Da Latest of Me!!

Hari ni aku free (sekejap je....pasni confirm ada lagi kerja ngah dok tunggu..huhhh)Kerja apa?Apa-apa ajelah...janji kerja

Actually hari ni aku dah 31 minggu mengandungkan baby yang 2nd.Lagi 9 minggu aje baby aku ni nak tengok dunia baru setelah sekian lama my baby duk di alam perut....he he he

Ramai jugak kawan-kawan yang tak tahu aku pregnant..yang tertentu aje tahu.Kalau kawan-kawan tempat kerja memang diorang dah tahu punya.....

So,aku gatal2 snap pix2 aku time pregnant nih...Untuk kenangan....nanti tak tahu lak rupa aku masa pregnant yang baby 2nd nih...

Pix yang disnap kat pantry afta lunch.....



Tapi memang jauh bezalah pregnant yang sulung & 2nd ni...Tulah orang cakap setiap anak yang kita kandung pembawakan lain2..bila difikirkan ada betulnya...

Kalau dulu mengandungkan yang sulung muka berseri2 dan kuat melaram plus kuat bermekap(complete tau..pakai bedak, celak,eyeshadow,blusher,lipstick bla bla n bla..)...yang 2nd ni tak suka sangat mekap2 & muka pucat..kalau nak mekap pun pakai celak,lip balm & lipstick je....

Kalau yang sulung dulu berat aku cecah 79.9kg (40 minggu)...yang 2nd dah nak masuk 8 bulan baru 70kg..Kire aku boleh control berat badan dan perut aku...huhu...

Kalau dulu orang cakap aku macam mengandung anak kembar (cuz perut besar sangat2) tapi mengandung yang sekarang ni perut tak sebesar macam dulu....

Kalau dulu mengandung enam bulan dah tak boleh pakai baju kurung...Tapi mengandung yang 2nd ni dah nak masuk lapan bulan pun still boleh pakai baju kurung (2 helai jer yang boleh pakai...yang lain tak boleh dah..tapi kira orait lah kan still boleh pakai...yang dulu hampeh)

Tak kisahlah apa pun perbezaan masa aku mengandung sulung dan yang 2nd..Janji anak aku sihat dan sempurna...Mudah-mudahan segala-galanya berjalan dengan lancar...Amin....

Last but not least...aku paling tak sabar nak menghabiskan pantang dan kembali slim melim balik.....rindu nak melaram balik...waaaaaaaaaaa

Takpe saat-saat yang aku nantikan tu akan menjelma jugak...InsyaALLAH...Semoga segala apa yang aku harapkan berjalan dengan lancar dan takde masalah kerana aku percaya ALLAH sentiasa ada disamping hamba-hanbaNYA....Amin....

Love,
Mimie

Jamuan Makan2

Salam..................
Rasanya dah beberapa hari aku tak update blog.Busy teramat sangat2. Kena buat kerja dalam satu masa...huhu..
Ni nak story sket pasal semalam....Lebih kurang dalam pukul 1.30 petang, kat tempat kerja aku ada buat jamuan makan2 (disponsor oleh Ustaz Hasmunir.Thanks ustaz for da Nasi Ayam....) So, tu hajat beliau sempena hari lahir heronya yang sulung...Semoga dirahmati ALLAH selalu...Aminnn....
Sambil2 tu we ols ada gak wat surprise for our boss (Pn.Sham)..sempena birthday beliau yang ke tuttttttt......shhhhhhhhh...Biarlah rahsia...we ols je yang leh tau...Actually birthday beliau jatuh pada 21hb Januari tapi we ols celeb lewat sikit.Takpelah kan janji celeb & menunjukkan betapa we ols prihatin...he..he..he..Cake birhtday pulak disponsor oleh we ols warga BAKA...Tukang kutip duit aku lah...Kek diimport from King's....Sedap wei  fully chocolate cake ni diserikan dengan buah ceri meri & strawberi...Pastukan kat tepi kek tu de kepingan coklat lak...erm yummyyyy....

 Ha...pix kat bawah ni lah our boss...saje snap pix drp side tepi....Biarlah menjadi rahsia wajah our boss nih..ha ha ha...
Lepas aje acara makan2 tu aku pun mulalah menyibukkan diri (apalagi buat failing, memo etc) Orang yang bertanggungjawab iaitu Mrs. Aida tak sihat (still in MC mode) huh...sungguh2 amat menjeleskan diriku ini...Takpe2 tak lama lagi turn aku akan menjelma....sabar ye Mrs.Elly (i'm countin da day...so excited)
Busy punya busy sekali jarum jam dah menunjukkan ke angka 5.45petang..So, apalagi aku memulakan misi kemas semua barang2 aku....yang penting laptop jangan lupa..Nyawa tu sih...macam2 ada dalam laptop tu (yang penting ada kerja baru perlu aku siapkan b4 aku delivery) sangat2 berharga kerja tu.....For my family's life tau....
Erm...dah banyak sangat aku ngomel2..aku nak chow dulu..Adios

Love
Mimie

Surprise on 13th January 2011

Selamat Petang uols....petang ni aku happy sesangat cuz kawan2 BAKA aku buat surprise kat aku.Patutlah budak2 ni asyik nak buat aku marah especially budak2 bujang @ ustaz2..Asyik cakap bukan2 pasal nak bagi aku marah la kunun...sorry la uols lakonan uols tak menjadi hahaha....(walaupun hakikatnya memang marah tu adalah sket jer tak banyak pun...dalam 5% jer...)

Haa...ni la pix kek birthday aku yang disponsor oleh budak2 bujang kat BAKA.Bila aku tanya siapa yg sponsor sorang pun tak nak jawab...Anyway uols guys memang terbaik dari BAKA..hehehe...

Tak lupa gak pada kawan2 BAKA lain yang join mencelebrate birthday aku.Terharu rasanya uols ingat birthday aku....And most important is mengingatkan aku yang aku dah 27 tahun...

Sekejap je kan...pejam celik pejal celik dah 27tahun pun aku...terasa diri dah 'tua' walaupun i masih muda belia tau....

Banyak benda yang aku nak buat & capai...Tapi yang paling penting aku tak sabar nak tunggu kelahiran cahaya mata we ols yang kedua ni...InsyaALLAH hujung bulan March ni 2nd baby akan lahir...Mudah-mudahan semua berjalan dengan lancar...Amin....

Okeylah uols....i chow dulu...lain masa i post new entry...Bye bye

Love,
Mimie


Happy 27th Birthday to ME!!!

Happy Birthday to me!Happy Birthday to me!Happy Birthday2x!Happy Birthday to me!




Alhamdullillah aku masih diberi kesempatan menghirup udara segar ciptaan ALLAH di bumi ini. So, hari ini 13 Januari 2011 mengingatkan aku bahawa umur aku bertambah lagi setahun dan masih jauh lagi perjalanan hidup yang perlu aku tempuh.

Aku mengharapkan kali ini segala impian aku tercapai dan aku akan berusaha agar segala apa yang aku idam & impikan akan tertunai.InsyaALLAH.....

Ya, ALLAH ku bersyukur padaMU kerana masih diberi peluang untuk menikmati ciptaanMU agar aku sentiasa mengingatiMU setiap detik...

Semoga aku akan menjadi lebih tabah menghadapi dugaanNya, dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur...Amin Amin Amin Ya Rabbal Alamin....

Love,
Mimie

Welcome 2011

Rasanya belum terlambat lagi aku nak laungkan "HAPPY NEW YEAR 2011"..kalo uols ckp dah lambat nk laung, aku tak kira aku nak laung jugak...huhhhhh.....masuknya tahun baru bermakna bertambah lagi setahun umur aku...same wif my hubby n my little princess la....
setiap kali masuk tahun baru mesti azam pun baru kan..ada gak yang renew azam tahun2 lepas yang belum lagi tertunai...same wif me la..but azam tahun baru pun ada gak...dah menari2 dalam kepala brain aku ni...haaa uols macam ne plak....mesti penuhkan list azam baru uols yang nak dicapai & kejar kan..kan..kan...
Ermmm....perlu aku list down kan apa azam tahun 2011 aku kat blog nih..macam tak privacy jer..hehe
Rasanya no need la aku post kat blog nih...just enough list down kat diary...
Need to stop right now....ada kerja nak beres..Lain hari aku ngomel2 lagi k...Chow Chin Chow...Daaa...

Love,
Mimie