Hadiah drp Kak Mas dah diterima

Alhamdullillah....Hadiah drp Kak Mas dah selamat sampai kat tangan PU semalam...PU memang nak post entry pasal nih semalam tapi tak berkesempatan...Pic yang PU snap guna kamera pun tak boleh upload dlm lappy nih..Yelah nih lappy member PU, so, PU tak berani sangat nak upload minatang2 yang tak berkaitan..Kang hado yang rusak lappy member PU nih....

Before dis PU ada citer pasal tunggu hadiah drp penganjur Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana.....Penganjur bermurah hati bagi semua yang join contest saguhati...So, PU one of da contestants la kan..
PU dapat sapu tangan warna kuning tulisan cekelat...So nice..Thanx a lot Kak Mas...Kak Mas pun de selitkan pemplate pasal Premium Beutiful...PU baca jer tak beli pun cuz PU pun guna PB gak..sebelum Aina wujud lagi PU dah guna...Dan kesannya memang terbaekkkk dr ladang uols....Sorry xde pic nak attach..Pic xleh upload..tunggu entry yang lain na...

Kepada pemenang2 cabutan bertuah dan kuiz yang PU anjurkan tuh harap sabar menanti hadiah2 uols yer...PU sedang kebusyan sekarang nih...Memang takde masa nak gi ngepos..Maklum saja la kan PU baru stat keje nih lepas berehat2 90 hari kat umah...So, PU still berutang hadiah dengan pemenang2. Uols jangan riso yer PU akan usahakan hantar hadiah uols before Raya..Umanggg ai lame giler..muahaha..hado haku ,esah??Janji haku anta..

Pengakuan berani mati isteri yang curang

Salam peeps!!!


Uols nampak tajuk kat atas tuh...Nih PU nak ceghite kisah pengakuan berani mati seorang isteri yang curang dengan suami dia...Mesti uols nak tahu sape gerangan isteri yang berdosa tuh kan???


Sape lagi kalo bukan PU sendiri...PU buat entry nih khas untuk incik hubby setelah PU fikir berkali-kali. PU nak berterus-terang dah tak sanggup nak menipu incik hubby lagi...


PU betul2 nak mintak maaf kat incik hubby nih. PU dah buat dosa besar...PU dah duakan incik hubby sejak tahun lepas tanpa pengetahuan dia...Rasa bersalah sesangat...Mesti uols mencik dengan PU kan sebab  menduakan hubby PU...


Uols rasa salah ke apa yang PU buat nih??? PU rasa tak salah...Lagipun incik hubby terlalu sibuk dengan kerja sampaikan masa untuk PU dan anak-anak semakin berkurangan. Kalo orang lain sibuk plan pergi makan angin sana sini, PU? Takde uols....Seyes PU cakap...Sebab tuh PU beralih arah sayang tuh...Sejak PU kenal si dia, hidup PU banyak berubah...Dia banyak mengajar PU tentang persahabatan, kasih sayang dan yang paling penting dia buat hidup PU sentiasa happy....


PU harap sesangat kalo incik hubby bace entry nih dia sudi maafkan PU kerana dah berlaku curang dengan dia. Hopefully dia tak salahkan PU sebab semua nih berlaku. Bukan niat di hati nak hancurkan hati incik hubby tapi PU terpaksa..PU sunyi sebab dia jarang ada kat rumah...


Si dia memang tahu PU dah bersuami dan ada dua anak. Dia langsung tak kisah. Dia tetap setia dengan PU..Selalu bagi PU semangat untuk teruskan hidup nih...Mesti sentiasa happy..


Uols rasa macam mana??Patut ke PU tinggalkan si dia untuk menyelamatkan hubungan PU dan incik hubby??
Walau apa pun pendapat uols PU tetap dengan keputusan PU..PU takkan tinggalkan dia. Apa nak jadi, jadilah.....


Yelah cuba uols fikir takkan PU nak tinggalkan blogging lak....Aishhhhhhh...mana boleh..Ni lah pengarang jantung PU tau selain drp incik hubby...Blogging oh blogging my 2nd hubby...muahaha...
Wei..takkan PU nak curang dengan incik hubby lak...Nak mampuih!!!

Dah kurja incik hubby ku as a army of cos la PU terlebih paham tugas dan kurja dia macam mana. Kalo tak paham dan tak tahan jangan berkahwin dengan golongan2 tentera nih...Parah uols asyik kena tinggal jerk..Tak caye??Ce tanya isteri2 tentera kat luar tuh....Betul ke tak pe PU cakap nih...


PU sayang dengan family takkan sekali-kali PU buat perkara macam tuh.Semoga ALLAH tetapkan iman PU dan kekalkan kasih sayang dan cinta PU kpd incik hubby dan anak2...Amin...

Day 7 : Tiga Perangai Baek Anda

Salam peeps!!!

Cabaran hari nih ialah tiga perangai baek PU...Ermm...ekceli perangai kita nih orang lain yang boleh nampak...Kalo kita sendirik yang nampak kang orang cakap angkat bakul sendirik lak...Tapi PU try describe la yer perangai baek PU....

3 Perangai Baek PU

  1. Murah hati
  2. Happy Go Lucky
  3. Peramah
Dah cukup la tuh.....PU malas nak taip pepanjang entry nih pasal PU sibuk skang nih..Banyak sangat kerja2 yang tertangguh...Kena sipakan sebelum due date...Masak PU macam nih...

psssttt Nak tau apa kerja PU tuh???Join CGL la...muahaha

Wordless Wednesday

Review Filem Sekali Lagi


Hai peeps!!!

Jom kita layan trailer filem lakonan pertama gandingan Lisa Surihani & Shaheizy Sam yang bakal berada di pawagam 30 Jun 2011 nanti.



SINOPSIS


Selama ini, ARMAN percaya bahawa dirinya merupakan seorang pengidap autisme. Namun realiti sebenarnya bakal berubah dalam sekelip mata, ketika dirinya semakin menghampiri hari perkahwinannya. Untuk sebab yang tidak diketahuinya, Arman mendapat mimpi yang menyuruhnya agar tidak meneruskan perkahwinan dengan FARINA. Hubungan Arman dan Farina juga semakin bermasalah. Malah, dalam satu salah faham, Farina telah bergaduh dengan Arman dan meninggalkannya seorang diri di tepi jalan. Dalam perjalanan pulang itu, Arman hampir menjadi mangsa ragut samseng.
Mujurlah, AMY, seorang kanak-kanak kecil yang berada di situ, memekik dengan kuat, dan sekaligus memaksa menyelamatkan Arman. Sungguhpun Amy hanya berusia 5 tahun, Arman dapati kanak-kanak itu amat pintar dan berdikari sekali, malah lebih pintar dan berdikari berbanding dirinya sendiri. Persahabatan terbentuk di antara mereka, dan Arman banyak berkongsi masalah dan pengalaman dengan Amy. Berdasarkan pengalaman hidupnya sendiri, Amy memberikan banyak idea dan nasihat kepada Arman. Apabila Arman menyatakan rasa ragu-ragunya untuk meneruskan perkahwinan, Amy mencadangkan kepada Arman agar bertanya beberapa siri soalan kepada Farina dan juga ahli keluarganya.
Secara beransur-ansur, Farina dan ibu Arman mula merasai perubahan Arman. Dalam masa yang sama, ibu Amy sendiri, iaitu SHIELA, turut merasai perubahan yang berlaku pada Amy. Amy nampak lebih ceria berbanding dahulu. Shiela merasakan dirinya terhutang budi pada HARIS, si duda baik hati, yang sanggup menjaga Amy ketika Shiela pergi bekerja sebagai kerani pada waktu siangnya. Sebagai balasannya, Shiela akan membantu Haris membasuh pinggan mangkuk di warungnya selepas waktu kerjanya itu. Selama ini, Haris sememangnya jatuh hati pada Shiela, tetapi Shiela cuba berdalih kerana dia sendiri sedang terkurung dalam sejarah hitam yang tidak diketahui sesiapa, termasuk Haris. Ibu bapa Haris di kampung sudah bertemu calon isteri yang sesuai untuk Haris. Apabila wanita itu bertindak datang berjumpa Haris di Kuala Lumpur, Shiela tahu bahawa sudah tiba masanya untuk dia membuat keputusan. Amy amat sukakan Haris dan mahu Shiela bersetuju sahaja dengan perkahwinan itu. Demi anaknya itu, Shiela akhirnya bersetuju menerima lamaran Haris. Segalanya sepatutnya menggembirakan, namun, dalam sekelip mata, hidup Shiela juga bagaikan berubah, apabila dia bertemu Amy bersama Arman.

Tak sabar nak tengok filem lakonan Lisa Surihani & Shaheizy Sam. Tak lupa adik yang comei si cilik Mia Sara Nasuha...Agak-agak filem lakonan Shaheizy Sam nih akan b00m kebab00m macam filem lakonan dia sebelum nih Adnan Sempit & Ngangkung tak? Apakah??
Tunggu dan lihat aje la okey...

Nak tahu apa itu churp churp? Klik SINI

Day 6 : Tiga Perangai Burok Anda

Salam peeps!!!

Setelah 6 hari tak berkumandang kat udara..PU dah kembali semula..Kali nih PU nak settle kan entry2 yang tertangguh terutama sekali cabaran 30 hari tuh....

Ok PU nak update cabaran hari ke-6 lak...Tiga perangai burok PU..Huh nih yang malas nak pecah lobang pasal sikap burok PU nih...tapi xpe wa gentle beb..muahaha..

Nak tahu tiga sikap burok PU...Uols bace ar sendirik erk..

  1. PU seorang yang amat degil....Incik hubby ku bilang PU nih degil...
  2. Dr dulu sampai la anak dah dua PU nih tak reti cakap perlahan2 @ berbisik2 kalo de something secret nak cakap..Kompom suara ku bergema satu dunia...orang cakap tekak besor..PU rase dah cakap slow yg mungkin tp orang tetap cakap PU cakap kuat..ala nama pun mewarisi sikap ayah PU...mana tak tumpahnya kuah kalo tak kat mee...ngeeeeeeeeeeeeeeee :D
  3. PU kuat membebel...muahaha..tak caye tanya incik hubby ku..kompom die angguk2..

Oh Tidakkkkkkkkkkk

Wei...uols..
Mati katak la PU macam nih!!!
Banyak giler CGL baru nih..Mana satu nak kejaq nih...
Ahhh..10sen 10sen macam nih...

Opss!!! Lupa nak habaq kat hangpa suma..Ari nih PU stat keje dah...wah sungguh teruja member2 ofis tengok PU pasal PU dah kurus..de gak cakap dh bertulang..kuang ajaq dorg nih huh....

Berat badan skang memang tak tahu lagi...Tunggu Khamis nih gi klinik, PU timbang berat badan...


Rezeki menang GA lagi...

Alhamdullillah..
Setelah beberapa lama menyepikan diri dr berbloggin akhirnya PU ke udara lagi..muahaha...
Ekceli sepanjang 'ketiadaan' PU nih PU de gak bukak gmail check email pe yang patut..Check punye check PU dimaklumkan oleh IntaNBerliaN,Tiefazatie,Chara & Yanasensei PU menang GA....

GA2 yang PU menang tuh ialah :

Giveaway Edy : Jangan Main-Main!
Luna Merza First Cute Giveaway
Yanasensei's Giveaway

Hadiah kemenangan GA yang tak dapat lagi :

Aien 1st Giveaway Contest
Fabulouz's Shawl 1st Anniversary Giveaway
Cute Baby With Tight Contest at Gerobok KecilKu
GA Ulangtahun Pertama QueenPink
GA Saya Suka Kuih-Muih
Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya kerana.....

Kemenangan ke-10 di bulan Jun 2011

PU kembali

Salam peeps!!

Lappy PU dah ok tapi belum sampai kat tangan PU lagi cuz member PU tertinggal kat umah die.So, dengan kemuliaan hati member PU tuh die suh pinjam lappy die dulu..Khamis nih baru PU dapat lappy PU balik...

So, kepada para penganjur CGL..i'm back!!!
Sok c0ti-c0ti Malaysia, kompom PU akan pulun habes-habesan join CGL....
Tunggu la wei PU kembali menggegarkan dunia CGL...

hahahahaha!!!!

PENGUMUMAN PENTING!!!

Salam...
PU taip lelaju nih..


PU xdpt on9 blog sampai esok cuz lappy PU berok down...skang tengah servis...Nih pun PU pinjam komputer usang adik sepupu PU...jnji lepas nak sampaikan berita nih..Sebab tuh PU lambat tau pasal kemenangan CGL & PU tak join GA yang baru2 muncul nih..


InsyaALLAH..Isnin nih PU on9 blog macam biase..Sorry kpd yang jerit2 kat shoutbox PU tp x ber'reply'..


Harap maklum...


Bye2

Resipi hari ini : Bubur Ayam Tomyam

No pic ya...PU malas nak snap pic bubur tuh..


Hari nih menu lunch PU Bubur Ayam Tomyam...
Kat mana PU dapat resipi nih...Ala sonang bai tuh...
PU google2  la...google punya google tak jumpa pun...hahaha..
Ekceli nih resipi ciptaan PU sendirik...
Otomatik kepala brain pk nak buat bubur tetiba idea nih datang...
bahan2 pun simple jer...
Takut gak nak makan bubur nih ntah hape2 rasa lak jadinyer...


1,2,3.....perghhhhhhhhhhhhh
Sedap wa cakap sama lu...Seyes...
Nak resipi???
Ce cari kat google..........
Tak payah buang masa cari memang takkan jumpanyer...
Terang-terang tadi PU cakap takde kat google....muahaha sengal la PU nih..


Mau resipi??
Tunggu episod akan datang...

Hari nih hari apa sebenarnya...Konpius da nih...

Tulun tulun..boleh tak sesiapa bagitau PU ari nih hari apa???Isnin atau Selasa??
PU dah konpius...Sejak bersalin yang 2nd nih PU mengalami kelupaan tarikh dan hari...
Sampaikan ubat pun PU lupa nak makan...adus macam mane nih.....


p/s * kemenangan entry pilihan tuh maknanye bukan rezeki pagi Isnin tapi sebenarnya pagi Selasa kan??

SEGMEN JOM BLOGWALKING RAMAI-RAMAI

klik banner untuk join

3 blog pilihan :

http://chocolatexoxos.blogspot.com
http://sparklemaneh.blogspot.com
http://wanhazel.blogspot.com

PU menang entry pilihan

Salam peeps!!!


Alhamdullillah rezeki PU hari Isnin nih...Gerobok KecilKU dah umumkan pemenang...Anak sape la yang terpilih tuh kan..Cecepat send details kat GKK tau...


Pastu Fyda umumkan ada hadiah tambahan untuk entry pilihan.

 Sape la tuh kan...Berdebar2 gak masa PU skroll entry sampai ke bawah..Sekali tengok
Yeayyy  PU menang untuk entry pilihan juri...Terima kasih pihak penganjur a.k.a Fyda cuz sudi pilih entry PU....huhu sungguh terharu...

Kemenangan ke 6 di bulan Jun

Day 5 : Status anda? Relationship anda?

Salam peeps!!


Cabaran untuk hari nih ialah pasal status & relationship...
Huh....soklan nih kekacang jer....
Nak tau apa status PU??
Of course la sudah berpunya, dimiliki dan sah menjadi surihati incik hubby ku Mohd Fadeli bin Bazit..Ummi kepada dua orang puteri-puteri yang tomei Nur Aina Zahirah dan Nur Auni Najwa...Nak tengok pic dorang ada kat sidebar tuh..Kalo x nampak kompom ar uols........................sambil mata pandang ke atas mulut herot ke kiri
Dengan bermurah hatinya PU tempek pic incik hubby dan anak-anak PU...ha tengok puas-puas sampai tersembul bijik mata uols...muahaha



Cik Ayu Buat Contest : Blog Paling Cute!!!

klik banner untuk join

PU nak join Contest yang dianjurkan Cik Ayu...

PU tag : 

Chara

Tarikh Tutup : 22 Jun 2011

Akhirnya!!!Bertukar rupa....

Salam peeps!!!


Lihat blog PU jadi cantikkan...........


Mood : Happy Mepy
ngeeeeeeeeeeee :D

Yang oh Yang!!

Gud nitez!!!


Sambil2 post entry mata PU nih duk jeling menjeling gak kat tv...Layan Roda-Roda Kuala Lumpur...Sementara incik hubby ku takdo nih boleh la tengok..kalo die hado jangan harap PU dapat tengok citer2 yang PU minat...Mampuih tak dilayannyer..Memang kalo die hado bergaduh rebut2 remote...muahaha..


Ekceli PU bukan nak citer pasal incik hubby or pasal Roda-Roda Kuala Lumpur tapi nak citer pasal chenta hati PU seorang nih. Dah lama PU jalin hubungan dengan si dia. Almost 9 years...Lame seyh...
Gara-gara terlalu bz berblogging & join CGL PU seakan-akan lupe sama chenta hati PU nih...
Last week dia mesej PU cakap pasal hal nih...Dia cakap sibuk berblogging dia pun PU lupa..wakaka


Yang,
Sesungguhnya bukan haku sengaja melupakanmu tapi memang berblogging bikin haku giler dan giler..Sebab terlalu banyak CGL yang mau dikejar & post entry kat blog haku nih..Walaupun haku jarang mesej, haku tetap mengingatimu..ceh ayat tak boleh blah


Yang,
Percaya la cakap haku one day if u also have a blog, you will be like me...crazy & crazy...
Tak percaya hang tunggu ajela yang...Nak-nak bila join CGL nih & kita menang kompom bertambah minat & excited nak tumpu 100% kat blog..Blog ibarat anak haku di alam maya, u know....


Yang,
Ko dun worry la...haku ingat ko punye..Ko la bestfriend haku dunia & akhirat..xde 2 @ 3...Mubgkin 4,5 ade kot...muahaha....InsyaALLAH ada masa kita discuss & gi c0ti sesama...Ok??


Ha...ni la deh sesi pujuk memujuk bestfriend PU, Nor Maria binti Najib. Tapi PU tak riso sangat la..Dia paham PU nih macam ne..kan yang kan....


Apa-apa pun tagline we ols nih tetap utuh sampai bila-bila ~~"SeHEAD SeHEART~~


Ok tak??


How does my up comin blog's template looks?? Ok or not?
Cittt speakin London kunun...

Ok tak template baru PU nih...Jez tinggal a few yang PU mintak tambah & ubah...Sket masa lagi ghope blog PU akan bertukar!!!!

Day 4 : Benda yang Anda Buat Bila Sorang-Sorang

Kembali bersiaran..


Persoalannye apakah yang PU buat bila sorang-sorang yer...
Hape lagi PU nak buat kalo sorang-sorang membesorkan badan ler...T to da I to da D to da O.....
Kompom nih yang akan PU buat....dah tak tau nak buat apa kan...
Duk sorang-sorang menternak taik mate jela..wakaka


Dah puas membongkang PU ngadap lappy pulak..pe lagi online blog la...FB sekali sekala je bukak kalo join contest yang melibatkan FB nih...Kalo xde jangan harap PU nak bukak FB....ntah hape benda mengarut carut2 kat FB tuh....tuh yang malas nak online FB sangat...


So, cabaran untuk hari nih PU dah jawab & uols pun dah tau apa PU buat kan???Uols ape pulak??

My Belog 1st Anniversary : Treasure Hunt Giveaway ditutup sementara waktu

Straight to da point....


My Belog 1st Anniversary : Treasure Hunt Giveaway terpaksa ditutup sementara waktu atas sebab munasabab yang tak dapat dielakkan. GA nih akan kembali ke udara pada 1 November 2011. Hadiah-hadiah dah ade kat tangan. So, kepada yang dah join thanx a lot. Kepada yang belum join tunggu 1 November nanti ok..Stay tune!!!

Kunjungan Istimewa Zuhairah Mustafa Al-Husin

Salam peeps!!!


How was ur day?? Gud or bad??
Hopefully alwayz gud la kan...Takmo bad bad...


Ari nih PU membizikan diri join CGL...wah!!!Makin banyak yang PU join makin banyak pulak yang anjurkan CGL nih..Giler babas macam nih tak terkejor PU...

Sedang bz join CGL PU tergerak hati ngecheck gmail PU. Skali tengok my fwen Zuai leave her comment kat blog PU...wah!wah! excited nak bace...cepat-cepat PU bukak entry yang PU post before dis pasal Zuai accept friend request PU...

PU bajet die dah lupa kat PU yang agak glamer nih...glamer ke?? mata ke atas tangan di bahu
Sape cakap Zuai nih sombong?? Meh sini haku nak piat telinga korang...Zuai nih still macam dolu2 lagi..Segar bugar lagi kenangan zaman sekolah dolu kat brain Zuai..Tak caye tanya Zuai..kan Zuai kan???

Dah jadi selebriti TV9 nih memang bz kekadang memang takde masa nak balas komen2 peminat dan kawan2..PU faham tuh..PU saja cakap takut Zuai lupa kat PU nih sebab PU saja nak tarik perhatian drp Zuai nak manja2 sket ngsn kawan lama...hahaha...Sila muntah kuning kalo mencik baca statement PU nih


Apa-apa pun PU doakan kejayaan Zuai dalam bidang yang diceburinya...Semoga Zuai dilimpahkan dengan rezeki yang murah...Amin...


pssstttttt PU nak mencekik..dah lapor giler cap rempah baba's nih...
Daaa

Day 3 : Benda Yang Selalu Anda Buat Sebelom Tido

Salam peeps!!!


Hari nih hari ke 3 PU sahut cabaran 30 hari nih. Topik untuk hari nih ialah apa yang selalu PU buat sebelum tido..
Ermmmm...ada 3 perkara yang PU buat sebelum tido.
  1. Of course sebelum tido PU akan bukak fridge minum air bebanyak la...PU nih cepat dahaga. Kalo tak minum puas2 kompom pagi2 bute orang sedap buat taik mata PU terjaga sebab dahaga. So, ni memang rutin WAJB PU sebelum tido.
  2. PU akan check order kat katalog Avon...Pu akan belek katalog AVON 2,3 kali samapi lunyai..huhu...yelah, orang order barang kita kena aware kan..Kang ter'miss pandang kena komplen lak..Sape yang susah, PU jugak.
  3. Perkara yang terakhir PU buat ialah tido kan Auni ku cayang. Selagi dia tak tido PU tak boleh tido. Kalo tak layan nih budak tecit kompom suara dia bergema satu taman nanti. So, kena la PU layan sampai dia tertido. Kekadang nak dekat subuh tak tido lagi. PU terbabas gak kekadang, sibuk dodoikan dia PU tertido..Ngantuk seyh..Mana tahan mata nih..
Nih la benda yang selalu PU buat.. Boleh dikatakan perkara WAJIB PU..Dah jadi rutin harian lak..wakaka....

Nak join CGL sebelom menjalankan perkara WAJIB nih...
Daaa...

Selamat Hari Bapa!!!

Salam semua....


Hari nih merupakan hari yang paling penting dan berharga untuk kaum bapa. Di kesempatan ini PU nak ucapkan Selamat Hari Bapa untuk orang yang penting dalam hidup PU iaitu incik hubby, ayah & ayah mentua PU..


Untuk incik hubby Selamat Hari Bapa. Terima Kasih kerana menjadi abi yang sempurna dan terbaik kpd anak-anak kita. Kasih sayang abg terhadap anak-anak amat ayang hargai. Terima Kasih kerana sudi menjadi bapa yang baik kepada anak-anak kita.


Untuk ayah Selamat Hari Bapa jugak. Terima Kasih atas segala kasih sayang yang ayah curahkan untuk kami adik beradik. Pengorbanan ayah takkan Kakmi lupakan sampai bila-bila. Kesusahan kita dulu banyak mengajar Kakmi supaya menjadi manusia yang tabah dan kuat mengharungi cabaran dan dugaan yang mendatang. Terima Kasih sekali lagi kerana jadi ayah kepada kami semua. Luv u ayah..


Untuk ayah mentua Selamat Hari Bapa. Terima Kasih kerana sudi terima Mimie as ur DIL. Ayah memang FIL yang sporting morting, baik dan selalu back up Mimie kalo Mimie fighting2 dengan incik hubby, Elly. Terima Kasih atas segala nasihat yang ayah berikan untuk mengekalkan keharmonian rumahtangga kami.

Sekali lagi 'SELAMAT HARI BAPA' untuk bapa2 seantero dunia...


Day 2 : Movie Yang Paling Best Pernah Anda Tonton

Salam peeps!!!


PU nyaris2 terlupa nak buat entry pasal cabaran nih...Nasib baik terhengat. Cecepat PU bukak lappy dan buat entry pasal cabaran hari ke 2 iaitu movie yang paling best pernah anda tonton...Ekceli banyak movie yang besh-besh PU pernah tonton....


Tapi bagi PU kan movie yang paling besh pernah PU tonton ialah The Chronicles of Narnia : The Lion, the Witch and the Wardrobe.


PU siap beli original CD movie nih tau, minat punye pasal. Masa peknen kan Auni dulu movie nih de kuar kat TV3...PU hape lagi tak lepas peluang nak tengok walaupun dah tengok beriban-riban kali. Mak (nenek) PU sampai bising la takut baby dlm pewot terkenan nanti. PU pedulik hape..Janji PU hengat diri PU peknen. Lagipun PU tengok jez sekadar hiburan..betul tak???


Movie nih yang paling PU suke & besh sangat...Kisah tentang ikatan kasih sayang yang terjalin antara adik-beradik, persahabatan dan kesetiaan serta ketaatan kepada pemerintah dan negara. Memang enjoy sesangat tengok movie ni la...



Alhamdullillah..PU menang lagi

Salam my luvly peeps!!!


Alhamdullillah rezeki di hari Sabtu..PU check nama pemenang kat blog kak Zalin yang anjurkan GA Saya Suka Kuih Muih...
sila klik untuk tumbesaran yang sihat & kuat

Keputusan penuh sila klik SINI

Kemenangan ke 5 di bulan Jun

Auni dan Abi


Review Hadiah Menang CGL

Salam peeps!!!

Entry nih bukan untuk menunjuk2 just nak review hadiah2 kemenangan hasil menjoinkan diri dlm CGL..Lagipun ada request suh upload pic hadiah2 yang PU dapat...Nak tengok katanya...So, ini antara hadiah-hadiah yang PU dah terima.

Cabutan Bertuah Irma di London (1) (Pengetip Kuku Keychain)

I Love My......Contest! (Set alatulis)

SweetM@nis Cr@ft : Giveaway Contest (Hp Casing)

Brooch Felt handmade by Pupel Liyana ( kerongsang felt)

Peraduan Gores dan Menang Blog Misa Sakura ( FM )

 Siapa nak Ole-ole dari Sabah dan Labuan (Kerongsang)

 May Giveaway ( Gift Voucher RM10)

IIssshhhkkk...!! Aku Nak Header Baru ( Header & Banner)

Segmen 6 Pasal Korang & Kapel ( Award & Bloglist)

Hadiah-hadiah yang belum diterima
  1. Fabulouz's Shawl 1st Anniversary Giveaway ( RM30 dah terima, mystery gift belum terima)
  2. Aien 1st Giveaway Contest
  3. Contest : Saya Sayang Anak Perempuan Saya Kerana.....
Jumlah kemenangan bulan 4,5,6 2011 = 12

Dia milikku - Episod 1

Salam peeps!!!

Ekceli PU busan sesangat nih..Nak join CGL memang haram kedanau la..mood nak join 50-50 jew..
Tunggu esok2 je la kot...

Petang nih PU nak share dengan uols kisah chenta PU ngan incik hubby..
Macam mane we ols kenal, kawan, berchenta, bertunang & berkahwin...
Ni kalo cerita 44 hari 44 malam memang takkan abes punye..
Itu pasal la PU buat berepisod-episod bagai..kang taip panjang lebar patah pulaj jemari haku ni nok!!!

Al-kisahnye bermula di UiTM Lendu. PU amek course Diploma in Banking. Blok yang PU duk tuh Kolej Kesidang la nih tak tahu la pe nama baru kolej PU tuh yang bersebelahan dengan dewan makan. Mase mula-mula duk sini hidup PU memang aman damai dan tenang jer...Tapi sejak mangkok hayun (gelaran untuk incik hubby time tuh) datang bekerja kat dewan makan hidup PU berubah. Totally changed u know!!

Pu hengat lagi, suatu hari tuh PU & besfren PU nih balik dari kelas terus pergi dewan makan. Perut dah krukk krakk krukk krakk minta diisi. Dari jauh memang PU nampak de mamat dok leka basuh motor panter kat belakang dewan makan but PU ignore jer..Yelah, time tuh PU budak U tak pandang budak dewan makan nih cehhh ayat berlagak nak mampos Seyes memang tuh kenyataannye..

PU & besfren duk cot cet cot cet lalu depan mamat nih. tak semena-mena mamat nih menyampuk mintak no.hp PU. Time tuh PU jeling dengan pandangan mata yang agak2 korang macam ne??Macam mak tiri nak dera anak tiri u know!!!

Macam ni la lebih kurang dialog we ols time tuh segor bugor dlm hengatan PU nih 

PU & besfren tengah cot cet cot cet, tiba-tiba

'Mamat' tuh : A'ah kan. No telefon ada.

Dengan putaran mata 360 darjah PU pun jawab

PU : Takde handphone.
'Mamat' tuh : Tipu la takde handphone.
PU : Tak percaya sudah! Menyampuk jer cakap orang. Tak malu ke??

Mamat tuh senyum jer bila PU jawab macam tuh. Fuh, lega haku! Besfren PU bernama Maria Farida sila abaikan Farida tuh sebab memang takde kena mengena. Maria jer nama dia..PU lupa nak mention nama dia..Sorry..Maria tergelak time tuh..PU pun gelak jugak..Kunun2 dah lepas la dari gangguan tak berfaedah tuh...

Sekali berlaku situasi memalukan PU dalam dewan makan. Memang asbestos betul mamat tuh. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....

PU & Maria macam biasa la kena beratur tunggu turn nak hamek makanan. Staff2 dewan makan memang PU kenal & tak kesah kalo dorg bergurau bagai dengan PU. Mamat tadi memang takde la.

Sekali bila tiba turn PU nak hamek lauk, mamat tuh muncul siap suruh kawan dia yang jaga sayur tuh buat kerja kat belakang. PU memang terkezut beruk time tuh. Cilakos betul mamat nih. Memang sumpah seranah kuar drp mulut PU. pastu nak tahu apa dia buat?? Baca dialog kat bawah nih.

'Mamat' tuh : No telefon, no telefon. Bagi la. Dengan suara yang agak kuat, semua pandang haku, malu haku
PU : Orang cakap takde takde la.

Sekali ada satu suara menyampuk. PU tahu siapa gerangan orang tuh. PU panggil abg Rizal merangkap bos kecik staff2 kat dewan makan tuh.
Abg Rizal : Bagi aje la Along. Jangan jual mahal.
'Mamat' tuh : A'ah jual mahal die nih. Sombong!!

Citttttttttt...haku die cakap sombong..Memang nak kena mamat nih...
Nak tahu apa berlaku seterusnya....Nantikan episod ke2..Tungguuuuuuuuuuuuuuuu!!!!




Day 1 : Lagu yang anda dengar hari ini

Salam semua!!!

Pagi afta settle semua kurja-kurja yang PU kena buat....macam bese la PU ngadap lappy nih....
Lagu pertama yang PU dengar hari nih



Nur Kasih - Tiz Zaqyah feat Yassin

PU memang memang minat giler ceghite nih...Lagu nih pun sedap halwa telinga dengar..sejuk jer hati PU..

Auto Publish Entry!!

Salam peeps!!!

Pagi nih pukul 9.00 pagi PU & incik hubby kena bawak Auni gi klinik untuk 2nd check up..(Masa nih we ols on da way gi klinik kot..hehehe)

Ekceli, PU berdebar-debar nak tengok perkembangan Auni bila dia 2 bulan. Berat dia naik mendadak ke tak..Panjang dia berapa...Sebab ramai sangat komplen badan Auni semangat tak larat pegang lama-lama pastu nampak macam dia nih panjang...PU suka dorg cakap macam tuh cuz tuh menunjukkan PU jaga Auni dengan baik...Sila muntah hijau kalo statement PU nih angakt bakul sendirik..

Dalam masa yang sama PU still risau gak perkembangan Auni nih. Kalo uols perasan entry PU sebelum nih ade gitau dah dua hari Auni tidur lambat....Pendek kata tak tidur la..Mata PU nih toksah cakap la dah sama spesis dengan panda..Masa PU taip entry nih pun Auni still belum tidur lagi..Entah apa penyakit la si Auni takmo tidur..Mak & mama PU cakap Auni tak nak tidur cuz dia dah puas tidur siang..Huh!!!Memang betul pun..Kalo dah tidur memang tak hengat dunia..Serupa macam Ummi dia la..hahaha...

Hopefully semua berjalan dengan lancar xde apa-apa masalah...InsyaALLAH..
lepas tuh, boleh la PU memulakan operasi menangok kat area PD..muahaha

Nak tahu apa itu churp churp? Klik SINI

Apabila keMALASan melanda diri--> gara-gara nak TURUNkan berat badan

Salam peeps!!!


Ha....uols mesti tertanya-tanya kenapa tajuk PU macam tuh??Apa kena mengena MALAS dan TURUN tuh??de kena mengena ke???


Of course la ada. Entry sebelum nih PU de bagitau nak bawak Auni gi klinik kan...ha nih PU mau cerita apa yang jadi kat klinik tadi..Sementara tunggu turn Auni dapat rawatan yang lanjut drp misi PU duk pegang Auni manakala incik hubby ku pegang Aina. PU duk kat kerusi yang teramat la empuk kusyennya..Uitt bukan main selesa lagi tempat duduk klinik der....


Nak dijadikan cerita, depan PU tuh ada satu penimbang berat badan. PU tenung punya tenung, rasa nak timbang berat badan je..Tapi malu wey!!!Pasal orang ramai..Takpe2 PU usha jer dulu...15 minit kemudian klinik dah semakin lengang dengan manusia2 yang sibuk bawak 'handbag' masing2...huhuhu jgn marah ar...


PU hape lagi..Mintak tulun incik hubby pegang Auni.


PU : Tolong pegang adik jap.
IH : Nak ke mana?
PU : Nak timbang berat badan.


Incik hubby dukung Auni tanpa membantah. PU dengan cecepatnyer timbang berat badan..
1,2,3...ngeeeeeeeeeeeee :D
Satu perubahan yang amat berbaloi2..
PU tak pernah capai berat badan angka nih sejak berumahtangga. Statik 60kg jer...maintain jer tak turun tak naik..Sekali timbang berat badan PU tadi 59.8kg??200 gram je??hok alohh tu pun nak ribut2 satu kampung. Ellooo, at least turun gak drp angka 60 tuh drp tak turun langsung.

Hape lagi PU punya la excited nak turunkan berat badan lepas nih. Misi & visi PU nak capai berat badan 50kg...Giler hape??Hape hengat senang nak dapat balik berat badan time anak dara dolu2...Badan ala-ala cekeding di tiup angin melayang2...Incik hubby tak nak PU berat badan 50kg..Die suh up sket..So, PU decide nak turunkan berat badan 55kg..Hokey tak?? Baki berat badan PU kena kurangkan = 4.8kg. Silakan muntah kuning kalo tak suke...

Disebabkan nak turunkan berat badan PU malas nak masak...Ha pasal nih la PU cakap MALAS & TURUN ada kena mengena.
PU nih memang malas nak masak kalo incik hubby takde kat rumah. Yelah sensorang kan. Nak masak2 bebanyak tak habesnyer. Takkan si Aina nak habeskan semua lak kan. Tukang habeskan makanan nih incik hubby ku saja..muahaha...
Tadi pun PU jez masak nasi guring jer pasal kesian kan Aina nanti dia lapar. PU tak kesah kalo tak makan malam. Dapat minum MILO sekole dah kenyang..Agaknyer pasal nih berat badan PU turun mendadak kot...huk alohh statement perasan...Hado haku kesah??? Bangga kejap la wei dalam tempoh 2 bulan berat badan turun 13.5kg..Last berat badan masa peknen Auni 73.3kg..Sekarang dah 59.8kg...Bangga wei...Time Aina dolu tak dapek der berat macam nih...

Semangat berkobar-kobar nak turunkan berat badan...Nak challenge ngan incik hubby..Berat badan die dah turun 53kg drp 65kg lepas balik drp kursus dulu. Sekarang nih tak tahu la berapa berat badan die sekarang. Tengok macam nak naik lik jer especially tang pewot tuh..hehehe..Jangan marah yer incik hubby...

Ok ar...PU nak jenjalan makan angin kat blog2 lain...lalalala~



Jom Request Doodle PERCUMA

klik banner untuk join

PU nak doodle yang bertudung dan berbaju sopan

PU tag :

Efi
Chara

Tarikh Tutup : 30 Jun 2011

Kegembiraan PU berganda2 hari nih!!!

Salam peeps!!

PU baru je online nih...Sampai umah kul 2.30 tadi...Lepas gi klinik singgah umah mak & mama PU duk burak2 & makan2...

Alhamdullillah berat Auni 5.04kg..Semua ok xde masalah. Fuh!!!Lega PU...Suka sangat!!

PU singgah umah mama pun tadi cuz lama tak jumpa mama. Windu..then nak amik surat2 PU....Ingatkan surat apa sekali tengok surat2 tuh drp Dura Fashion & Misa Sakura...

Dura fashion bagi voucher RM10 untuk semua peserta yang join GA yang dianjurkan. Sebelum nih PU de war2kan yang PU menang peraduan gores dan menang bolg Misa Sakura kan? So, ari nih PU dah dapat hadiah tuh...4 FM comei2 mcm2 bentuk ade..Kiut sangat macam orang yang kirim hadiah tuh2..muahaha...bukan bodek yer kenyataan...PU suke sangat2..terasa nak lompat2 macam beruk..

Pastu sampai umah PU check kat box surat de sampul pos ekspress utk PU...Tertanya2 gak drp sape sekali tengok nama pengirim..yes!! I got it...PU dapat hadiah kerongsang drp Zahidah Wahid yang buat GA siapa nak ole-ole dari Sabah & Labuan..Cantik sesangat kerongsang tuh...

Dah 3 kali PU gumbira. Bile online blog lak PU check new post entry kat dashboard, pastu ternampak la senarai nama pemenang kat blog Fabulous Shawl...Skroll punye skroll PU dapat tempat ke3..Alhamdullillah...berganda2 kegumbiraan hati PU nih. Thanks a lot to intaNBerliaN cuz inform PU pasal kemenangan nih..rajin die inform PU...



So, hari nih PU 4x gumbira....berganda2 la jawabnyer...Pic2 hadiah2 kemenangan akan PU hupdate later la yer....Mood nak upload pic agak low sket ari nih sebab terlalu happy sesangat sampai meter happy tuh dah pengaruh mood kemalasan nk upload pic. Kalo print screen tuh gahjin ler...muahaha..

Ok la PU nak BW jap...Bye byeeeeeeeeeeeeeee :)

Nak tahu apa itu churp churp? Klik SINI

360 : Lebuh Raya KARAK

Ermmm...bagus topik 360 nih...
Tapi kenapa la keluar time incik hubbyku belum pulang...
Dah la PU nih penakut....
Cepat terbayang2....

Pastu leh lak interview penduduk2 pasal kejadian misteri Lebuh Raya Karak...Yang PU tahu & paling berkaitan dgn lebuh raya nih pasal Volkswagen Kuning...Haiyak!!!!Manyak seram ooo....

Oiiiiiiii..incik cepat la balik....

 Nak tahu apa itu churp churp? Klik SINI

Sharifah Sofea dahulukan anak

SHARIFAH SOFEA kini lebih gemar meluangkan masa di rumah bersama permata hati sulungnya, Ariana.

SETIAP pasangan yang telah mendirikan rumah tangga, sememangnya tiada apa lagi yang lebih bermakna selain memperolehi anak kerana ia adalah anugerah terbesar yang dikurniakan oleh Allah.

Begitu juga yang dirasakan oleh pelakon Sharifah Sofea Syed Hussein. Hanya setelah mendirikan rumah tangga selama hampir dua tahun, akhirnya dia dan suami dikurniakan cahaya mata sulung pada 4 April lalu.

Ditemui pada majlis pelancaran pengenalan produk terbaharu lampin pakai buang jenama Huggies Ultra baru-baru ini, Sofea meluahkan kehadiran Ariana sebagai ahli baru dalam keluarga seperti telah melengkapkan hidupnya.                      

“Wanita mana yang tidak teruja apabila mendapat cahaya mata, apatah lagi dikurniakan anak pertama. Sehingga kini, saya sendiri seperti tidak percaya    sudah mempunyai seorang anak.                                                                                                                                                                                                       

“Selain suami, hanya Ariana permata hati saya sekarang ini. Walaupun hanya dapat melihat senyumannya dalam tempoh yang singkat, itu adalah satu kepuasan buat diri saya dan seperti tidak mahu berenggang dengannya walaupun sesaat,” ujarnya yang baru sahaja tamat berpantang.

Mengenai pengalaman pertamanya melahirkan anak, Sofea memberitahu dia sangat bersyukur dapat melahirkan Ariana secara normal dan tidak menggunakan epidural, walaupun berada di dalam bilik bersalin selama lima jam.

Apa yang lebih menarik, jelasnya, sementara menunggu hendak bersalin, dia masih sempat mengemaskini status Twitternya. Malah, dia juga gembira kerana ramai ahli keluarga termasuk suami berada di sisi sehingga dia selamat melahirkan anaknya.


SOFEA tidak kisah untuk melupakan kerjaya lakonan buat masa ini.

“Dua tahun bukanlah satu tempoh yang sekejap, namun kesabaran saya dan suami akhirnya dibalas dengan kehadiran Ariana. Lagipun saya sendiri sudah lama bersedia untuk bergelar seorang ibu,” ujarnya.

Sementara itu, ketika ditanya aktiviti sepanjang tempoh mengandung, pelakon yang pernah membintangi beberapa buah filem seperti Orang Minyak dan Gong itu memberitahu masanya lebih banyak dihabiskan di rumah.

Ujar pelakon kelahiran Liverpool, England itu, kali terakhir dia tampil adalah menerusi teater Natrah ketika usia kandungannya mencecah lima bulan pada November tahun lalu dan selepas itu dia tidak lagi mendapat sebarang tawaran berlakon.

“Selepas melahirkan anak, memang ada keinginan untuk berlakon semula, tetapi bukan dalam tempoh terdekat ini. Kalau boleh saya mahu memberi tumpuan terlebih dahulu untuk membesarkan anak saya.

“Namun saya akan tetap mempertimbangkan sekiranya mendapat tawaran yang menarik daripada mana-mana pihak, asalkan mereka dapat memberi sedikit kelonggaran kepada saya seperti membawa Ariana ke lokasi,” ujarnya.

Rezeki anak


DARI kiri: Steve, Nazrudin, Amber dan Sharifah Sofea bersama bayi masing-masing.

Ketika ditanya adakah dia tidak kisah sekiranya Ariana mahu mengikut jejak langkahnya menjadi pelakon nanti, Sofea sendiri tidak menghalang sekiranya minat anaknya itu nanti terarah kepada bidang seni.

Jelas kakak kepada bekas penjaga gol bola sepak negara, Syed Adney itu lagi, meskipun usia anaknya itu baru sahaja mencecah dua bulan, sudah ada pihak yang menawarkan anaknya itu berlakon.


“Walaupun untuk satu babak sahaja, tetapi saya terpaksa menolak kerana merasakan masanya belum sesuai kerana usianya yang masih terlalu kecil lagi. Begitu juga dengan suami yang begitu keberatan untuk memberikan kebenaran,” jelasnya.

Bagaimanapun, Sofea turut meluahkan rasa gembira kerana baru-baru ini dia dan dan anaknya telah dilantik untuk menjadi duta kepada produk terbaru lampin pakai buang jenama Huggies bersama beberapa orang selebriti seperti Steve Yap, Amber Chia dan Nazrudin Habibur Rahman.


Malah, pelakon berkenaan menganggap ia adalah rezeki anaknya itu memandangkan sepanjang dia bergelar seorang pelakon selama ini, dia belum pernah dipilih untuk menjadi mana-mana duta produk.

“Saya sendiri terkejut ketika dihubungi mengenainya dan saya tidak berfikir panjang ketika membuat keputusan untuk menerima kerana tawaran yang diberikan agak menarik.


“Lagipun sebelum itu saya sudah cuba menggunakan produk tersebut untuk Ariana dan saya sangat berpuas hati,” ujarnya.




Nak tahu apa itu churp churp? Klik SINI

Drama Tempatan vs Drama Indonesia

Di kala PU takde keje nak buat nih PU nak buat perbandingan antara drama tempatan dan drama Indon. PU kekadang hairan la suka sangat siaran tv kuarkan drama2 Indon nih. Berlomba-lomba lak tuh. lagi banyak komplen pasal hal nih lagi banyak pulak drama Indon yang kuar.

Mak (nenek PU) salah seorang die hard fan drama2 Indon nih. kalo duk umah die jangan harap la uols dapat tengok siaran tv yang lain. kadang-kadang naik fed up pulak kan...Nak marah takut terasa lak. Yelah terlalu mengagung2kan sangat drama2 Indon. Jangan tak tahu mak PU nih tahu waktu bersiaran drama2 Indon nih. Abis satu drama Indon tukar lak siaran lain tengok drama Indon yang lain. Adoyaiii!!seyes PU cakap terasa macam Pu nih dok kat Indon lak ai...

PU list down sket erk drama2 Indon yang tengah hot kat tv skang nih...Cinta Melody, Safa dan Marwah, Kemilau Cinta Kamilah, Amanah Dalam Cinta, Nikita, Pengantin Remaja dan bla bla bla...PU hairan la ape yang sonok sangat drama Indon nih??? Jalan cerita dah la panjang lebor (kalo tak 100++ episod memang tak sah) pastu kalo xde penjahat yang teramat jahat memang tak sah. Pastu kalo fokus muka2 pelakon tuh musti berulang2 kali...Kesimpulan yang PU boleh buat kekadang jalan cerita drama Indon nih PU dah boleh agak apa akan berlaku seterusnya, lembeb giler, tak logik dan mengarut carut..muahaha

PU nak tanya la, apa kurangnyer drama tempatan??Tengok je drama Nora Elena..mana2 PU BW kompom hado jer Nora Elena.Melonjak2 melet0p2 drama nih..Pasni Stanza Cinta pulak...Ekceli Pu rasa banyak drama tempatan yang cerita yang besh2 hape. Drama Nora Elena pun ade gak penjahat si Yvonne gediks tuh tapi takde lak geng jahat yang nak bergabung dengan Yvonne rusakkan hubungan Nora + Seth. PU hamek contoh drama Safa & Marwah la yer...Dlm cerita tuh penjahatnyer bukan main ramai lagi Rajaf, Atikah & Ratna. Pastu kejahatan dah kantoi lagi mau buat lagi..Bersambung2 kejahatan dorg nih..Tak abes2...Tapi tak tahu la kenapa still ramai lagi yang terkejar2 tengok drama Indon nih..terutama skali mak PU nih...Memang banyak takde logika betul drama indon nih. Seolah-olah membuduh2kan orang yang tengok cerita tuh....

Rasanyer kalo dah darah keturunan tuh ada darah Indon kompom x boleh lari punyer. Betul tak?? PU tujukan untuk mak PU...sila abaikan statement PU nih

PU harap sesangat la kan pengarah drama tempatan bangkit dengan semangat yang berkobar-kobar buat drama yang lebih kebab00m drp drama Indon nih. PU dah letih la tengok drama Indon nih...banyak sangat. Terasa diriku berada di Indon pulak walaupun hakikatnyer hado kat MALAYSIA...

Jangan pulak peminat drama Indon kat luar sana marah PU pulak pasal entry PU nih. PU sekadar meluahkan apa yang PU rasa. Ok what PU nih jujur drp hipokrit...

Nak tahu apa itu churp churp? Klik SINI

Selesai sudah sesi mengemas rumah PU yang macam tongkang pecah. Tinggal nak lipat baju jer. Tuh tunggu petang sket la..Mood nak lipat baju tak datang lagi..boleh pulak cenggitu kan...

Senang hati PU tak terkata bile dua beradik nih tido. Aman dunia PU rasa...Terutama sekali si Aina..huh makin nak besar menjadi2 kenakalan dia. Mama PU pun de cakap PU dulu2 nakal gak tapi tak macam Aina. Too hyperactive...

Kesengalan badan mula terasa. Akibat buat kerja suka terkejar2. Xpela janji semua settle..Takmo nanti inck hubby bising cakap malas takmo kemas rumah...

PU nak BW jap erk....tengah dok memikir nak post entry pasal apa lak afta dis..

Bye2 :)

Nak tahu apa itu churp churp? Klik SINI

Tinggal beberapa jam lagi incik hubby mau pulang

Sila pejam mata kalo tak nak baca entry nih...tapi takmo la macam tuh kan.Baca sipis-sipis kire ok dah...PU nak share khabar gembira nih...Incik hubby PU ma pulang setelah sekian lama nggak mau pulang kerana tuntutan kurjanya sebok ngalahkan Perdana Menteri!!

Dia pulang kerana esok we ols kena bawak Auni pergi klinik enjit 2 bulan. Wah!!Sungguh excited nak tau berat badan Auni esok..Masa sebulan dolu berat Auni 4.5kg..Sungguh berdebar-debar hati PU nih nak tau berat badan anak PU sorang nih...Sepatutnya 9hb lepas dah 2nd check up Auni tapi mintak tangguhkan cuz de beberapa sebab tak dapat we ols elakkan. Naseb baik buleh...

PU ngah memikir2 nak pakai baju apa esok..Yelah, alang-alang dah bawak gi klinik wajib la we ols nak jenjalan dolu...Tempat pertama harus PU tuju mestilah Avon..nak beli barang2 yang di order..Then, shopping mopping beli apa2 yang patut...

Mintak2 la malam nih Auni tak buat hal lagi. Udah 2 malam dia takmo tidur dari pukul 3 pagi sampai la kul 8 pagi...Huaaaaaa....sungguh mata nih tak sanggup menanggung kepedihan bijik mata. Kadang2 leh naik hantu gak jadinyer. Jangan Auni buat lagi udah ler. Mau mata ku sama macam mata panda. mula la PU kelam kabut make over muka nih touch up sana touch sini xmo bagi mata panda PU nampak...penampilan musti mau jaga..musti..musti...musti...

Sok kena bangun pepagi cuz temujanji pukul 9.00 pagi. Kompom malam nh siapkan apa yang patut kena bawak esok. kalo kelam kabut kompom telinga PU macam nak terputuih dengar incik hubby ku membebel. Takmo dengar dia bukak kitab. Nyampah i dengar u!!Makan dalam ayat-ayat chenta dia kalo dah start membebel. Memang PU tak sanggop nak dengar.

Ok la, PU mau stop kejap. Mau mulakan operasi mengemas rumah yang macam tongkang pecah hasil kekretipan Aina..

Bye bye :)

Nak tahu apa itu churp churp? Klik SINI

Review Filem 3,2,1 Cinta

Hai peeps!!!

Pu fikir drp biarkan belog PU nih bersawang takde entry baru PU, nak buat review filem. PU teringat pasal 3,2,1 Cinta yang bakal berada di pawagam pada 16 Jun 2011 nih. Jom kita baca dulu sinopsis filem arahan Azhari Mohd Zain.

SINOPSIS

Filem ini mengisahkan Sam, anak gadis yang berpewatakan kasar seperti lelaki yang baru sahaja berpindah untuk menyambung pelajaran di sebuah kolej. Dia bertemu semula dengan kawan baik semasa sekolah iaitu Fariz di situ. Dalam masa yang sama, Sam mula ditakut-takutkan dengan fakta bahawa dengan sikap kasarnya itu, dia akan ditakuti oleh semua lelaki dan dia akan bersendirian sampai mati.
Ini Secara kebetulan, Sam terserempak dengan Nazril, lelaki idaman seluruh kolej. Dia tercabar dengan sikap Nazril yang hanya melayan perempuan cantik sahaja menyebabkan dia tekad untuk memikat Nazril. Pelbagai peristiwa yang melucukan dan romantis berlaku sepanjang usaha Sam untuk memikat Nazril termasuk cuba merubah penampilan dan sikap kasarnya. Dalam masa yang sama, hubungan Sam dengan bapa tirinya dan adik tirinya, Mimi juga semakin pulih dan erat. Akhirnya, Nazril jatuh cinta dengan kesungguhan Sam apabila Sam sanggup membantunya untuk menguruskan rumah anak yatim yang dibinanya.
Sam juga sanggup mengajar anak-anak yatim itu dengan caranya yang tersendiri. Namun, rupa-rupanya Fariz selama ini menyintai Sam dalam diam. Fariz meluahkan perasaannya pada Sam. Sam yang keliru dengan luahan Fariz itu cuba berfikir kembali tentang perasaan dirinya terhadap Fariz dan Nazril. Dan ketika Nazril pula meluahkan perasaan kepada Sam, Sam sedar dan yakin siapa sebenarnya yang harus dipilihnya.



Dah tengok trailer filem nih???Berapa bintang uols bagi untuk filem nih??agak2 filem nih leh capai box office tak???

Sesiapa yang kaki wayang tuh boleh la tengok filem lakonan Diana Amir & Farid Kamil sebagai watak utama filem nih.
Nak tahu apa itu churp churp? Klik SINI

Bukit Tinggi Fraser

Hai peeps!!!
Selamat petang...
Pu nak fresh kan kepala brain nih jap setelah beberapa jam nihh bertungkus lumus menjoinkan diri dlm CGL...banyak CGL yang U kena kejar nih...Penat tau T_T..

Mesti uols tertanya2 kan apa kena mengena tajuk entry dengan entry yang PU nak post nih.. Berkaitan ke???Of course la berkaitan cuz PU nih terhengen nak gi Bukit Tinggi Fraser. Tak pernah gi der...tuh yang agak gayat sket..muahaha..

Tapi incik hubby cakap apa yang ada kat sana??Adus!!!Soklan yang tak boleh diterima dek akal PU yang agak pandang jauh ke depan masa depan negara nih...

Kita gi sana of course la nak release tension, bergambar kenangan bagai...Takkan tuh pun tak tau..Naka gak merasa tempat orang nih macam ne..betul tak???

PU akan pastikan segala apa yang PU nak akan tercapai...Bukit Tinggi Fraser pasti akan PU jejaki jugak....



Nak tahu apa itu churp churp? Klik SINI

19 Keistimewaan Wanita

Hai peeps!!

Hari nih PU nak share sikit ilmu dengan uols tentang keistimewaan wanita nih...Jom kite tengok pe keistimewaan kite kaum Hawa...

  1. Doa wanita itu lebih makbul drp lelaki kerana sifat penyayang yang lebih kuat drp lelaki.
  2. Wanita yang solehah (baik) lebih baik drp 1000 lelaki yang soleh.
  3. Barangsiapa yang menggembirakan anak perempuannya, darjatnya seumpama orang yang sentiasa menangis kerana takutkan Allah. Dan orang yang takutkan Allah akan diharamkan api neraka ke atas tubuhnya.
  4. Wanita yang tinggal bersama anak-anaknya akan tinggal bersama Rasulullah SAW dalam syurga.
  5. Barangsiapa membawa hadiah (yakni makanan dari pasar ke rumah lalu diberikan kepada keluarganya) maka pahalanya seperti melakukan amalan bersedekah. Hendaklah mendahulukan anak perempuan drp anak lelaki.
  6. Syurga itu di bawah telapak kaki ibu.
  7. Barangsiapa mempunyai tiga anak perempuan atau tiga saudara perempuan atau dua anak perempuan atau dua saudara perempuan lalu dia bersikap ihsan dalam pergaulan dgn mereka dan mendidik mereka dengan penuh rasa taqwa serta sikap bertanggungjawab, amak baginya adalah syurga.
  8. Apabila dirimu dipanggil oleh kedua orang tuamu, maka jawablah panggilan ibumu terlebih dahulu.
  9. Drp Aisyah r.a " Barangsiapa yang diuji dengan sesuatu drp anak-anak perempuannya lalu dia berbuat baik kepada mereka, maka mereka akan menjadi penghalang baginya drp api neraka.
  10. Wanita yang taat berkhidmat kepada suaminya akan tertutuplah pintu-pintu neraka dan terbuka pintu-pintu syurga.. Masuklah dimana-mana pintu yang dikehendaki tanpa dihisab.
  11. Wanita yang taat kepada suaminya, maka semua ikan-ikan di laut, burung di udara, malaikat di langit, matahari dan bulan semua beristighfar baginya selama mana dia taat kepada suaminya an menjaga solat dan puasanya.
  12. Aisyah r.a berkata, "Aku bertanya kepada Rasulullah, siapakah yang lebih besar haknya terhadap wanita?" Jawab Rasulullah SAW "Suaminya.""Siapa pulaberhak terhadap lelaki?" Jawab Rasulullah SAW "Ibunya."
  13. Perempuan apabila sembahyang lima waktu, puasa di bulan Ramadhan, memelihara kehormatannya serta kepada suaminya, masuklah dia dr pintu syurga mana shj yang dikehendaki.
  14. Tiap perempuan yang menolong suaminya dalam urusan agama, maka Allah SWT memasukkan dia ke dalam syurga terlebih dahulu drp suaminya (10,000 tahun)
  15. Apabila seorang perempaun mengandung janin dalam rahimnya, maka beristighfarlah para malaikat untuknya. Allah SWT mencatat baginya setiap hari 1000 kebajikan dan menghapuskan darinya 1000 kejahatan.
  16. Apabila seorang perempuan mulai sakit hendak bersalin, maka Allah SWT mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad pada jalan Allah.
  17. Apabila seorang perempuan melahirkan anak, keluarlah dia dari dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkannya.
  18. Apabila telah lahir anak lalu disusui, maka bagi ibu itu setiap satu tegukan drpnya susunya diberi satu kebajikan.
  19. Apabila semalaman seorang ibu tidak tidur dan memelihara anaknya yang sakit, maka Allah SWT memberinya pahala seperti memerdekakan 70 orang hamba dengan ikhlas untuk mebela agama Allah SWT.
Itu la die 19 keistimewaan kita sebagai kaum Hawa. Renung-renungkan dan selamat beramal :)

Nak tahu apa itu churp churp? Klik SINI

Mata oh mata!!



Mata oh mata!!!
Kenapa la ngko tak mo pejam...
Macam mana nak pejam??
Petang tadi dah puas ngko anak beranak terbongkang...lagi mau tanye ke???
Haiyakkk!!!!
Auni dah sampai London dah...
PU ngan Aina tak leh tido..
Sekarang dok layan SEA BEAST kat TV3...
Nih kalo incik hubby PU tahu anak die tak tido lagi kompom 44 hari 44 malam membebel tak berhenti2..Leh cair taik telinga nih ha..
Pe nak buat petang tadi dah puas tido...

Nak tahu apa itu churp churp? Klik SINI

Maharaja Lawak Minggu ke 11 - JOZAN kembali menyengat beb!!


Jom kita layan klip video Jozan nih. Tabik sprink sama dorg la. PU memang suke kalo dorg yang jadi juara. Hidup JOZAN..JOZAN terbaek wokkkkk!!! Terbaek dr ladang...

Mood : Gelak sensorang tengok lawak JOZAN..

Nak tahu apa itu churp churp? Klik SINI

Hari nih keje PU, Aina & Auni tidooooooooooooooooooooo...........................
Beshnyer...................


Nak tahu apa itu churp churp? Klik SINI

Entry nih sedikit basi loh!!!

Hai peeps!!!

Sorry to say entry PU sedikit basi....
PU forgot loh mau update pasal hadiah yg PU dapat drp Pupel Liyana...
B4 dis PU de join wish birthday Pupel Liyana & 10 orang yang wish birthday kat komen box Pupel Liyana dengan kretip dapat Brooch Felt Handmade...PU one of da winners..
Tak silap PU hadiah nih PU dapat 2 minggu lepas..See??!! Tak ke basi namenyer tuh....

Ekceli PU agak teruja sangat dapat brooch yang cumil loteh tuh yang sampai terlupa nak post entry pasal nih..Sorry yer Pupel Liyana...

Ce uols tengok nih... Bukan main lagi santekk sampul die..Nak koyak rabak2 pun sayang...

 Ni la brooch yang PU dapat..colour orange button green apple lagi tuh..santekkkk!!!

Thanks to Pupel Liyana cuz sudi memilih PU untuk terima brooch cumil nih..PU lum rasmikan lagi brooch nih..Dah stat keje nanti baru nak rasmikan...Mau ekk sama kawan haku kat opis..Pasal PU hado brooch felt yang cumil nih..dorg hado??!!hahaha...keriakan haku naik 580 darjah cekcius..

 Nak tahu apa itu churp churp? Klik SINI

Senangnya dalam hati incik hubby nak balik tak lama lagi!!!ngeeeeeeeeeeeeeee :D

Hahaha...hai senangnya dalam hati incik hubby mau pulang...(menyanyi2 ala2 lagu madu tiga)
PU happy bila dengar incik hubby ku mau pulang Khamis depan...

Ek eleh tuh pun nak kecoh ar??!! Musti uols cakap cenggitu kan??kan??Macam PU sorang hado laki orang lain takdo...

PU happy bukan pasal ape..PU suka sangat die nak balik cuz leh dera incik hubby ku menjaga anak2 we ols yang banyak ragam dan fiil nih. Lebih-lebih lagi si cilik Aina. Uols tak tahu PU nih dah seghupe perempuan 'giler meroyan' terkejar sana terkejar sini melayan fiil dua beradik nih. Bila nak masak si Aina sibuk mintak dukung nak tengok apa PU masak. Syi0k masak si Auni nangis pulak. Bila PU hamek die & dukung, die leh senyap pastu senyum lebor sampai ke telinga ngko...Bukan sekali nih tau Auni buat PU macam nih, beribu riban lemon tau!!! Aishhhhhhhh.....gerem jek...Pastu, bila pegang Auni, si Aina pun nangis mintak dukung...Hadoiiiiiiiiiiii!!! Tensione..tensione...

Hari nih 2 orang budak tecik nih buat perangai...PU tengok si Auni dah landing baik punyer tido, si Aina duk main2 sensorang. PU menggunakan peluang yang hado mandi-manda. Tengah syi0k menggosok gigi PU dengar Auni dah menjerit nangis. Hape lagi dengan berus gigi yang masih melekat kat dalam mulut & bertuala PU berlari keluar. Tengok2 si Aina depan pintu bilik dengan muka ala2 cuak kunun2nyer pandang PU....PU pun amek Auni letak atas katil & dengan suara yang agak garang PU arahkan Aina jaga adik die. Nasib baik die bertindak mengikut arahan.

Pening tau melayan karenah dua orang anak yang still kecik lagi nih. Tuh pasal la hatiku gumbira tak terkata bila dengar incik hubbyku mau pulang...Yelah sekian lam die duk terperap membesarkan perut dan menambah lemak kat kem, tiba masa die pegang pulak title 'giler meroyan' kat rumah sendiri. PU nak gak share title 'giler meroyan' tuh dengan incik hubby. Kata susah senang sama-sama kan....Time2 cenggini la nak tengok incik hubby PU tuh sanggup ke tak jaga anak2 die nih...Nak sangat dua orang anak yang rapat tahun kan??!! Amekawwwww....Padan muke haku laki bini..wakaka


Nak tahu apa itu churp churp? Klik SINI

4 orang ahli nuffnang yang pertama bertuah berpeluang ber'dating' dengan Ning Baizura


Hai peeps!!!
Uols minat tak Ning Baizura??

Kalo minat cepat2 la daftar kat laan web nuffnang.
Ikut arahan yang di mintak ok...

4 orang ahli nuffnang yang bertuah berpeluang ber'dating' dengan Ning Baizura. That's mean yang bertuah tuh dapat face-to-face dengan Ning Baizura lohh...
Wahhhh!!! Sangat2 excited kan?? Bukan senang nak bertemu 4 mata dengan artis fofular nih..

Lokasi tempat ber'dating' tuh kat Pejabat Nuffnang jam 11.00 am hari ISNIN. Di ulang sekali lagi hari ISNIN.

So, ape tunggu lagi. Cepat2 la daftar. Hopefully uols one of da lucky nuffnanger tuh..

Nak tahu apa itu churp churp? Klik SINI

Nora Elena bertukar jadi Naruto!!!

Sume ni gara-gara PU dah kena penyakit berjangkit penangan Nora Elena punye pasal. Punye la excited PU tunggu drama Nora Elena kat depan tv. Sekali tengok??! Lorrrrrrrrrrrr...Naruto ke??Pe kejadah nak tengok Naruto...


Sekali baru PU terhengat hari nih upe2nyer hari Jumaat. Nora Elena bersiaran dari hari Isnin hingga Khamis. PU hengat hari nih hari Khamis...kuikuikui...Malu PU sendirik...

 Nak tahu apa itu churp churp? Klik SINI