Peristiwa hari ini!!!

Mcm biasalah, kalo waktu bekerja awal-awal lagi aku dah set time kat hp jam 0600. Tapi..ha ada tapinya..pagi tadi aku dah terbangun agak lewat..jam 0700 baru aku tersedar. Ni kes tido lambat n dah memang jadi rutin harian aku kena bgn time orang lain dibuai alam mimpi sebab anak dara aku yg sorang tu akan merengek nak susu..

Pas dah bersiap2..aku gi KD Telok Kemang check up mcm biasa. Dr dah check sume n dia nasihatkan aku standby anytime je cuz kepala baby dh masuk laluan nak keluar... sakit aje terus gi klinik. Aku just angguk tanda faham tapi dengar tak dengar uols pikirlah sendiri..hehe...

Lepas habis check up aku singgah ATM, withdraw duit 'gaji' isteri tentera...hehe..rezeki2..pastu aku singgah kat salah satu stesen minyak yang berdekatan dengan pantai  nak ec minyak keta..ha kejadian kat sini jadi pengajaran kpd staf2 stesen minyak seluruh negara....(Ada aku kisah??)

Aku ec minyak RM25.00 beli 2 bungkus roti krim dan 1 botol air coklat (kecik jer)...Masa aku ngah syok sendiri ec minyak keta, aku xperasan yang tangki minyak keta ayah aku (pinjam untuk 2 hari cuz keta aku aku hubby dah bawak lari gi KL semuanya gara-gara dia tak bagi aku gi kerja cuz dah sarat peknen) dah full minyak sampai tertumpah n meleleh keluar dari tangki. Adik sepupu aku yang kerja kat stesen minyak tu panggil kawan dia tolong aku m'settle'kan masalah. Bila dah settle masalah tu, tiba2 datang sorang mamat 'gelap' one of da staff yang agak kelam kabut n bersikap kurang ajar marah2 staf yang tolong aku ni. Dia membebel2 n tutup tangki minyak keta ayah aku dengan kasar..Aku pandang kerek jer mamat 'gelap' tu...

Bila dorang fighting aku pun menyampuk sound mamat 'gelap tu'..aku cakaplah apa yg kawan u tu cakap betul, nape tutup tangki minyak keta customer macam tu...i jenis xkisah tapi ni keta ayah i. kalo customer lain mesti marah u tutup tangki minyak keta dorang ngan kasar. adik sepupu aku lak sound dorang sebab pagi2 dah bergaduh. menurut adik sepupu aku ni mamat 'gelap' tu memang suka tunjuk bagus depan orang dannnnnn agak kurang ajar.

s0, moral of da story la kan, kot ye pun kita nak tunjuk prestasi kita yang 'macam bagus' tu janganlah over sgt..berpada-padalah..ermmm..peristiwa yg berlaku pagi tadi sebelum aku gi kerja mengingatkan aku agar setiap tindakan kita perlu dibuat dengan teliti dan fikir dulu sebelum buat. Al-maklum sajalah kita ni manusia biasa tak terlepas drp membuat kesilapan...

Petua Kecantikan Islam

Salam uols....


Actually, byk aku nak post entries sebelem aku men'c0ti'kan diri bermula esok hinggalah 27 Jun 2011..Al-maklum sajalah...c0ti bersalin 90 hari..hehe..S0, b4 aku menghilangkan diri untuk sementara waktu (tak sure bila aku free nak post entry kat blog nih) aku nak post seberapa banyak info2 yang berguna n share cite2 yg happen dlm hidup aku....

4 da 1st enty aku nak share info yang aku baca drpd diari muslimah 2011 aku iaitu 'Petua Kecantikan Islam'..Hopefully uols leh lah m'praktikkan tips2 yang berguna nih..


1.  Agar wajah selalu segar, berseri-seri dan cantik, cucilah min. 5 kali sehari dengan air wuduk. Jgn dikeringkan, biarkan menitis dan kering sendiri. lalu ambil sejadah, solat, berzikir dan berdoa.


2. Untuk menghilangkan stress, perbanyakkan pergerakan. Perbanyakkan solat.

3. Untuk pelembap, agar awet muda, gunakanlah senyuman. Tidak hanya di bibir tapi juga di hati. Jangan lupa bisikkan 'kata kunci' (Ya ALLAH sebagaimana engkau telah memperindah kejadianku, maka perindahkan pula akhlakku.)

4. Untuk punya bibir cantik, bisikkkan kalimah2 ALLAH, tiadak menyakiti hati orang lain, tidak menyombongkan diri atau takbur.

5.  Agar tubuh kekal langsing, mulus, diet yg teratur dengan berpuasa 2 kali, Isnin dan Khamis. Jika kuat, lebih bagus lagi puasa Nabi Daud a.s. selang satu hari. makanlah makanan yang halal, perbanyakkan sayuran, buah-buahan dan air putih.

6. Untuk mengembangkan diri (ataupun dlm erti kata lain mempopularkan diri), sebarkan salam dan sapaan. Dengan demikian kita akan banyak dikenali dan disayangi.


x0x0,
Mimie

Memorial of 2010

Malam Mesra BAKA Disember 2010



KAFA Taman Satria 2010


Bowling contest : BAKA vs PERKEP 2011



Majlis Perpisahan BAKA 2010


Hari menghuru hara kan hidup orang...

Haha...
Hari ni dah datang angin 'gilo' aku...huru hara kan hidup orang...tp jgn slh faham lak ye...bukan mksud huru hara kan hidup orang tu aku kaco rumah + tangga orang tapi saja bergurau dengan sorang kwn ofis aku merangkap S17,W17,N17 dan sjn pentadbiran....ee e tolong la..tamak haloba betul budak sorang ni...sume gred die nak...

Hafiz Asharuddin jgn marah akak ye..gurau2 je...

XOXO
Mimie

Ceramah Pengukuhan Profesionalisme Dalam Kerjaya






B.A.B.Y

Rasa tak sabar nak tunggu kelahiran anak yang kedua. macam manalah rupa dia kan?Rupa akau atau abi dia?rupa anak aku yang sulung pulak more to chinese look. Hasil campuran incik suami + aku...upe dia kcik ikut abi dia n perangai pun more to abi dia...ikut perangai aku pun ada gak.like book + pen....tang mata dia yang sepet tu 100% ikut aku....huhu...Betapa kuatnya penangan baka ayah aku Encik Kamaruzzaman Ismail...daripada anak sampai ke cucu mata sepesen je...hahaha...
Yang 2nd ni tak tau nak kabor macam mana...Hopefully sihat walafiat, sempurna dan comei macam abi dia gak...tak sabar nak tau hasil gabungan.......
                                                    
                                                                         
                                                                   +
                                
                                                                              
                                                                  =

                                                      ???????????????

Sekarang aku dah 36 minggu 4 hari....tinggal 3 minggu 3 hari ajelah lagi....tu pun aku tak tahu sama ada awal atau cepat aku bersalin...sekarang ni pun dah sakit2 tapi still aku boleh drive gi keje....selagi aku tak sakit nak bersalin selagi tu aku akan keje...semangat beb!!!Bukan apa nak jimat cuti..hehe..

Nama baby pun aku dah ada tapi baby girl ajelah..baby boy still tercari-cari lagi..dah jumpa yang berkenan incik suami pulak tak nak...aku pun dah ketandusan idea nak cari lagu mana lagi..bukan senang nak cari nama untuk anak tau...silap hb lain macam pulak maksud nama tu...huh..sapo nak menjawab???

Anyway,aku berdoa semoga semua yang aku harapkan berjalan dengan lancar..Amin...Amin...Amin...

XOXO
Mimie