PU frust sesangatttttttttttttttt!!!!

Assalamualaikum uols :)

Hope uols ceria di ari Sabtu yg memang dinanti2kan semua orang termasuk la PU (wlupun skang nih PU dok memerap kat umah menambahkan lemak...hehehe)

Ekceli PU nak share kesedihan PU nih...sob..sob..sob...PU nak citer nih uols dngar la ye...

Cenggini citernyer...petang semalam PU blogwalking kat satu blog yang jual dress yang chantek2...memang mata keranjang a.k.a naik juling bijik mate PU tengok dress2 yang chantek kat blog tu....nak tau blog pe?ce klik sini

Tengok punya tengok PU berkenan kat 1 dress nih...ce uols tengok pic baju kat bawah nih...sweet n chomel banget kan.....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ni lah dress yang PU nak beli tuh....name dress nih ADORA....PU tengok baju nih pun still available lg, so,
dengan penuh bersemangat waja PU ec form yang wajib di ec kalo kite shoppin on9 nih....(PU tak nak baju nih terlepas kat tangan orang len tau...baju chantek n chomel rege pun murah jer)....
Pastu, afta 2 hour PU check email drp tuan punyer blog.....
 
Sekali PU bace...waaaaaaaaaaaaaaaaaa :(::::::::: (sob..sob..sob) PU cedih sbb tuan punyer blog inform ADORA dah sold out....sedih nih....terlepas peluang PU nak memiliki dress idaman PU tuh....TP kan..nsib bek tuan punyer blog pandai pujuk n menyejukkan ati yang tengah panaz & hangen sebadan nih....die jnji akan update blog dgn koleksi dress yg chantek2 n chomel...sejuk jap ati PU dengornyer....

Pasni ari2 PU nak singgah blog die..biar smpai berkarat + panas + rusak + meletop lappy PU nih janji perkara yg same x berulang lagi.....

K la, PU nak update blog GA @ Contest PU lak...nak join GA & Contest bagi sejuk ati nih sket..

Update : Free Gift by PinkUmmi

Entry ini khas kepada yang join Free Gift SAHAJA.....yang xjoin boleh baca jer...kalo minat nak join, join ler xde mknenyer teman nak marah kome....
Selamat petang uols :)

Macam yang PU janjikan pada entry yang lepas, PU nak post pic hadiah untuk follower bertuah dan cabutan bertuah special untuk contestants yg join FG by PU....Skroll bawah laju2 nak view pic...hehehe
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Ni hadiah untuk follower bertuah ye :)
Chic Bag Organizer 

Skroll bawah lg nak tau hadiah untuk cabutan bertuah plak....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Ni plak hadiah untuk cabutan bertuah
Gorgeous Onyx 2pc Wallet

Haaaaaaaaa............amacam??uols suke x?PU xdapat nak bagi hadiah yg mahal2, ni jer yang PU termampu...ceh..ceh..ceh...PU arap uols suke la ye hadiah nih & m'bakor2 jiwa uols yg lum join Free Gift nih...kepada yang dah join...PU doakan semoga berjaya ye.....
 
Pemenang bgi follower & cabutan bertuah akan dipilih oleh incik RANDOM.ORG ye....(incik RANDOM.ORG de duk bertapa kat sidebar PU)
So, check it out!!


 

Entry ini khas boo-what --> ♥.::cintabunga™blogspot::.♥

Salam & selamat petang semua :)

Entry PU kali nih ditujukan khas untuk  --> ♥.::cintabunga™blogspot::.♥
Nak tau sebab pe? Sebab tuan empunya diri tersangat la rajin singgah kat blog PU & leave a comment (ada gak dlm 2,3 komen) kat entry yg PU wat....PU memang appreciate sesangat ♥.::cintabunga™blogspot::.♥ komen entry yang PU wat....thanx ye ♥.::cintabunga™blogspot::.♥ *wink**wink*
Tapi yang sedihnya setiap kali PU view blog beliau confirm xboleh....xtau la pe masalah...kadang2 sampai berjam-jam PU tunggu tapi tak boleh view gak blognyer..Adusss..problema..problema...PU nak gak bace entry yang beliau tinggalkan kat comment box PU....(PU bukan ape...PU tak nak la nampak macam PU ni ignore aje komen2 beliau...nampak xappreciate usaha beliau yang menyokong kwn2 blogger yg len..betul tak ♥.::cintabunga™blogspot::.♥?)
PU wat entry nih untuk menerangkan keadaan yang sebenar kat tuan empunya blog....Jgn pk PU nih sombong pulak ye sebab xde response langsung....(Yela at least PU leave a comment kat comment box ♥.::cintabunga™blogspot::.♥ kan tapi nih xde langsung....Betul tak???)
PU memang dah banyak kali view blog beliau tapi hampa....PU memang xleh tengok langsung blognyer...duk berjam2 depan lappy nih skrin kosong warne putih je jdi santapan mate PU nih..Serius bosan PU tunggu....Tenet problem ke pe yang problem ke PU xsure..tp problem nih yang PU hadapi sejak 2,3 menjak nih....
Kepada ♥.::cintabunga™blogspot::.♥, PU janji afta da stupido problema nih dah settle & lupus wat selama2nya dlm hidup PU..ceh..ceh..ceh...PU akan view blog awak & leave a comment k....I promise...So, sebagai menghargai tanda persahabatan yang dihulurkan, PU nak..........
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
hadiahkan ♥.::cintabunga™blogspot::.♥ sesuatu. Apa hadiah tu PU tak nak la bagitau nanti xsurprise la kan...
So, PU arap sesangat ♥.::cintabunga™blogspot::.♥ bagi alamat untuk tujuan penghantaran hadiah sebagai tanda penghargaan PU kepada beliau...ceh..ceh...ceh...beliau yerk???Hehehe...


Hopefully ♥.::cintabunga™blogspot::.♥ sudi terima pemberian PU yang xseberapa tuh...(tu aje yang termampu PU bagi..hehehe)
So, itu aje yang PU nak bgtau...hopefully  ♥.::cintabunga™blogspot::.♥ mendengar luahan hati PU nih & terima segala alasan PU yang teramat2 munasarawak tuh...

Thanx ♥.::cintabunga™blogspot::.♥ kerana sudi bace entry nih :)

1st GiveAway by PinkUmmi VS Free Gift by PinkUmmi

Salam uols :)

Ari nih PU nak wat announcement penting psl GA & Free Gift yang PU anjurkan....PU announce psl GA dulu la yerk....

Ari nih PU dah check semua yang join GA PU...PU appreciate sesangat uols join GA yang xseberapa nih...PU sempat check link yang uols tinggalkan kat kotak komen...PU belum berkesempatan nak blogwalking & leave a comment kat comment box uols...InsyaALLAH PU akan cuba buat perlahan2...(Maklum ajelah anak2 PU still kecik lagi,so, dua2 perlukan perhatian yg lebih...kalo si kakak tak wat hal adik pulak yg wat hal...kadang2 sampai dua2 skali wat hal....adusss..macam mane PU nak terjah blog uols kalo macam nih) 
Tapi uols jgn riso ye...ari tu akan menjelma gak...hehehe.....2 weeks before closing date GA, PU akan list down sape yang join GA nih...(nti uols check la ye) & 1 week before closing date PU akan update pic hadiah yang bakal uols menang...so,tungguuuuuuuuu........
 
 
 VS
 
 
Psl Free Gift lak.....PU dah check yg join Free Gift nih...yg nih pun sama PU x b'kesempatan nak terjah blog uols yg join...InsyaALLAH PU akan terjah gak blog uols k....Mcm bese Free Gift nih semua orang dah tau kan bakal dapat hadiah ape....PU dah gtau awal2 kan hanya seorang pemenang akan dipilih....Tpi b4 dis PU dah announcement gak PU dengan murah hatinya tambah hadiah untuk follower bertuah (HANYA UTK YG JOIN FREE GIFT NI AJE YE) & 1 cabutan bertuah....hadiahnya dah ade cume PU belum upload lgi pic hadiah tu...maybe esok @ lusa PU upload ye & update kat blog...jgn lupe view nti ok...

Ok...c uols next entry...bye2 :)

Yeayyy!!! PU menang --> Irma di London Cabutan Bertuah

Salam uols :)

Ari nih PU on9 blog semula...smlm 1 ari PU xon9, saje nak rest2...Actually, PU nak war2kan 1 dunia...Td PU check GA yang dah tamat...(yang PU join jer...yg tak join watpe nak check betul tak??)..Ada 3 GA yang belum diumumkan pemenangnya tapi dah tamat....Scroll kat bawah laju2..hehehe...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Show Your Teeth Contest
*
*
Jom Joint GA Serasi Bersama
*
*
White Pouch GA oleh 'Lulu Caldina' DAN 'Lenloy-Closet'
*
*
*

Dengan penuh keterujaan PU nak announce kat 1 dunia (ek eleh...kecoh ar..hehehe..biarlah ada PU kisah...) PU menang cabutan bertuah yang dianjurkan Irma di London....Scroll bawah lagi tengok bukti yang PU menang...
*
*
*
*
*
*
*
Haaa...nampak x link blog PU yang kat bawah sekali tuh...(masa nih Irma dah wat lucky draw)...PU tersenyum lebar (sambil tu ucap Alhamdullillah...rezeki anak2 PU)....PU suka...PU suka...
*
*
*
*
*
*
Ni la hadiah yang PU menang...Pengetip Kuku dr London...

 1st time PU menjebakkan diri dalam GA @ Contest dlm blog...mula2 join GA @ Contest nih saja suka2 bukan nak serius pun tapi semuanya berubah gara2 'tertengok' blog Cempaka Kuning yang Cik Misi selalu puji melambung sampai ke langit....Sekali tengok blog Cempaka Kuning nih berpinar2 bijik mata PU cuz banyak sesangat GA @ Contest yang beliau join...Memang rajin bangat...Cempaka Kuning pun dah banyak kali menang GA @  Contest yang dianjurkan blogger2 lain...(Tak caya???Kalo tak caya klik sini --> Cempaka Kuning punya blog) Nih yang PU jeles tahap gaban & membako2 semangat PU nak join GA @ Contest secara serius tanpa kompromi..Sebenarnya Cempaka Kuning nih secara otomatik jadi sifu @ lebih afdal PU punya idola dalam dunia GA @ Contest kat blog nih....(Lantak pi la kalo orang cakap PU nak bodek ke apa tapi apa yang PU cakap nih ikhlas tau dr hati kecik PU)
*
*
*
*
*
*
*
*
Apa2 pun PU happy sgt2 ari nih sebab dapat kemenangan pertama dalam GA....nih yang bako semangatt PU nak join banyak2 GA @ Contest biyo sampai termuntah...hehehe....
*
*
I loikeeeeeeeeeeeeeee

Kunjungan Istimewa Family Incik Suami

Sepatutnya PU post entry nih last two week lg tapi masa tu PU baru lagi dalam pantang kan so mood nak bertenet tu xde langsung.
Hari Ahad dua minggu lalu family incik suamiku datang menjenguk PU ngan baby Auni kat umah nenek a.k.a mak PU kat Telok Kemang. Masa tu yang datang pak & mak mentua PU serta adik2 ipar PU (kecuali yg 2nd...dia nih pemalu skit payah nak jumpa), tok mak (orang PD panggil nenek @ wan @ makwe) nenek icik suami, mak anjang & suami dan anak2.....
Lama gak PU tunggu diorang datang dari Sg Rambai, sampai tertidur PU duk menunggu diorang. Upe2nya diorang gi kerja kahwin kat Melaka + tahap pemanduan kereta pak mentua PU yang boleh dikategorikan pemandu berhemah (memang confirm 80km/j, PU dah masak sangat dah. tak macam incik suamiku yang drive kereta macam nak lumba F1) + tunggu mak anjang & suami datang dari KL ( pegi umah orang kahwin gak)....
Diorang sempat la dihidangkan dengan minum petang...duk pun x lama.Sampai dalam kul 4 lbih, so, diorang balik b4 maghrib.Alhamdullillah rezeki Auni hari tu, dia dapat la duit dan hamper (pemberian pak & mak mentua PU).....

 Hamper barangan PUREEN pemberian pak & mak mentua PU

So, ari nih trip yang kedua pulak....mak mentua PU dtg dengan adik ipar yang bongsu, tok mak, poksu & moksu serta anak.....mak mentua PU tukang tunjuk jalan ke rumah nek PU nih....Tu pun sesat gak..hehehe
Sempat gak lak diorang lunch kat umah nek PU.Menu lunch utk ari nih ialah Ikan Cencaru Asam Pedas,Ikan Goreng Selar,Telur Dadar & Kacang Panjang Goreng Bersuhun...PU makan sikit aje cuz perut PU dah 'diikat' bengkung Beautiful Premium yang Pu beli 2 tahun yang lepas.So, nak makan banyak tu memang tak boleh la (gara-gara nak kurus punya pasal sanggup tahan azab...hehehe)
Kali nih Auni dapat duit dan hamper lagi..kali nih poksu & moksu incik suami yang bagi (dah bagi hamper,bagi lak duit huhuhu segan lak PU)

Hamper barangan FIFFY pemberian poksu & moksu

After lunch tadi diorang balik....PU pun macam biasa la, lepas dah takde apa2 aktiviti PU on blog la..

Ashraf Muslim Pilih Dayana, Cikgu Shida Tiada Peminat Istimewa





Tahniah PU ucapkan kepada pelakon utama Ustaz Amirul, Ashraf Muslim, 30 tahun kerana selamat mengikat tali pertunangan dengan gadis pilihan hatinya, Noor Dayana, 24 tahun di rumah kediaman gadis berkenaan di Kampung Sungai Pusu semalam.
Akhirnya terjawab sudah siapa bakal suri di hati Ashraf... Ramai la aweks2 kat luar sana yang frust (gerenti makcik PU frust nonggeng dengar berita nih..hehehe...sorry ye mokde jgn mare!!!)
Pasangan ini akan bernikah pada bulan yang mulia, bulan Syawal di Mekah. Alhamdullillah, seronok PU dengar orang nak bernikah di Mekah nih. Teringin gak nak gi sana tapi belum ada rezeki lagi.
PU doakan ikatan yang suci ini akan berkekalan...tak sabar nak tunggu Ashraf naik pelamin pulak...Tahniah lagi sekali PU ucapkan.....

Haaa...kita belok jap cerita pasal kisah cikgu yang very da ngetop siapa lagi kalo bukan Cikgu Shida. Cikgu Shida siapa tak kenalkan...popular dengan klip2 video miming lagu2 artis Malaysia mahupun luar negara. Kalo setakat miming tu xpela gak kan, nih siap kostum bagai lagi uols. PU suka video Cikgu Shida miming lagu 1 Malaysia....very da mantop! PU siap share kat facebook PU lagi.



Menurut tuan empunya badan, dia tiada peminat istimewa....Siap cakap lelaki takut nak dekat ngan dia lepas tengok klip video yg beliau hasilkan...
Ala...mesti ada tu Cikgu Shida, jodoh pertemuan tu kan kerja Tuhan...cuma lambat dan cepat jer..PU memang respek dengan Cikgu Shida nih cuz beliau berani mencetuskan fenomena baru di kalangan pelayar internet dengan mencipta klip video miming ciptaannya sendiri. Memang dapat ranking yang tinggi la.PU sendiri pun tak pernah terfikir nak buat benda tu semua. Tu maknanya Cikgu Shida nih very da creative person.Anyway good luck to Cikgu Shida!

Siapa yang nak tolong????

 
 
Uols mesti tertanya2 apa maksud persoalan kat tajuk entry nih kan???Sebenarnya dah lame PU fikirkan benda nih tapi xde mase nak post kat entry...(mcm mane nak ada masa kalo PU bz join GA & contest jer..huhu)
Persoalan di atas nih timbul kat kepala brain PU bile PU banyak dengar & bace kisah orang kita yang buat pinjaman kewangan di tempat2 pinjaman wang yang berlesen ( selain drp bank2 & koperasi2) ALONG....siapa yang patut dipersalahkan?Bile PU korek sedalam2nya permasalahan nih PU nak salahkan tuan punya body yg pinjam duit dekat ALONG pun xboleh jugak...
Yela, cube uols fikir situasi yang PU bagi nih...Let say la...wanita A ni bekerja di gomen sector & husband die jez keje biase2 saje (bukan gomen),PU andaikan husband si A ni mekanik...Si A ni dulu pernah jd penjamin kereta besfren die...Mula2 memang xde masalah yg timbul, payment kereta pun cantik, so, si A ni trust sgt2 kat besfren die. 1 ari tuh, si A terkezut bukan monyet cuz dapat surat drp peguam menyatakan kereta yg besfren die beli tak berbayar selama 4 bulan. Maka, terduduk gajah la si A nih...Si A mula fikirkan cara dia nak bayar duit kereta yg tertunggak tu tapi MASALAHNYA dia sendiri pun ada tanggungjawab jugak...Upah pengasuh anak2, bayar PTPTN, bayar pinjaman bank, bayar bil lektrik & air & bla...bla...bla...
Gaji husband die so-so aje..Bayar duit rumah & kereta..Tolak campur dekat tangan tinggal brape aje..Cukup untuk beli barang-barang dapur dan keperluan anak2 untuk sebulan..Si A pulak baru 2 tahun keje gomen..basic pun dlm 800++...Tolak itu ini, ada la baki dalam 500++.Tu belum termasuk lagi belanja2 lain yg PU describe kat atas td....Si A memang tak tau nak buat apa lagi. Dia semahu2nya tak nak nama die blacklist tpi apakan daya dia xmampu nak halang tu semua....Dipendekkan cerita, nama si A ni pun blacklisted. Si A redha dan tawakal aje nasib yg menimpa die. Nak mintak tolong husband brape sen sgt la gaji die.
Nak dijadikan cerita, bengkel husband si A terbakar dan totally hangus dan tak dapat diselamatkan. kerugian dianggarkan 30k. Terduduk gajah lagi la si A nih. Dia berusaha nak tolong husband die. So, dengan kudrat yang ada macam2 bank dan koperasi die pergi sebab nak apply loan...Semua bank totally rejected permohonan si A cuz nme dia dah blacklisted. Nak apply kat koperasi boleh tp......(ada sesetengah koperasi siap promo blacklisted boleh mohon tp bile dah siap semua dokumen & tggu masa nak dpt duit, last2 xlulus dengan alasan blacklisted...x ke BODOH + BANGANG + CILAKOS namenyer tu...agen beriya2 ckp blacklisted boleh mohon tp last2 cakap sorry encik, sorry puan permohonan xlulus cuz blacklisted..taik kucing mu la!!!) Bukan semua koperasi ye ade seteng2 koperasi tu malas PU nak war2kan kat sini....PU tahu pun drp kwn2 & bace dekat tenet...memang de seteng2 koperasi nih menipu customer...
Si A nak mintak tolong kat family, die sendiri tak sampai ati cuz family die pun susah gak..Adik2 masing2 ada tanggungjawab sendiri. Nak mintak tolong family yang len pulak jawapnnya tetap sama gak...komitmen pd family...Mintak tolong kawan2 pulak...faham2 la sendiri...Payah nak mintak tolong dalam zaman sekarang nih...Peratus nak percaya kat orang tuh dah makin kurang..So, kebarangkalian nak pinjam duit drp kawan2 tuh so-so jela...Akhirnya, si A buat keputusan pinjam kat ALONG aje...(Si A dah usulkan pendapat die nih kat husband & si husband setuju wlupun ati berat)....Si A pun dapat pinjam drp ALONG....dan masalah die settle....(Bayaran bulanan si A memang konsisten,so,xde masalah yg timbul dengan ALONG tp masalah lain pulak timbul...ermmmmm de gak masalahkan??)Masalahnya belanja bulanan si A & husband tak cukup, kena rombak semula & terpaksa ikat perut sampai la pinjaman ALONG td selesai.
So..........................Apa kesimpulan yang uols dpt? PU dapat banyak kesimpulan...PU describe kat bwh nih..............-------->>>
  1. Sebagai manusia biasa kita tak tahu apa masalah yang akan timbul...So, bila berlakunya sesuatu dan pelbagai cara yang betul dibuat utk selesaikan masalah tersebut tidak berjaya, percayalah pasti jalan yang singkat jugak yang akan dipilih janji masalah dapat diselesaikan.
  2. Siapa yang dengan rela hati nak tolong kalo kita menghadapi kesulitan?Family?Kawan2?Bos?Bank?Agen2 Koperasi?...Kirim salam la uols...
  3. Siapa yang harus dipersalahkan???Takdir atau diri kita sendiri?(Sebagai seorang muslim, berdosa kita menyalahkan takdir. Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya.Hanya ALLAH yang Maha Mengetahui Segala-galanya)
  4. Bila timbulnya masalah, diri kita sendiri yang akan cari jalan penyelesaian. Bukan siapa2 kat luar tuh!!!(Maybe dorang jez bagi suggestion..nak hulur duit bagi pinjam?Dorang akan fikir 10-20 kali. Kalo setakat 1k-2k tu mungkin boleh lagi kot?)
Ni kesimpulan yang PU dapat...mungkin uols leh dapat lebih drp PU...PU kesian gak kalo ada sape2 kat luar tuh yg menghadapi situasi macam nih???Kalo la PU ni jutawan PU pasti tolong tp PU sendiri pun cukup2 mamam jer...1 of my fwen de gak jadik mcm cerita kat atas...PU kesian tp tak dpt tolong....Kesian kan???

Pengumuman Penting!!

2 ols fwen2 yg dh join Free Gift by PinkUmmi...

PU nak buat announcement penting. Ada 2 perkara penting yg PU nak announce kan...

Yg pertama, follower yg bertuah (keutamaan diberikan kpd yg join free gift) akan dpt hadiah special drp PU dan yg kedua 1 cabutan bertuah akan PU buat dan dpt hadiah special gak...(Kedua2 hadiah drp brgn AVON gak).So,sape2 yg xb'jaya dpt free gift tuh jgn brsedih atau berdukacita ye...uols still ada peluang dpt hadiah gak....tp depends on uols pnye luck ok..

Ha.....amacam suke x???suke kan..kan..kan..Meh ramai2 meriahkan Free Gift PU nih....

p/s * hadiah mungkin akan bertambah if free gift nih mendapat sambutan....kalo x,hadiah2 kekal seperti di atas.....

Tarikh Tutup FREE GIFT BY PINKUMMI dilanjutkan

Salam uols...:)
PU nak buat pengumuman penting nih!!!ehem..ehem..ehem (testing 1,2,3)
PU akan lanjutkan tarikh tutup bagi free gift by PU memandangkan sambutan yg diterima amat2 mengecewakan...Mungkin salah PU gak cuz xhebahkan mengenai free gift nih...(erm...cedihnya :( sob..sob..sob)
So, PU dengan rasa terkilan + sedih + kecewa terpaksa melanjutkan tarikf free gift nih...Tarikh tutup yang baru bg free gift nih ialah 15 Mei 2011.....
So,hopefully sape2 yg dah join tu faham situasi yg berlaku nih(Cik Misi, Cempaka Kuning & Chara...i'm sorry!!)...Apa yg berlaku bukan kehendak PU...So,PU de mse nak jemput kwn2 blogger yg len join free gift nih dan kwn2 yg dah join leh invite kwn2 seangkatan join free gift nih gak...
PU akan update entry free gift sat gi...takut nanti yg baru join terkeliru pulak dengan tarikh tutup free gift tuh...Hopefully afta dis free gift tu dpt sambutan yg superb...bukan apa PU xmoh ar simpan lama2 free gift tuh...dok jd perhiasan & menyemakkan bijik mata PU jer...bukan PU guna pun kan..drpp simpan baik PU buat amal jariah sedekah kat orang kan??Betul tak?
PU xsure lg sape akan jd mangsa tagging PU...kepala otak ni dok pikirin sapa mangsa tagging i....(sorry la kepada sape2 yg menjadi mangsa tagging PU)..PU gak nak announce yg syarat2 free gift tu akan diubah skit...maybe PU modify dlm 10% jer..xbyk pun...(Yg dah join tu xpyh pening2 pale pikir pasal nih k...uols punya penyertaan kre qualified...ni khas utk yg baru nak join k..)
Ok la tu aje yg PU nak umumkan..Mintak2 la pasni dapat sambutan..kalo gagal gak dengan secara OTOMATIK free gift nih terbatal dan hadiah tu akan digunakan utk GA,Contest @ free gift yg akan datang....Thank You :)

Tragik dan Logik

Wahh....kalo tengok tajuk entry nih len macam jer bunyinya..Pe yang tragik dan logik tuh???Huhuhu...Sebenarnya tajuk entry nih xde kne mengena ngan PU...jez PU nak share pe yang PU baca kat majalah UJANG bil 402 mlm td...PU tertarik ngan tajuk & cerita nih....cerita nih de kat kolum aLia iN ReD

Entry nih lebih kurang macam cerpen la...So,dengan bermurah hati & rajin yg terlampau PU post cerpen tuh kat blog nih...Bace tau jgn xbace.....CERITAnya mcm nih.......

Melihat keadaan terbaring kaku dengan penuh balutan luka, membuatkan aku sebak memandang anak saudaraku. Usianya yang baru setahun jagung tapi sedang bertarung nyawa untuk teruskan hidup atau perjalanannya terhenti di sini, itupun hanya bergantung pada bantuan pernafasan.

Banyak kes sebegini terjadi tapi aku menolak mentah kebenarannya, kini ianya berlaku di depan mata dan realitinya pula terkena pada anak saudaraku. Gadis berumur awal 20an itu seorang yang lincah dan cantik. Sebelum terbaring kaku, dia merupakan seorang gadis periang yang dikelilingi oleh orang yang menyayanginya.

Satu hari dia ditemukan takdir dengan seorang lelaki yang usianya jauh lebih matang darinya. dari situ mulalah bibit perkenalan antara mereka. Kerana dia seorang yang peramah maka mereka mudah mesra. Kalau dahulu dia yang bernama Junaidah selalu bersama dengan rakan-rakan seusianya tapi setelah bertemu dengan Halim, Junaidah banyak menghabiskan masa bersama Halim. halim yang mempunyai kenderaan dan wang telah beberapa kali mengajak Junaidah berjalan dan makan-makan.

Gadis seperti Junaidah pastinya terpikat dengan Halim kerana sikap Halim yang gentleman dan budi pekerti yang baik ditunjukkan kepada gadis sepertinya. Pertemuan demi pertemuan antara mereka, Junaidah pandai menyimpan rahsia. Tiada siapa dapat mencium kehadiran Halim dalam hidupnya. Mungkin Junaidah tahu pasti mak dan ayahnya tidak suka dia bergaul dengan lelaki dewasa dari umurnya.

Lagipun Junaidah masih belajar, pasti dia sendiri tahukesannya jika ahli keluarganya tahu dia berkawan rapat dengan Halim. Hari-hari berlalu seperti biasa, Junaidah ke kuliah dan kekadang pulang lewat dengan alasan keluar bersama rakan sekuliah atau berkumpul untuk study group.

Pada mulanya berkawan tetapi bila acapkali keluar bersama, hati telah terusik dari kawan bertukar kasih. halim yang menanti cinta dari gadis muda dan cantik seperti Junaidah pasti tidak lepaskan peluang di depan mata.


Segala pujuk rayu, bahasa cinta sesama mereka membuatkan hidup Junaidah begitu indah dengan kehadiran Halim. Janji-janji cinta dimeterai bersama, bahawa mereka tidak akan berpisah, malah akan hidup semati.


Lafaz janji itulah yang membuatkan dia sanggup mengorbankan segalanya pada lelaki seperti Halim. Kerana cinta, kerana sayang....lupa harga diri, lupa maruah diri semata-mata untuk menbuktikan cinta yang dilafazkan di mulut. Junaidah terlupa yang akan masa depannya, kerana pada fikirannya masa depannya ada pada lelaki bernama Halim. Kononnya dia sendiri tidak sanggup berpisah dengan Halim kerana Halim merupakan cinta sejatinya. Suatu hari Junaidah

Apa-Apa Aje la.....

Ari nie iaitu ari paling x disukai ramai termasuk la PU...hehehe...

Mesti uols pun sme mcm PU kan..kan..kan..

Ari nie PU de mase nak update blog...godek2 blog nih mana yg patut..ubah sana ubah sini...

Mcm ni la org tengah berpantang..xtau nak watpe, bis blog diubah2...

Ada PU kisah???Janji PU xkaco blog org..Betul tak????

Actually, pale brain PU nih nak cari GA & contest kat blog2 len...Apa lgi nak join la tpi xtau la nape ari nie mood KEMALASAN nak join GA & contest menjadi2...dah sampai tahap plg top la kemalasan PU nih...

Tp kalo bab2 len PU rajin...

Tengoklah 2,3 ari nih mungkin mood nak join GA PU akan dtg balik..mintak2 macam tu la kan...PU pun umumkan kat uols yg xlama lgi PU akan buat GiveAway yang kedua pulak sempena arijadi ayah PU yang ke-54 pada bulan Julai ni nanti....So,hopefully uols sabar ajelah tunggu GA PU yang kedua tu....

Ok la, PU nak jln2 & view blog2 len pulak...

Bye2 :)

Sedih tapi xberapa nak sedih!!!

Wei!!!! Pesal lak tajuk kat atas tuh mcm xkena jer....

hehehe...Sebenarnya PU sedih cuz incik hubby dah lik kem kul 9.30 mlm td..

PU sedih la cuz die smpai umah pun mlm sabtu kul 11 lebih...kire xsmpai seari die lik umah dah kne lik kem...die ckp ada keje kne wat...

Tp PU xjd nak sedih2 sgt cuz Selasa nih dia lik..Upe2nye die nak apply cuti afta die b'tungkus lumus m'namatkan kursus wajib yg incik hubby pegi...

wat suspen jer PU ni kan..ntah pape...

hahahaha

Damn My Lappi!!!

Haiyakkkk ngah syok2 post entry lappi PU wat hal laks...jap padam jap padam....
Hard Drive Failure laks....Adoyaiiii!!!!!
Hard Disk Critical Error Detected la pe la...
Nsib bek Mr hubby ku ada...ha apa lgi dia la yg jd masa bwk lappi ni gi "clinic" pg nti...

Hai....Lappi..lappi....

nape la ko jd mcm nih???

Sabo yola...

Jom penuhkan gerobok si kecil di Gerobok Kecil Ku

1 lg GA yg PU join 2nite!!

Kalo nak join klik je banner kat bawah ni k!!


PU kena lengkapkan slogan yg diberi iaitu
ANDA HARUS SHOPPING-MOPPING KAT GEROBOK KECIL KU KERANA di gerobok kecil ku terdapat barangan bayi dengan harga yang berpatutan, cantik dan comel-comel macam Adam Farish gak..


PU nak tag kwn2 blogger yg sportin mortin :

Cik Misi
Cempaka Kuning
Princess Delliza
Cute Mum
Fieda
Jieda

Tarikh Tutup: 1 Mei 2011


1st Giveaway By Syima Emi

Malam nie PU nak join GA drp Syima Emi plak....


senang jer nak join GA nih....

xpyh jd follower..
xpyh tag kwn2...

penyertaan GA ni plg senang

kalo uols nak join GA nih just klik banner kat atas k...

Free Gift by PinkUmmi

Salam uols...
Hehehe...PU memang xde keje la nih....update blog jer...xpn on9 fb
btul2 busan menempuh alam berpantang nih...
PU xnak pot pet pot pet byk
PU nak wat announcement yg PU nak bg free gift kat sape2 yg bernasib baik...
HANYA SEORANG PEMENANG SAJA YG TERPILIH TAU..
Actually PU byk sgt stok free gift drp Avon nih..Al-maklum ajelah bile bli brgan avon mesti dpt brg percuma..(lebih2 lagi PU ni dealer AVON)
Disebabkan PU byk sgt dpt stok free nih maka dengan murah hatinya PU nak bg fwens blog yg bernasib baik....

Tapi de syaratnya......
Syarat2nya mcm biasalah kn...tapi PU selitkan 1 soalan dan slogan sekali...senang jer xsusah pun



1) Buat entri "Free Gift by PinkUmmi"
2)WAJIB follow blog PU dan PU GA @ Contest
3)Copy n paste banner di atas.Pastu letak di entry n sidebar blog uols...jgn lupe backlink skali tau..
4)Link entry kat ruangan komen
5)Jawab 1 soalan dan berikan slogan sekali
6)tag seberapa ramai kawan yg uols nak...(ikut suke suki uols la k)

Soalannya ialah berikan tarikh perkahwinan dan tema perkahwinan PinkUmmi...(jawapan de pd blog PU nih)

Lengkapkan slogan di bawah

Saya nak sangat-sangat free gift kat atas ni kerana.....................................................................................(tidak lebih 20 patah perkataan)

Uols kenalah bagi slogan yang paling kreatif sekali....Jawapan yg paling tepat & slogan yang paling kreatif akan terpilih sebagai PEMENANG. Judger utk free gift ni ialah bestfriend PU sendiri.PU akan mintak tolong kwn PU pilihkan (fair lah kan...PU anjurkan,kwn baik PU jd judger)

Tarikh Tutup:
15 Mei 2011

Pemenang akan diumumkan pada blog PinkUmmi GA @ Contest k...

GiveAway from Moscow by Miszlullaby

Ari nie PU join GA drp Miszlullaby lak....

Thanx ye Princess Delliza cuz tag PU...


So,sape2 nak join klik aje banner ni k...

PU nak tag 5 org kwn..

Calon2nya adalah:

Cik Misi
Cempaka Kuning
efipurpleshine
nieja
jieda

Tarikh tutup bagi GA nie xplak dinyatakan Miszlullaby...

Menu Tengahari PU ari nih

Td PU break skejap cuz time to makan2....

PU berpantang kat rumah mak a.k.a nenek PU..awal2 PU dah sound mak jgn masak lauk banyak sgt PU tak makan banyak....mak PU lak suka buh nasi banyak2..dia cakap orang berpantang xleh makan nasi bertambah tu pasal dia buh nasi PU banyak..So,PU sound lg.."Jgn buh nasi banyak sangat mak..akak tak abis makan..membazir"

Al-maklum ajelah kan nak jaga badan wlupun dah beranak 2..body kena jaga betul tak??

So,ari nih PU amik sendiri nasi kat rice cooker mengikut kuantiti yg PU nak..

Ni antara menu PU untuk lunch ari nih

Nasi Putih (ikut kuantiti yg PU nak) - xbyk kan???

Sayur Sawi Goreng Berkuah


 Sambal Ayam

Semua menu nih nenek a.k.a mak PU yang masak...

Memang terbaik dari ladang..huhu

Sambutan 1st GiveAway by PinkUmmi


Salam uols....
Ari nie PU memang ngah busan giler nih..
So,PU ada masa nak update blog...join GA&contest from blogger yg len...
PU pun sempat check GA yg PU anjurkan...Alhamdullillah sambutan amat menggalakkan wlupun bru 2 ari PU anjurkan....
So,PU arap afta dis ramai yang akan join GA nih...
PU dengan sukacita bergumbira list down nama referral mengikut turutan sape yg plg banyak...
Arap2 bile PU list down referral yg plg banyak akan membakar semangat uols utk join GA nih...

Referral plg banyak
Cempaka Kuning (6)
Cik Misi (6)
Jieda (4)
Fieda (3)
Shima (2)
Cute Mum (1)
Nanakimie (1)
Jaa (1)


JOM JOIN BLOGLIST AYNIE

Haa....PU join "Jom Join Bloglist Aynie"plak





PU join bloglist nih sbb nak menyesakkan traffic blog PU yg still newbie dlm arena blog Malaysia hehehe...di samping menambah & mencampur kwn2 blogger kat list follower PU....leh tukar2 pendapat ngan dorg kn...

Sape2 yg nak join just click banner kat atas k...

So,PU nak tag kwn2 kat bwh nih:

Cute Mum
Princess Delliza

Sape2 yg singgah kat blog PU ni pun dialu2kan join bloglist aynie nih k...


TARIKH TUTUP ---> HARI NIH LAH (15HB APR)

SWEETm@nis cr@ft: GIVE AWAY CONTEST

 Salam....jam dah menunjukkan pukul 2.57 am...PU baru berkesempatan on blog di kala orang lain sdg di ulit mimpi....Al-maklum ajelah siang ari ada masa PU leh on blog kalo x on blog dats mean PU tdo m'rehatkan badan..dlm pantang katakan...

Sambil2 dok belek blog PU,PU singgah kat blog2 le yg anjurkan GA@contest nih...PU jd mcm ketagih lak nak join GA@contest ni cuz seronok...menang tak menang belakang kire janji kte mencuba betul tak???
So,belek punya belek PU join 1 GA drp SWEETm@nis cr@ft

Syarat2 nak join GA ni tersangat2lah senang & mudah mcm kacang goreng jer....

PU dah ikut sume syarat2 yg ditetapkan....
a) Jadi Follower --> done
b) linkkan blog dlm blog list --> done
c) post entry --> done
d) tag kawan2 yg sporting --> done
e)tinggalkan link dlm kotak komen --> done

So,jom la join GA nih....Hadiah2 yg bakal dimenangi pun menarik tertarik ko memg daboommmm....hehehe...PU dah mula mengarut di pg2 buta nih...Tgk sendirik la yer hadiah2 yg ditawarkan...



1.HADIAH PERTAMA - PERSONALIZED PILLOW
(pilihan ABC atau NAMA pemenang)

2.TEMPAT KEDUA-LONG WALLET
(Tambahan personalized nama pemenang)

3. TEMPAT KETIGA - PERSONALISED WRISLET POUCH

4. 3 HADIAH SAGUHATI - BLACKBERRY/PHONE CASE

So, sape2 yg nak join GA nih klik di sini

Hopefully, uols enjoy dis GA..

PU nak tag frens2 yg len...
Calon2nya adalah:


Tarikh Tamat bersiaran langsung GA nih pada 07 Mei 2011

Menanti Kepulangan Incik Suami

Sebenarnya PU menghitung hari tggu incik hubby blik bercuti...Maklum ajelah dia kursus drp bln Jan dan last kursus Jumaat ni....Rasa xsbr nak tggu dia lik...rindu banget sih....

 
Incik suami semakin gelap + kurus + cengkung (dah macam alien lak PU tgk..hehehe...sorry ye abg sbb kutuk abg blakang...Mintak ampun mintak maaf)

Cian plak tgk keadaan dia mcm tu...Maklum ajelah kan time kursus ni makan xmenentu...Sbuk dengan macam2 xtvt...

Xksh lah kan jnji incik hubby lulus kursus tu..utk masa depan dia dan kami sekeluarga...

Apa yang penting JUMAAT bakal menjelma dan ari Sabtu bersiap siaga menyambut kepulangan incik hubby balik wlupun PU dlm pantang...hehehe

Cik Zai Penang Giveaway

Tadaa...PU join 1 lg GA anjuran Cik Zai Penang

Senang jer syarat2 nak join GA ni...xcaye cube try test klik banner kat bawah ni...
Ha...apa lg meh pakat ramai2 memeriahkan lg GA anjuran Cik zai nih...

Bye2...:)



LolliCraft :: I Heart Handmade Giveaway






Meh kawan2 kte join LolliCraft :: I Heart Handmade Giveaway yang dianjurkan oleh Keluhan Si Laptop Tua....Kalo nak join klik aje banner di atas @ http://bibiespot-says.blogspot.com

1st GiveAway by PinkUmmi


PU ni still newbie dlm GA & contest dlm blog...So,nak promote blog kpd blogger2 yg lain PU anjurkan 1st GiveAway utk blogger2 yg aktif nih...

Senang jer nak join GiveAway yg dianjurkan PU nih...hanya ikut syarat2 yg PU listdown kan k...

Syarat2nya ialah:

1)Buat entry bertajuk "1st GiveAway by PinkUmmi"
2)Wajib follow blog PinkUmmi
3)Letak banner di atas kat blog uols dgn backlink sekali ye....
4)Jawab 3 soalan mudah PU ni k...
a)Siapakah nama anak kedua PU?(Full name tau beserta bintinya sekali)
b)Bilakah anak kedua PU dilahirkan?(Tarikh dan masa)
c)Apakah persamaan antara anak sulung & kedua PU ketika PU mengandungkan mereka?
5)Link entry kat ruangan komen ini shj.Jgn lupa sertakan referral uols...
6)Tag 3 org rakan (blogger shj) - Nak tag lebih rakan pun bleh jer

Tarikh Tutup Penyertaan :

30 Jun 2011
Jam 2200 @ 10.00 mlm

GiveAway yg PU bg sponsor drp PU sendiri tau...

Hanya 3 peserta yg menjadi referral plg byk dan 3 peserta cabutan bertuah akan memenangi hadiah drp PU...(Bagi referral yg SERI akan dipilih melalui cabutan undi)

Hadiah bg 3 peserta referral plg tinggi

1st Referral Tertinggi : Barangan Avon bernilai RM50++
2nd Referral Tertinggi : Barangan Avon bernilai RM40++
3rd Referral Tertinggi :  Barangan Avon bernilai RM30++

Hadiah bg 3 peserta cabutan bertuah

Barangan Avon bernilai RM20

*P/S: - Nama pemenang2 akan PU umumkan pada blog PU..So,rajin2lah check ok... 
- Jawapan bg setiap soalan ada pada post entry PU..Carilah ye................

Nur Kasih The Movie


Salam uols...

Skang ni masa menunjukkan jam 2.02am...PU xboleh tido la cuz petang td dah puas tido...huhu..maklum ajelah tengah berpantang...

Walaupun berpantang tp online blog xde istilah pantang...

Sebenarnya PU tengah bosan ni..So, PU pun bukak web Sinema Malaysia nak riki2 filem 2011 nih...kebanyakan filem2 2011 berunsurkan seram dan ngeri.Busan lak kalo asyik disajikan dengan filem2 berunsurkan seram dan ngeri nih..Manakala kategori aksi,komedi dan drama suam-suam kuku je..

Riki punya riki PU ternampaklah one of PU's feveret story...jeng..jeng..jeng..
Apa lg filem Nur Kasih The Movie lah...





PU memang tak sabar nak tunggu filem nih kuar pawagam...confirm meletop boom kebaboom!!!!PU tak penah miss tgk drama Nur Kasih dulu...Walaupun ulang tayang PU tetap tengok gak citer ni..memang bagus dan ada mesej tersendiri..

Nak2 one of da hero (Fizz Fairuz) PU memang minat giler...Watak Aidil yg dia bawak tu pun memang sesuuaiiii sgt2 lah dgn dia...I loikeeee!!

Apa2 pun PU memang teruja sgt2 nak tunggu filem nih kuar pawagam...rasenya xlame lg dah nih...
Tabik spring sama Kabir Bhatia!!!i giv u 10 stars (walaupun filem nih belum ditayangkan lagi...hehehe...semangat giler nih)

Hopefully,filem nih dapat sambutan yg menggalakkan.

Amin..........

XOXO,
Mimie

Saje Suke Suki

Ari nie masuk ari ke 6 PU berpantang...Bile baby dah tido PU ape lg online blog lah...update pe yg ptut n singgah2 kat blog2 yg len....

Actually PU tertarik sgt2 dengan blog Cempaka Kuning yg byk contest n GA....CK pun byk menang GA yg beliau join...congratz...

Rajin CK join GA n contest...PU baru nak berjinak-jinak join GA nih...xcited tgk CK la katakan...

Kalo xcaye cube2 ringan kan tu singgah blog CK

Blog CK pun menarik n beshhh...xbusan la tgk blog dia....

Hopefully CK trus maju...hehe

XOXO,
Mimie

1st GiveAway by Wan Myzura Collections


Kalo uols berminat nak join klik banner di atas tau....


Jomlah kita ramai2 join 1st GiveAway by Wan MyZura Collections..
Anjuran oleh owner blog ni sndiri 

(nak join nnt jgn lupa mention nama PinkUmmi as referrer...Thanx uols)
PinkUmmi minat nak join dan Cempaka Kuning as referrer...

So,PU nak tag kawan-kawan PU yg PU list down kat bawah ni.....

Fatie
Nieja
Rini
Us.Shuk
dan kepada sape2 yg singgah2 kat blog PU nie k....

Tarikh tutup:
31 Disember 2011

FC Bio Sanitary Pad

Salam uols...
Actually ptg2 mcm ni memg bosan tahap gaban...xtau nak watpe.......
lebih-lebih lg skang ni aku a.k.a PinkUmmi sdg berpantang.Tiba2 terkeluar idea kat pale brain aku ni tentang produk pad yang aku guna ketika berpantang..Actually aku mula guna pad ni mase pantang 1st bby dulu..2 pn nurse yg dtg check aku promote produk ni...So,far memg produk ni sesuai n bagus utk kesihatan dalaman wanita Uols nak tau pe produk yang aku ni....
Ha...ni la produk pad yang aku guna tu...aku pgil pad herba jer ataupun nama komersial pad herba ni FC Bio Sanitary Pad...Pad ni memg bagus tersangat2...Tak percaya cuba beli dan cuba...baru tau produk ni berkesan ataupun tidak....Since aku memg guna pad ni, aku memang puji melangitlah kebagusan dan keberkesanan produk ni....
Pad ni salah satu produk keluaran syarikat Avail Beauty Sdn Bhd....
So, aku nak share kelebihan yg ada pada pad ni..

Fungsi dan Kelebihannya

Mencegah senggugut
Mengawalatur kitaran haid

Mencegah buasir
Membuangkan angin perut

Menghilangkan bau
Membuang darah beku di rahim

Mencegah keradangan & membasmi kuman
Mengurangkan keputihan, kekuningan dan kegatalan faraj

Menghilangkan kepanasan dan menguatkan rahim


Ha.....ni antara kelebihan2 pad herba ni.....info ni aku dpt drp laman web syarikat tersebut...dan semua kelebihan pad herba ni adalah BENAR!!!!
Apa lg uols tunggu???cuba produk ni....Dengan bermurah hatinya aku sertakan harga bagi setiap jenis pad herba ni...

a) Warna hijau (Panty Liners) - RM10.00 
b) Warna biru ( Hari) - RM11.00
c)Warna pink (Malam) - RM12.00



Pad herba ni uols leh beli kat mana-mana kedai yg jual jamu & produk kesihatan @ farmasi...Uols wajib guna pad ni untuk kesihatan dalaman uols sendiri @ wife @ mak dan sewaktu dengannya.Rugi kalo tak guna produk ni.
Soal harga tak jadi masalah pada aku asalkan produk yg aku gunakan tu berguna dan mendatangkan kebaikan. Kira berbaloilah gak kan dengan harganya...
So, selamat mencuba!! 
XOXO,
Mimie


       

Lahirnya Nur Auni Najwa binti Mohd Fadeli

Salam......
Akhirnya aku kembali ke blog aku....pe lagi nak citer pengalaman peknen 2nd baby ni la...Alhamdullillah sume berjln dgn lncor wlupun k'sakitan n k'pyahan mengeluarkan ank aku yg 2nd ni...
Actually, due date aku 28hb Mac 2011...tp tu la kdg2 due date ni xleh refer sgt.De baby nak kuar cepat de yang nak kuar lmbat..So, my baby lahir 05hb April 2011...post date 7 ari.....Sama macam kakak dia dulu...Post date gak...Patutnya due 24hb Jan 2010 tp lahir 27hb Jan 2010...So,pendek kata dua2 anak aku post date dpp tarikh due yg sbnar...
Kalo nak di citerkan pengalaman bersalin yang 2nd nih...fuh memg x sanggup rasenyer nak citer..payah sgt....tp aku citer gak la kan pengalaman bersalin....
Dipendekkan citer...03hb Mac aku kena 'lapor diri' kat  HPD sbb memg dh lebih ari...So,berumahtangga la aku kat HPD tu....Ari yg sama aku ditahan wad,dr check jln xbukak lg...So, aku direhatkan sementara tgu keesokkan harinya...
Pagi 4hb April dr check aku dan tnya mcm2 soklan yg perlu aku jwb...So,dr bgtau aku dia akn induce aku.Nak xnak aku terima jela..Nak selamatkan baby punya pasal..Xsampai seminit dr msukkan ubat induce, aku dh rase sakit2 n kontraksi yg kerap. Betullah kata orang biarlah sakit tu dtg secara normal jgn disebabkan induce sakitnya 2x ganda....Ampunnnn tobat aku kne induce...Kira ada can lah aku bersalin ari ni gak...S'ari s'mlm gak lah aku  tanggung kesakitan tp xgak bersalin...2 orang staf nurse check jln aku bru bukak 2cm..sabor yolah....
5hb punya citer lak...dr n sume misi heran tgk aku dh tanggung sakit macam nak bersalin tp check jln bru bukak 2cm..One of da SN dtg jumpa aku dan brief sket pasal hal aku..Die gtau dr nak check jln dan nak pecahkan air ketuban aku...Dr check jln dah bukak 3cm dan dr pun pecahkan air ketuban aku..maka, aku dimasukkan ke Labor Room jam 1445.Lama gak lah aku duk melangu kat dlm Labor Room menahan azab sengsara...Jam 1700 aku memang dah sakit kuat,teran punya teran tepat jam 1719 aku selamat melahirkan anak perempuan yang kedua...Nur Auni Najwa binti Mohd Fadeli.
Alhamdullillah segalanya berjalan dengan lancar dan selamat walaupun terpaksa menempuh detik2 yang menyeksakan aku..Hehe...Aku ada selit2kan 2,3keping pic 2nd baby aku..Hope uols enjoy...






XOXO,
Mimie