang terjalin ini akan berkekalan sampai bila-bila. Aminn....

Terima Kasih Nuffnang I Sayang Nuffnang ketat-ketat

Salam peeps!!!

Hari nih PU mulakan hari dengan senyuman yang melebor sampai ke telinga. Kegumbiraan berganda-ganda yiiihaaaaaa.....Sebelum nih PU duk sibuk-sibuk bising + sedih sebab status keahlian nuff PU bertukar jadi 'Ordinary' kan.....Masa tuh sentap abis jiwa raga berbakul-bakul PU rasa. Menangis air mata darah pun tak guna kan. Benda dah jadi. Masa tuh, baru la teringat nak nyanyi lagu Datuk Siti yang jiwang2 dan sedih macam orang baru putus cinta. Sedih tuh status kesayanganku bertukar dari Gliterrati ke Ordinary. Kekecewaan PU pasal nih korang leh baca kat SINI. Dah dua hari PU torai send ticket tapi tak boleh. balik-balik keluar Jawapan FreeCap tidak tepat. Aduhhhh!!! Hancur luluh hati PU nih..Rasa macam give up pulak. 

Tapi, Pu nekad nak bukak nuffnang dan try lagi sampai berjaya ke menara gading. Alhamdullillah, bila PU bukak akaun nuff PU, ada bintang berkelip-kelip kat situ. Satus PU dah kembali ke Gliterrati la...Bersinar-sinar bijik mata PU nih. Terharunya sebab Nuffnang dah kembali kan status kesayangan PU tuh. Nih yang semangat balik nak post enrty beriban-riban dalam sehari. Boleh ker???

Terima kasih Nuffnang kerana mengembalikan semula status daku itu. Sungguh daku terharu. Melompat-lompat kegumbiraan persis munyit dapat bunga..(^-^)..Nih yang buat bertambah sayang daku kat Nuffnang. Sayang Nuffnang ketat-ketat.

klik untuk tumbesaran yang sihat dan kuat

PU dah tak sedih-sedih lagi dan tak perlu risau kerana diriku begitu berharga..hahaha..Thanks Nuffnang for this special gift....


Rezeki 10 Ogos 2011

Alhamdullillah....Rezeki puasa hari ke-10..PU menang GA Langkawi yang dianjurkan oleh Syariza. Dan tak sangka lak PU dapat hadiah utama. Rezeki..rezeki...


Tahniah kepada semua pemenang.
Untuk keputusan penuh klik SINI
Kemenangan bulan Ogos 2011 : 6



Senarai Kemenangan CGL 2011 sehingga 10 Ogos 2011

PU nak list downkan kemenangan PU join CGL setakat nih. Bukan nak tunjuk2 kat korang tau. Nih sebagai simpanan PU jer. Senang nak review hadiah ape lagi PU tak dapat.

Irma di London cabutan Bertuah (1) - Keychain pengetip Kuku London
I Love My..................Contest! - Alatulis
Sweetm@nis Cr@ft : Giveaway Contest - Casinh Hp
IIssshhhkkk...!! Aku Nak Header Baru - Header & Banner (CGL Blog)
Peraduan Gores dan Menang Blog Misa Sakura - small FM
Brooch Felt Handmade by Pupel Liyana - Brooch Felt
Aien 1st GA Contest - Coin Purse LV
Segmen 6 Pasal Korang & Kapel - Award & List dlm bloglist
May Giveaway - Baucer RM10
Fabulouz's Shawl 1st Anniversary GA - Shawl
Giveaway : Siapa Nak Ole-Ole dari Sabah & Labuan - Kerongsang
Cute Baby With Tight Contest at Gerobok Kecil Ku - Baju Baby
GA Ulang Tahun Pertama QueenPink - FM
GA Saya Suka Kuih-Muih - Belum terima
Yanasensei's Giveaway - Aksesori (Rantai + Cincin)
N.A.N.A Giveaway - FM Sabah
QueenPink Nak Bagi Hadiah Lagi - FM
Luna Merza First Cute Giveaway - Belum terima
Giveaway Edy : Jangan Main-Main - Brain Puzzle
Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya kerana............. - Tuala
SHERA 1st GA - Topup RM5
GA 200th Entryby Tukang Cerita - Patung Kura-Kura
Sidratul Muntaha Besday GA 2011 - Keychain Angry Bird
AuraTudung Giveaway Time - Shawl + Ray Ban
1st GA by Cempaka Kuning - Belum terima
Jom Teka bersama DiariUmmi - Topup RM5
Jom Join Teka-teki SyawalSimpsons n Menang - Barang Perhiasan Melaka
Giveaway from Adyshariz - Belum terima
Angry Bird T-Shirts for Lucky Follower - Belum terima
Giveaway 1k - Make Over Blog, Kaloo Lily Perfume, 2 Dress, DVD+R, Keychain
Langkawi Giveaway - Belum terima
1st Giveaway MohdKhairi.com - Belum terima
GA - Setulus Ingatan - Belum terima
Giveaway : Strawberry Giveaway by Das - Belum terima
MFS Giveaways - Shawl + Inner + Aksesori (Brooch + Klip)
RedMattopStyle 1st GA - Hair Clip
Vote for Hannah " Lucky Draw " - Hp Case + Keychain
Simple GA Kakyong.com - Belum terima
Giveaway 4by4 Shikin Sayang - Belum terima
July Giveaway : Kau Sahabat Kau Teman by Hana, Syafa & Kak Yana - Topup RM5

Paksa anak 7 tahun suntik dadah I Bapa Keparat

Kepada bapa keparat,

Memang ini la gelaran yang sesuai untuk kamu sebab kamu telah menghandurkan masa depan anak kamu. Masih jauh lagi perjalanan anak sulung kamu tapi apa kamu dah buat? Kamu suruh dia berikan suntikan dadah kat badan kamu. Kalau anak kamu gagal buat macam yang kamu suruh, kamu akan maki hamun dia. teruk bebenor perangai kamu nih. Haiwan pun tahu sayangkan anak.

Kamu sebagai bapa sepatutnya berikan didikan yang sempurna kepada anak-anak kamu bukan mengajar anak-anak buat benda yang tak elok. Nampak sangat la kamu ni pendek akal> Ermmm.pendek akal tuh tak sesuai la...Ha...yang sesuai kot untuk kamu wahai bapa keparat. Nampak sangat kamu nih tak berotak. Kenapa la kamu tak mati saja kan? Kalau hidup menyusahkan anak bini apa kejadahnya.

Wahai bapa keparat,
 
Apa sedap sangat dadah tuh? Setakat mengkhayalkan dan memudaratkan apa kejadah tuh semua. Tak mendatangkan kebaikan pun. lebih banyak buruknya. Yelah kan orang takde otak macam kamu mana boleh berfikir secara waras kan. Sebab tuh kamu suka-suka hati buat anak kamu macam tuh. Kamu tak kesian ke kat anak kamu tuh? Zuriat kamu sendiri.. baru nak belajar tentang kehidupan sebenar. Tapi kamu dah musnahkan masa depan anak kamu macam tuh saja. Manusia jenis apa kamu nih bapa keparat. Semoga ALLAH membuka pintu taubat untuk kamu. Berubah la.

Kalau tak nak berubah, lantak ko la ai..Malas aku nak bebel. Macam la ko baca surat aku nih kan..hahaha..
Apa-apa pun haku memang marah sama kamu bapa keparat!!

Sekian.

Yang Benar,
PinkUmmi

Glitterati bertukar jadi biasa??Oh, TidaKKKKKKKKKKKKKKKKK

Waaa...........dua hari tak berblogging takkan status Glitterati PU dah diturunkan takhta ke biasa..Takmo!takmo! Dengan rasa sedih dann kuciwanya PU cecepat hantar ticket ke nuffnang tanya kenapa dan apa kesilapan yang PU dah buat...yelah kan kekadang kita buat something tanpa kita sedari yang kita buat tuh salah. Tak kisah la kan tapi PU nak tahu gak apa yang PU dah buat sampai status daku telah bertukar..Rasa nak menangis 44 hari 44 malam sambil muka duk sorok bawah bantal busuk sambil berlagu-lagu Beribu Sesalan lagu Ning, Jaclyn & Shila tuh...

Sungguh2 PU tak boleh terima hakikat nih. dah la banyak kali hantar ticket tapi tak berjaya cuz balik-balik keluar jawapan Freecap tak sama. Aishhh!!!Mula la bengang menguasai diri PU nih. Akan PU hantar sampai melet0p PC nih. Ahhhhhhhh..tak kira..PU nak status PU tuh gak....

Sakit hati betul tengok kat bawah nih kan..Sabar..sabar...sabar...Nasib baik bulan puasa nih...Tarik nafas pepanjang..hmbus perlahan-lahan yer PU...Jangan marah-marah kek gini dong!!
PU bukannya marah geram sikit jugak adik....


Sob..sob..sob..sedihkan....Apakah????Ermmmmmm.............

Dua kemenangan pada 08.08.11

Salam peeps!!!
Hopefully semua sihat....
Hari nih PU masuk ofis lewat sikit cuz PU gi klinik kesihatan tadi. Ada urusan. Apa urusan tuh nanti PU kasi tau kat entry kemudian nih yer.
As usual la kan datang jer ofis PU terus check gmail dan dashboard. Alhamdullillah PU terima dua berita gumbira. Thnaks to IntaNBerliaN cuz inform PU kemenangan GA - Setulus Ingatan yang dianjurkan oleh Keyphochee...


Untuk keputusan penuh, klik SINI

Pastu, PU ada join GA 4By4 Shikin Sayang. Alhamdullillah sis Shikin bermurah hati nak bagi hadiah kepada semua yang join GA yang dianjurkan sempena birthday husbandnya yang ke 44...Besh besh...


Weeeeee...suke3...Kira menang la kan..kan..kan...

Kemenangan di bulan Ogos 2011 : 4 & 5

Ally Iskandar pulak putus tunang.......Sekarang nih musim orang putus tunang ker?

Kecoh kat sana sini pasal pertunangan Khairul fahmi dan blogger jejariruncing yang putus di tengah jalan..Bukan kat tengah-tengah jalan diorang putus yer...tup tup tup sekarang nih kecoh Ally Iskandar putus tunang dengan Nur Aishah Naib Juara Gadis Melayu musim pertama. Alaaa...saing-saing Aida Gadis Melayu tuh...

PU ada gak dengar tapi tak tau sejauh mana kebenaran yang diorang putus tunang. Tapi setelah diakui sendiri oleh Ally Iskandar, maka, sah dan sahih la diorang dah putus tunang dan diperkuatkan lagi dengan status Facebook Nur Aishah "I'm Officially Single". Diorang putus bukan disebabkan orang ketiga yang tapi sebab kesibukkan masing-masing mengurus kerjaya. Apa punca diorang putus hanya diorang sahaja yang tahu. Namun Ally Iskandar menyatakan mereka berpisah secara baik. Walaupun dah putus tunang still berkawan baik. Bagus la kan macam tuh takmo gaduh2...Mak tak ajar macam tuh kan kan


Mungkin jodoh diorang setakat nih saja kan. Ada hikmah setiap apa yang berlaku. Hanya ALLAH yang tahu perjalanan hidup hambaNya. Sebagai hambaNya, kita kena terima dengan hati terbuka.

pssstttttt Agak musykil la dengan Nur Aishah nih. Masa Gadis Melayu dulu cakap ikhlas bertudung sekarang nih pe kes bukak tudung. Apakah??Opss.....shhhhhhhhhhhh

Segmen cx's : geng UiTM by campus

Kali nih  PU join segmen yang memang PU cari-cari selama nih. Nak menjejak kawan-kawan masa kat UiTM dulu tapi tak tahu cara macam mana. Nasib baik terjumpa blog cx nih. Memang bagus cx buat segmen nih..

klik banner kat atas nih kalo nak join segmen nih.........untuk students UiTM @ ex-UiTM jer ye..

PU join as a ex-UiTM yer

Campus - UiTM Lendu, Melaka
Course - Diploma in Banking
Part - Pat pat siku lipat..hahaha...Part 1 - Part 6 la..(Student Batch' 02)
Nak tag kawan tapi tak tahu diorang ex student mane..

Tarikh Tutup : 20 Ogos 2011

Menu dinner semalam : Ayam Masak Halia Lada Hitam

Bajet semalam dan nak masak untuk berbuka puasa tapi apa kan daya. PU berbuka dengan kuih Tepung Pelita 1st time PU makan tau dan air soya. PU memang dah congak-congak dalam kepala brain nih nak masak apa. Sekali si kecik Auni buat perangai pulak. Menangis dari atas highway PD sampai kat Sendayan. kalo menangis tak menjerit takkpe nih siap vibrato sekali tau. Suara Kieran, Suraya dan Ikhwan tenggelam timbul dek penangan suara Auni. Makanya, berbuka puasa la PU seringkas yang mungkin.

Bila Auni dah tidur, PU mulakan operasi memasak. PU masak Ayam Masak Halia Lada Hitam...Perghhh...PU tak pernah masak makan lauk nih tapi memang selalu dengar la resipi nih. memang tak asing sangat kat telinga PU yang tak capang macam Nabil tuh...hahaha...Untuk pertama kalinya PU nak masak resipi nih. PU ada pembantu kat dapur lagik. Sape lagi kalo bukan anak begau ku itu, si Aina. Pu nak masak dia pun sibuk nak masak...Selagi tak layan karenah dia, selagi tuh la dia merengek kuat sambil tepuk-tepuk kaki panggil "Ma..." Alahai anak, anak. 

PU amik masa tak lama nak masak. Cuma penyediaan bahan-bahan jer yang makan masa. Nak tunggu ayam yang keras berdengkang tuh lembut rendam dalam air la jawabnya apa lagi kan.... Bila ayam dah lembut baru PU mulakan operasi memotong ayam jadi kecik-kecik. dah siap semua bahan-bahan yang diperlukan, PU lebur je semua bahan-bahan tuh kecuali ayam PU masuk kemudian. Lebih kurang 10 minit kira cincai la kan, dah pun siap masakan PU tuh....

So, meh sini rapat-rapat tengok hasilnya. Tak sangka sedap jugak PU masak kan..hahaha...angkat bakul sendiri..Sape lagi nak puji kalo bukan diri sendiri..
Sila skroll bawah laju-laju
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Tadaa!!!!!!!!!!!!!!!




Ayam Masak Halia Lada Hitam hasil air tangan PU. Sedap gak erk sekali sekala makan ayam masak halia nih. Yelah PU nih kan jakun tak pernah makan lauk macam nih..Nih baru terhegeh-hegeh nak buat di kala incik hubby takde kat rumah..hehehehe...

Alhamdullillah percubaan pertama yang berjaya. memang sedap hingga menjilat jari....hahahaha