Apa-apa aje

Ari ni xde apa aku nak pot pet pot pet kat blog...No idea la...Internet pun slow giler (Lembab yang amat) so, nak update blog memang take time yang boleh menyebabkan tekanan darah aku naik..huhhh!!!
Just nak inform yang aku skang bz 'update' biz yang aku jalankan...kena wat paperwork before posting information 'bout da products yang aku jual..Kne  fikir jalan nak promote blog kat blogger2 & sekaligus promote produk2 yang aku nak jual...
So,ada apa2 yang latest sure aku post kat blog kesayangan aku nih...

Love,
Mimie

Kenapa perlunya insuran?

Haa......uols mesti pernah dengar perumpamaan ni -->Sediakan payung sebelum hujan kan??Ini ialah konsep insuran sebagai persiapan untuk menghadapi masa depan.Aku tertarik dgn artikel yang dikeluarkan oleh Harian Metro semalam.Memang ada betulnya apa yang ditulis betapa pentingnya insuran dalam kehidupan kita walau bagaimanapun still ramai lagi yang tak faham & sedar kepentingan insuran.Sedihkan bila dapat tahu ramai yang xsedar akan kepentingan insuran nih???Mcm aku dulu la..xsedar2 lagi insuran tu penting.Bila dah kena "TOCER" ngan akak2 senior kat tempat keje baru aku t'hegeh nak amik insuran di kala usia aku mencecah 26 tahun..Belum terlambat lagi kan kan kan??huhuhu......So, aku tak nak ngomel panjang2,aku list down kan sebab2 kenapa perlu amik insuran???

a) Persiapan jika ditimpa musibah - memang kita perlu sgt2 insuran nih cuz kita xtau ble kita ditimpa kemalangan. Hari ni memang kita sihat walafiat hari esok sape yg tahu kn???Manalah kita tahu ALLAH nk duga kita.So,kat sini sudah terang lagi mau suluh ke pentingnya insuran dlm hidup kita?Tak kira uols bujang trang tang tang @pun sudah berkeluarga.

b) Ambil insuran ketika muda & sihat - untungnya bila kita ambik insuran masa muda nih ialah bila dah capai tempoh matang kita akan dapat pulangan yang tinggi.Ala lebih kurang macam simpanan uols di masa akan datang.Betul x?

c) Jadi simpanan masa depan - bekalan selepas pencen...ha kan btul ceq dah habaq?ni kira simpanan di masa akan datang..still not believe me huh?(waaa...cedihnye) Ala i tau uols percayakan tapi pintu hati uols lum t'bukak lagi nak mik insuran kan?Sama macam aku lah gak..macam2 cara si tukang agen insuran a.k.a apek muda tu pujuk suh amik insuran tapi dengan muka selamba dekkk (buat BODOH) aku tayang kat dia tau..(hahaha jahatnya aku masa tuh!!!) sampai berbuih mulut & abis air liur apek tula terangkan kat aku pasal insuran tu tapi jawapan yang dia terima memang bikin hati dia PANAZZZZ beb!hahaha (Aku gelak lagi untuk kali ke-2) tapi last2 aku amik gak bila dah fikir masa semasak2nya..sampai terbakar gak la kepala brain aku...HEHEHE

d)Kos pengajian semakin tinggi - kepada sesiapa yg dah berkeluarga serta m'punyai anak, insuran memang perlu untuk mengurangkan bebanan kita bila anak2 dah besar & akan melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi.Bila kita amik insuran untuk anak2 masa dorang kecik lagi sampai tempoh matang antara 18 ke 24 tahun, bebanan kita kurang sikit la cuz duit insuran tuh leh cover untuk study dorang nanti.so, tak payahlah bersusah payah nak pinjam PTPTN.

e)Jadi peninggalan untuk anak2 dan waris - jika kita tiada di muka bumi ciptaan ALLAH SWT.....memudahkan orang yang kita tinggal terus survive bila kita dah takde (Meninggal Dunia)...Nak ke uols tgk anak2 @ waris hidup susah??Mesti TAK NAK kn?

f)Insuran kesihatan perlu untuk menampung kos perubatan & rawatan - selalunya kalo masuk hospital sebab sakit bersalin tu memang takde insuran diperuntukkan melainkan penyakit2 kronik....jgn pulak uols masuk hospital calim insuran sebab bersalin.Memang kena 'firekick' la uols jawabnya..hahaha

So, dipendekkan cerita insuran tu teramattttttttt la penting untuk uols (termasuk la aku nih) demi menjamin masa depan dan sebagai persediaan menghadapi sebarang kemungkinan yang akan berlaku kelak. Takdir Tuhan takde sape yang tahu kn??Kepada sesiapa yang belum 'bangun' tuh TOLONGGGGGGGGGG lah sedar cepat.Jangan NASI DAH JADI BUBUR baru terhegeh2 cari agen insuran nak amik insuran.Bak kata Upin & Ipin "Dah lambat dahhhhh"...Haaa Sape yang susah nanti?Diri sendiri gak kan.....

Aku stop right now la.Penat lak ngomel2 ni kan??Kalo ada apa2 new entry i post mcm bese la ye...Bye2 :)

Love,
Mimie

Selamat Pengantin Baru Noor Zuraini binti Zakaria


Tanggal 25 Disember 2010......

Member se'ofis' ngan aku telah melangsungkan perkahwinannya dgn buah hati pengarang jantungnya....Dlm Christianese sibuk menyambut Krismas,Cik Mek Molek ni ngah ber'happy'2 ngan sang suami...maklumlah raja sehari katakan.....hehehe..
Tema warna hari gilang gemilang tu ialah hijau.....ermmmm nice colour..
Tapi sayang 1000 kali sayang, aku n hubby xdapat attend wedding Zuraini cuz de hal yg xdapat di elakkan...Takpelah, apa yg penting dorg b'2 dah selamat diijabkabulkan....And most important is hadiah special drp aku n hubby ada untuk raja sehari....apa isi dalam hadiah we ols tu biarkan rahsia...hnya raja sehari saje yg tau pe isi kandungan hadiah we ols..hehehe...Anyway thanx a lot Incik Nazim & Cik Nor (tukang bwk hadiah aku n hadiah drp BAKA)
Bila tengok pixs kahwin Zuraini teringat plak zaman2 aku berkahwin dulu....Sbb pixs die cntik2,pixs kahwin aku cntik gak tapi bese2 jer.....rasanya nak suh jer cameraman yg mik pixs Zuraini ni snap lik pixs kahwin aku ngan incik suami semula indoor n outdoor....(try cari baju lain plak..yg ala2 Puteri Kayangan..hehehe...bolehkah??)
So, aku dh malas nk ngomel2 ni..Idea ku sudah turbang...So, congratz to Zuraini & Deen..Selamat Pengantin Baru to uols..Semoga uols kekal hingga ke akhir hayat.......

LOVE,
Mimie

Our Lil' Princess


Wajah2 kesayangan kami ~NuR AiNa ZaHirah bintI MohD FadeLi~

D.O.B : 27 Januari 2010
P.O.B : HPSF Muar, Johor
Berat : 2.8 kg













Mcm2 gaya n memek muke our lil' princess wat ble umi die sbuk snap pix dia...
Umi & Abi LUV very very very Muchhhhhhhhhhh Muah Muah Muah


Assalamualaikum

Alhamdullillah....aku masih diberi peluang untuk menghirup udara di bumi ALLAH hari ini...Thank U ALLAH...
Pagi ni mcm biasa la kan...every week on Friday de bacaan Yassin n Tahlil kat tempat keje aku....Memang semua ni dh jd amalan warga kat tempat keje aku (BAKA) sejak aku mula2 lapor diri....
After bacaan Yassin n Tahlil,kitorg pe lg masing2 memenuhkan 'tong' kitorg yg memg kosong...pendek kata MAKAN FREE la....huhuhu.....
So, di pagi yang mulia n ceria ni aku nak wish to ols SEMOGA HIDUP KITA SEMUA DIBERKATI ALLAH SWT DAN DIMURAHKAN REZEKI.
Amin..................

Love,
Mimie

Penat a.k.a tired

Fuh!!!! s'ari suntuk aku dok bega2 aku punya blog...Mcm2 aku wat smpi my kepala brain naik pusing dok ngadap pc n tenung dgn penuh perasaan kod2 HTML yg agak menyakitkan bijik mata aku ni...(naik kuyu gaks la mata aku nih)...Kalo sape2 nak uji k'sabaran uols...haa aku suggestkn wat blog gne template jnis classic nih..confirm uols tau tahap k'sabaran uols smp ne....hahaha

Aku dah cube try test...memg kalo x SABAR confirm PC ni melayang dr tingkat 10...(hehehe..mCm la umah aku jenis umah FLAT)
Apa2 pun aku enjoy n puas hati la blog nih (lum capai 100% lg tau tahap kepuasan hati aku nih.Still byk lg yang aku nk update)...So, kena slow n steady meady nk wat blog yg leh puaskan hati semua org...Betul x uols???

Okey la...nak chow dlu...time's up right now....

LOVE,
Mimie

i'm backkkkk!!!!

Rasanya dh lama gak la x online blog.....blog lame i dh throw jauh2..Shuh!shuh!shuh!...Now,I'm back wif new blog...
Banyak gak story mory yang nk kne update kat blog baru ni...apa1 pun slow n steady...dun gelojoh2...hehehe...
4 dis time xde pe lg yg nk aku update...mana la tau kot2 tghari ni ke atau petg nnti ade latest news...

Ok la nk chow dlu...nk on9 FB...
 Tata Titi Tutu....

Love,
Mimie